Cum sa

Sfaturi pentru calatoria pe timpul sarcinii

Daca iti planifici o calatorie atat timp cat esti insarcinata, fie ca o faci de placere sau din necesitate, asigura-te ca esti bine pregatita pentru drum. Este nevoie sa respecti cateva sfaturi, pentru a nu avea probleme pe durata calatoriei. Iata ce trebuie sa tii minte:

  • Daca pleci in calatorie dupa saptamana a 27-a, atunci e bine sa ai la tine o recomandare medicala in care se se precizeze cu aproximatie data cand vei naste si ca starea de sanatate iti permite sa calatoresti fara probleme.
  • Ia cu tine o copie a istoriei tale medicale, detaliile testelor efectuate pe durata sarcinii si o lista cu nume si referinte ale doctorilor care pot fi contactati in caz de urgenta, odata ajunsa la destinatie.
  • Inainte de calatorie, informeaza-te la doctorul tau ce medicamente poti lua pentru probleme obisnuite precum cele gastrice, balonare, greata etc. E bine sa ai la tine o trusa cu medicamente de care s-ar putea sa ai nevoie pe drum, ca sa nu depinzi de cumparaturi. S-ar putea sa nu gasesti ce cauti sau sa ai nevoie de reteta pentru medicamentele necesare.
  • Sa ai la tine ceva de rontait cum ar fi un baton cu cereale, nuci sau ciocolata. Ia la tine si fructe gen mere, care sa iti tina de foame.
  • Intotdeauna sa ai la tine o sticla cu apa. Daca zbori cu avionul, va trebui sa cumperi apa dupa ce treci de controlul de securitate. Bea in permanenta apa pentru a te hidrata.
  • Calatoriile lungi atunci cand esti insarcinata iti pot provoca probleme de circulatie. Poarta dresuri speciale pentru gravide si fa la anumite intervale de timp cateva exercitii de stretching.
  • Ia la tine o crema de protectie solara cu factor cel putin 25, care sa te protejeze de soare. In timpul sarcinii, pielea ta este foarte delicata. N-ar fi rau sa ai si o umbrela in geanta, pentru un plus de protectie.
  • Pune in bagaj un sal sau o esarfa in cazul in care calatoresti intr-un loc unde stii ca se poate isca in orice clipa vantul sau ca vremea e racoroasa. Salul iti va tine de cald si poate fi folosit si ca extra patura sau perna, daca ai nevoie de odihna.
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!