Retetele lumii

Retetele lumii: Torta Rustica (Italia)

Torta Rustica, o reteta clasica italieneasca, usor de pregatit, pe care o poti defini ca pe o calzone sau pur si simplu ca pe o tarta cu branza, sunca si alte ingrediente.

Ingrediente:

*** 2 cani si un sfert cu faina

*** Trei sferturi cana cu malai

*** O jumatate lingura cu sare ¾ cana cu unt

***4 oua

*** 4 linguri apa rece

*** 1 cana si jumatate cu branza ricotta

*** Aproximativ 100 grame branza feta

*** 1 cana cu parmezan ras Un sfert cana patrunjel tocat

*** 2 linguri busuioc proaspat tocat

*** 2 linguri oregano proaspat tocat

*** 2 cani cu branza mozzarella

*** 220 grame sunca feliata

*** 300 grame spanac decongelat, maruntit si zvantat

*** 450 grame ardei rosii copti

torta rustica

Mod de preparare

1. Amesteca faina, malaiul si sarea intr-un castron. Adauga untul si amesteca pana ce compozitia incepe sa semene cu niste firimituri. Bate doua oua cu 3 linguri de apa rece si adauga-le in compozitia cu faina, amestecand pentru a forma un aluat. Adauga inca o lingura cu apa, daca e nevoie. Intinde cu facaletul doua treimi din aluat, apoi si ultima treime. Pune totul la frigider timp de cel putin 30 de minute sau pana cand se intareste suficient de mult pentru a putea fi rulat.

2. In alt vas, amesteca branza ricotta, branza feta sfaramata, parmezanul, 1 ou, patrunjelul, busuiocul si oregano, pana devin un amestec dens.

3. Pregateste o forma pentru copt, rotunda. Pe o suprafata tapetata cu faina, ruleaza cele doua treimi din aluat, astfel incat sa obtii un cerc cu diametrul de aproape 40 de centimetri. Aseaza-l cu grija in forma tapetata cu faina, apasand usor fundul si marginile sale. Taie aluatul astfel incat sa ramana la 1 centimetru sub marginea formei.

4. Imprastie jumatate din cantitatea de mozzarella peste aluat. Pune apoi feliile de sunca intr-un strat orizontal. Continua cu amestecul cu ricotta, apoi adauga spanacul. Aseaza la fel restul feliilor de sunca. Apasa usor pentru a compacta straturile. Pune deasupra ardeiul copt si la final, cantitatea ramasa de mozzarella.

5. Intinde cu facaletul restul de aluat si mai fa un cerc. Pune-l deasupra pentru a acoperi tarta. Uneste marginile celor doua cercuri din aluat, in care se afla umplutura. Aluatul nu trebuie sa depaseasca forma de copt. Bate oul ramas si pune-l peste crusta. Fa cateva gaurele in aluat, pentru a permite aburului sa iasa din el.

6. Lasa totul la cuptor timp de o ora, la temperatura de 190 de grade Celsius, sau pana cand crusta devine aurie. Scoate tarta si las-o la racit. Taie felii si serveste-le la temperatura camerei.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!