Europa

Top 10 cele mai frumoase castele din Spania

cele mai frumoase castele din spania
Foto: Marcin Jucha

In majoritatea cazurilor, castelele din Spania nu au fost construite pentru a incanta prin frumusetea lor, desi exista si exceptii. Ele sunt structuri solide, serioase si uneori infricosatoare. Castelele au fost proiectate astfel incat sa faca fata atacurilor inamicilor, de la invadatorii mauri pana la regele din provincia alaturata. Uneori, in ele au locuit fete regale, dar pentru perioade scurte de timp, cel mai adesea locuitorii lor fiind prizonierii politici ai regimului la putere. O vizita la castelele din Spania te ajuta sa intelegi puterea militara medievala a acestei tari. Iar daca te pasioneaza istoria si turismul, hai sa vedem care sunt cele mai frumoase castele din Spania:

10 Castelul Lorca, Murcia

Lorca Castle
Castelul Lorca / Foto: Deposit Photos

Aflat in provincia Murcia, castelul Lorca a fost proiectat pe post de fortareata defensiva. Acest concept a functionat, avand in vedere ca locatia nu a fost niciodata cucerita de catre atacatori, inca de la constructia sa in epoca medievala. In mod ironic, una dintre expozitiile din prezent de la castel, este dedicata atacurilor asupra unui castel. Constructia se afla pe locul unei foste citadele musulmane si este un centru cultural, cunoscut sub numele de “Fortareata soarelui”, unde se organizeaza diferite manifestari de gen. Castelul si expozitiile de aici se intind pe o suprafata mare, care poate pune in dificultate vizitatorii cu probleme de mobilitate.


9 Castelul Coca, Segovia

Castelul Coca
Castelul Coca / Foto: Perszing1982

Acest castel este unic printre castelele spaniole. El are numai trei laturi, fiind construit intr-un deal, care il proteja de invadatorii ce atacau din spate. Castelul Coca este unic si pentru ca arhitectura sa a fost influentata de catre mauri, desi a fost construit de catre crestini la jumatatea secolului 15. O mare parte din interiorul castelului a fost distrusa in secolul trecut, dar exterioarele pastreaza inca influente maure, cum ar fi turelele. Castelul Coca poate fi vazut in cadrul unei excursii de o zi din Segovia, este deschis pentru public, dar poate fi vizitat numai in grupuri organizate, cu ghid.


8 Castelul La Mota, Valladolid

La Mota Castle
Castelul La Mota / Foto: JoseIgnacioSoto

Castelul La Mota este o fortareata reconstruita, cu radacini ce dateaza din secolul 11. De-a lungul timpului, regii din Castilia si Aragon si-au disputat suprematia asupra lui, dar a intrat in stapanirea castilienilor, incepand cu secolul 15. Castelul domina imprejurimile, fiind asezat pe un deal, la Medina del Campo in provincia Valladolid. In timpurile stravechi, oamenii intrau in castel, traversand un pod basculant. Aceasta fortareata medievala a fost reconstruita. La un moment dat, aici se afla o inchisoare bine cunoscuta, care a gazduit prizonieri precum Hernando Pizarro, un cuceritor din Peru si Cesare Borgia.


7 Castelul Bellver, Mallorca

castelul bellver
Castelul Bellver / Foto: David Salgado

Cei care vor sa viziteze castelul Bellver trebuie sa ajunga mai intai in Mallorca, insula aflata in largul coastei Spaniei. Castelul este unic nu numai in Spania, dar si in Europa, datorita formei sale circulare. Nu numai zidul ce il inconjoara este rotund, dar si turnurile si castelul in sine. Regele James II din Mallorca a construit castelul in secolul 14. Ulterior a fost folosit pe post de inchisoare militara pentru prizonerii politici, iar in prezent gazduieste un muzeu de istorie. Inconjurat de paduri, la castel se organizeaza diferite manifestari culturale si este simbolul orasului Palma.


6 Castelul Manzanares el Real, Madrid

Castelul Manzanares el Real
Castelul Manzanares el Real / Foto: Nobilior

Noul castel Manzanares el Real, care prezinta imaginea impunatoare a unei fortarete din secolul 15, este unul dintre cele mai bine pastrate castele din zona Madridului. El si-a castigat faima si prin aparitia intr-o scena din filmul Cidul. Castelul este cunoscut si sub numele de los Mendoza, intrucat a fost palatul prezidential al acestei familii. Construit in intregime din granit, castelul cu sase etaje este un bun exemplu al arhitecturii militare spaniole. In prezent, aici se afla un muzeu dedicat castelelor spaniole.


5 Alcazaba de Almeria, Almeria

Alcazaba de Almeria
Alcazaba de Almeria / Foto: Soyazur

Aflata in sudul Spaniei, Alcazaba de Almeria este o fortareata asezata pe un deal, de unde se poate vedea intregul oras Almeria. Cuvantul “alcazaba” vine din limba araba si inseamna “constructie fortificata”, ceea ce si este de fapt Alcazaba de Almeria. In interiorul sau se afla case si magazine. Initial construit de catre musulmani in secolul 10, el a fost transformat de catre catolici in anii ce au urmat. Pasionatii de filme pot gasi parti din Alcazaba ca fiindu-le cunoscute, mai ales daca au vazut filmele Conan Barbarul, Indiana Jones si Ultima cruciada.


4 Castelul Peñafiel, Valladolid

Penafiel castle
Castelul Penafiel / Foto: Deposit Photos

Castelul ste o constructie lunga de 150 de metri si se afla pe un deal in orasul Peñafiel din provincia Valladolid. Unii spun ca seamana cu un vapor, unul dintre turnurile sale avand o inaltime de aproape 30 de metri. Aceasta fortareata construita intre secolele 9 si 15, este cu adevarat impunatoare, mai ales pe timpul noptii, atunci cand este iluminata. Astazi, una dintre aripile castelului Peñafiel gazduieste un muzeu de vinuri; cealalta aripa poate fi vizitata numai in cadrul unor tururi organizate, cu ghid.


3 Castelul Olite, Navarra

Castelul Olite
Castelul Olite / Foto: changered

O excursie la castelul Olite iti ofera sansa de a face cunostinta cu o cultura regala diferita din Spania, aceea a regatului Navarra, din nordul tarii. Cunoscut si sub numele de Palacio Real de Olite, castelul a fost ridicat pe ruinele romane datand din secolul I, desi constructia nu a avansat cateva secole bune de atunci. Diversi monarhi l-au amenajat de-a lungul timpului, folosind o varietate de stiluri arhitecturale, cu turnuri, curti interioare si gradini. Castelul este o ruina, desi guvernul spaniol l-a restaurat in anul 1937.

2 Alcázar de Segovia

Alcázar de Segovia
Alcázar de Segovia / Foto: DG303Pilot

Alcázar de Segovia nu se potriveste cu stilul majoritatii castelelor din Spania, construite ca si fortarete. El se incadreaza mai degraba in tiparul castelelor din povesti si se spune ca a servit drept sursa de inspiratie pentru castelul Cenusaresei din Walt Disney World. Constructia se afla pe un deal si ofera vizitatorilor impresia unei nave care navigheaza catre ei. Multe fete regale au trait aici, printre care Isabella I, care a fost incoronata in anul 1474. Castelul este in prezent muzeu, unde sunt expuse tablouri si arsenale militare.


1 Alhambra, Granada

Palatul Alhambra
Palatul Alhambra / Foto: Kim Grosz

Cei care au timp pentru a vizita un singur castel din Spania, trebuie sa mearga la Alhambra in Granada. De departe, aceasta este cea mai cunoscuta structura din Spania. Nimic nu se compara cu aceasta fortareata straveche, cu un nume care se traduce in limba araba prin “Castelul Rosu”. Detaliile arhitecturale sunt incantatoare si complexe, influentate fiind de maurii care au locuit aici secole intregi. Deoarece este o atractie turistica extrem de populara, numarul vizitatorilor este restrictionat la Alhambra si e recomandat sa iti rezervi biletele din timp.

Citește și: 5 orase din Spania perfecte pentru o vacanta

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!