atractii turistice din austria
Foto: Julius_Silver
Europa Top 10

Top 10 atractii turistice din Austria

Austria este o tara cu o istorie bogata, locuri minunate, traditii si activitati specifice. Impreuna cu vecina Elvetia, este capitala europeana a sporturilor de iarna si, totodata, destinatia perfecta pentru iubitorii de schi din Romania. Austria se bucura insa de popularitate si pe timpul verii, turistii venind in numar mare sa viziteze orasele si asezarile sale istorice si sa admire peisajele magnifice ale Alpilor. Pentru a te ajuta sa iti alcatuiesti un itinerariu de calatorie, iata 10 atractii turistice din Austria, care vor face din vacanta ta in aceasta tara, una cu adevarat speciala.


Pleci în Austria? Aici ai cele mai bune hoteluri din Viena!


10. Manastirea Melk

manastirea melk atractii turistice din austria
Foto: yujie chen

Manastirea Melk este una dintre cele mai faimoase din lume. Ridicata pe varful unui deal, si stand de straja apelor calme ale Dunarii, manastirea benedictina a fost, initial, castel al regelui Leopold II, dupa care structura a fost oferita calugarilor, care au transformat-o in loc de reculegere si invatamant, in anul 1089. Impresionantul edificiu spiritual a devenit unul dintre cele mai remarcabile exemple de ahitectura baroca si un centru muzical si artistic infloritor al acelor vremuri.

9. Opera de Stat din Viena

opera viena atractii turistice din austria
Foto: Dimitry Anikin

Opera de Stat din Viena este o impresionanta structura arhitectonica, aflata in centrul capitalei austriece si, fara doar si poate, una dintre cele mai apreciate cladiri de opera de pretutindeni. Orchestra Operei de Stat este una de top la nivel mondial. Daca ajungi in Viena, ia-ti bilete la un spectacol de opera sau balet, oferite atat in versiuni clasice cat si moderne.

8. Seefeld, Tirol

seefeld atractii turistice din austria
Foto: Sigena Semmling

De doua ori gazda a Jocurilor Olimpice de Iarna, Seefeld este un centru important de schi, cu pârtii atat pentru incepatori cat si pentru intermediari. Aflat in incinta unei rezervatii naturale spectaculoase, Seefeld este locatia perfecta nu numai pentru sporturi de iarna, dar si pentru plimbari si excursii pe timpul verii, ofertele de cazare fiind optime indiferent de anotimp.

7. Castelul Hohensalzburg din Salzburg

castelul Hohensalzburg
Foto: Maksud_kr

Acest magnific castel din Salzburg este unul dintre cele mai mari si mai bine pastrate fortarete din Europa. Asezat strategic in varful muntelui Festungsberg, maiestuoasa constructie strajuieste elegantul oras austriac. In incinta castelului se afla “Salzburg Bull”, o orga cu peste 200 de tuburi. Simbol impresionant al arhitecturii medievale, castelul Hohensalzburg reprezinta o atractie turistica de top din Austria.

6. Palatul Imperial Hofburg din Viena

Hofburg viena obiective turistice din austria
Foto: TomasSereda

Aflat în Viena, Palatul Imperial Hofburg este resedința oficială a președintelui austriac. Hofburg este, de fapt, un uriaș complex de palate, care include muzee fascinante, o biserică și o capelă, Biblioteca Națională a Austriei, sediul Școlii Spaniole de Echitație, precum și biroul președintelui Austriei. Palatul are peste 2000 de camere, iar cea mai veche zonă (aripa Elvețiană) datează din secolul 13.

5. Innsbruck

innsbruck  obiective turistice din austria
Foto: Shalom Rufeisem

Inconjurat de munti vesnic albi, Innsbruck te face sa te simti minuscul in mijlocul naturii salbatice din muntii Alpi. Considerat a avea o dubla personalitate, orasul se remarca prin faptul ca peisajele salbatice contrasteaza puternic cu centrul urban sofisticat. Altstadt, centrul medieval din Innsbruck, te atrage cu arhitectura sa unica si numeroasele magazine. In timp ce te plimbi pe strazile din Altstadt, poti vizita unul dintre simbolurile sale, Acoperisul de Aur. Aceasta casa a fost construita pentru imparatul roman Maximilian I si a fost decorata cu mii de tigle din cupru auriu, care creeaza impresia de aur pur.

4. St Anton am Arlberg

Alta statiune faimoasa de schi din Austria, un paradis pentru iubitorii sporturilor de iarna, este St Anton am Arlberg. Aflata in Tirol, statiunea isi intampina oaspetii cu partii de schi exceptionale, viata in St Anton urmand motto-ul “work hard, play hard”. Vastele peisaje de o rara frumusete, incanta orice turist, atat iarna cat si vara, prin urmare daca esti dornic sa petreci clipe memorabile intr-un cadru unic, St Anton este locul ideal.

3. Soseaua alpina Grossglockner

Grossglockner atractii turistice din austria
Foto: Deposit Photos

Soseaua alpina Grossglockner este un drum panoramic care te duce pana la centrul turistic Kaiser Franz Josefs Höhe. De acolo, poti admira panorama celui mai inalt munte din Austria, Grossglockner. Ruta Grossglockner este o sosea cu plata, dar peisajul alpin fabulous, merita orice cheltuiala. In mod normal, drumul este deschis de la inceputul lunii mai pana la sfarsitul lui octombrie.

2. Hallstatt

Hallstatt ce sa vizitezi in austria
Foto: Freeartist

Alta destinatie turistica minunata este Hallstatt, un mic orasel din regiunea Salzkammergut, celebru pentru productia sa de sare. Intrucat sarea a fost multa vreme un condiment cautat pentru a conserva si a da gust mancarii, orasul a fost unul cate se poate de prosper, cu o istorie bogata si un prestigiu aparte. Averile acumulate de pe urma industriei sarii, l-au transformat intr-un stralucitor oras baroc. Una dintre excursiile interesante aici este sa ajungi la lacul sarat din pestera Hörnerwerk unde sa admiri omul preistoric conservat in sare.

1. Palatul Schönbrunn

parc schonbrunn
Schonnbrunn / Foto: Andrey Khrobostov

Nu putea lipsi de pe aceasta lista Palatul Schönbrunn, una dintre atractiile turistice majore ale Vienei. Comparabil ca grandoare cu Palatul Versailles, aceasta constructie cu 1441 camere, a fost ridicata intre anii 1696 si 1712, la cererea imparatului Leopold I si transformat in palat imperial de vara de catre Maria Tereza. Parcul palatului ofera numeroase atractii, printre care Gradina Privy, cea mai veche gradina zoologica din lume, un labirint si o casa de vara din marmura, aflata in varful unui deal inalt de 60 de metri.

Pin it!

austria pinterest

Citeste si: Regiunea Ski Amadé, din Austria – un paradis alb, pentru toate vârstele

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!