Europa

Top 10 atracții turistice din Viena

Viena este un oras care a dat lumii, multe lucruri de valoare: valsul, cativa compozitori de muzica clasica de top dar si delicatele si delicioasele produse de patiserie. Capitala Austriei este, totodata, cel mai mare oras din tara, fiind un oras care reprezinta rafinament si cultura pentru turistii care nu vor avea timp sa se plictiseasca aici. Iata mai jos un top 10 al celor mai frumoase atracții turistice din Viena.

 10. Wiener Rathaus 

atractii turistice din viena
Primăria din Viena. Foto: anyaivanova

Nu este un loc in care poti savura celebrii carnaciori, desi aici se afla un restaurant care serveste delicii vietnameze. Aici este primaria orasului, precum si sediul guvernului. Cladirea in stil gotic, construita in anul 1880, se mandreste cu statuia cavalerului medieval, Rathausmann, care sta in varful turnului si este un simbol al Vienei. Wiener Rathaus se afla in prezent in lucrari complexe de renovare, care se asteapta sa ia sfarsit in anul 2023.

9. Scoala de calarie spaniola

calarie

Este o scoala traditionala pentru cai din rasa lipitani, care ofera reprezentatii pentru public in incinta Scolii de iarna de calarie, din Hofburg. Scoala numeste aceste performante dresaj clasic, dar majoritatea celor care le urmaresc le numesc magie. Locatia dreseaza cai de mai bine de 400 de ani. Cei 68 de armasari, ai caror stramosi provin din Spania – sunt antrenati si ofera reprezentatii la Scoala de iarna, inca din anul 1735. Caii si calaretii deopotriva beneficiaza de instruire speciala care dureaza mai multi ani.

8. Graben

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Este una dintre cele mai faimoase strazi din centrul Vienei. Cuvantul Graben inseamna șanț in limba germana si dateaza de pe vremea unei vechi tabere romane din capitala austriaca. Pe vremea aceea, Viena era inconjurata de un zid, marginit de un sant. Santul a fost ulterior astupat si a devenit una dintre primele strazi rezidentiale din Viena. Initial, in Graben locuiau mestesugari in case din lemn, dar ulterior aici a aparut o piata si mai tarziu au fost construite case pentru elita orasului. In prezent artera este una comerciala, unde poti achizitiona multe produse locale, printre care celebrele portelanuri vieneze.

7. Catredrala Sf. Stefan

sf stefan

Cunoscuta si sub numele de Stephansdom, a fost initial, in secolul 12, o biserica parohiala. In prezent, aici tine slujbe arhiepiscopul catolic al Vienei. Biserica a fost distrusa in timpul celui de-al doilea razboi mondial, dar a fost reconstruita in sapte ani. Catedrala, unul dintre cele mai importante simboluri ale orasului se inalta semeata la linia orizontului. Acoperisul sau impresionant este acoperit de 230000 de tigle. Constructia are peste 18 altare, construite in diferite momente ale existentei sale si contine si opere de arta valoroase.

6. Burggarten

Burggarten

Este o fosta gradina regala, construita dupa modelul gradinilor englezesti. Ea a servit drept gradina regala pentru dinastia habsburgilor. Unul dintre conducatorii Austriei, Kaiserul Franz II obisnuia sa munceasca in gradina, unde in prezent, se pot organiza picnicuri, in zilele frumoase. Un memorial inchinat celebrului compozitor Mozart se gaseste intr-un colt al gradinii, in timp ce Palmenhaus, o sera magnifica din sticla, se afla in partea de nord. Partea stanga a serei gazduieste Schmettlerlinghaus, unde vizitatorii pot admira fluturi tropicali si chiar lilieci.

5. Ringstrasse

Ringstrasse

O strada lunga de peste 5 kilometri, care inconjoara centrul orasului. Ea a fost construita din ordinul imparatului Franz Joseph, la mijlocul secolului 19 si aici se afla multe dintre cele mai importante cladiri din Viena: palate, muzee si sedii ale institutiilor statului. Dintre acestea, Opera de Stat, Muzeul de istorie naturala, Primaria si Bursa. Cladirile infatiseaza diferite stiluri arhitecturale si sunt considerate adevarate capodopere. Constructia Ringstrasse a inceput in anul 1857, strada fiind inaugurata in 1865.

4. Complexul Belvedere

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Face parte integranta din istoria Vienei, fiind alcatuit din cateva palate si o orangerie care dateaza din secolul 17. Palatele sunt construite in stil baroc. Printul Eugene de Savoia a construit acest complex pe post de resedinta de vara. In timpul Revolutiei Franceze, aici a fost gazduita curtea regala a Frantei. Belvedere este magnific odata cu lasarea intunericului, cand este iluminat in intregime si ofera cele mai frumoase privelisti ale Vienei.

3. Hundertwasserhaus

Hundertwasserhaus

Este o cladire de apartamente plina de culoare, langa centrul Vienei, in cartierul Landstraße. Ea si-a luat numele dupa artistul austriac Friedensreich Hundertwasser, care a dezvoltat acest concept in secolul 20, designul fiind realizat de catre arhitectul Krawina. Fiecare dintre cele 52 de apartamente are o culoare diferita, iar constructia cladirii a luat sfarsit in anul 1985, fiind parte integrala a mostenirii culturale vieneze.

2. Palatul imperial Hofburg

hofburg
Palatul imperial Hofburg, din Viena

A jucat un rol important in istoria guvernului austriac, fiind construit in secolul 13. Aici au locuit unii dintre cei mai influenti regi din Europa, printre care Habsburgii si conducatorii Imperiilor Roman si Austro-Ungar. In prezent aici se afla un muzeu si resedinta presedintelui austriac. Palatul are numeroase aripi si incaperi, construite de diferite fete regale de-a lungul secolelor, dar numai trei parti ale sale sunt deschise in prezent pentru public: Apartamentele Imperiale, Muzeul Sisi, dedicat lui Elizabeth, sotia Imparatului Franz Joseph si Colectia de argint, care include obiecte casnice imperiale.

1. Palatul Schönbrunn

schonbrunn
Palatul Schonbrunn, din Viena

Cu cele 1441 de camere ale sale, comparabil ca si grandoare cu Palatul Versailles din Franta, Schonbrunn este una dintre atractiile turistice majore din Viena. Palatul a fost construit intre anii 1696 si 1712, la cererea Imparatului Leopold I si a fost transformat in palat imperial de vara, de catre Maria Tereza. Parcul palatului ofera numeroase atractii, printre care gradina Privy, cea mai veche gradina zoologica din lume, un labirint si Gloriette, o resedinta de vara construita din marmura, aflata in varful unui deal inalt de 60 de metri din Viena.

Pin it!

pinterest viena


Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!