Aventura

25 destinatii de calatorie incredibil de frumoase

In lume exista atractii turistice care nu pot fi ratate: Vaticanul, Turnul Eiffel din Paris sau catedrala Westminster din Londra. Acestea sunt locuri pe care turistii le iau cu asalt, indiferent de perioada anului. Dar exista si multe alte destinatii care nu sunt atat de cunoscute si despre care au auzit adesea numai cei din partea locului.

In cele ce urmeaza ai o lista cu unele dintre cele mai frumoase destinatii de calatorie, 25 la numar, despre care, poate, nici stiai ca exista…

1 Haiku Stairs, Oahu, Hawaii

haiku stairs
Haiku Stairs, din Hawaii / Foto: Nick Clark

Urca treptele Haiku Stairs din Oahu, Hawaii — cunoscuta si sub numele de “Scara catre Paradis”, aceasta locatie este in fapt o poteca abrupta, prevazuta cu o scara din lemn, fixata de un perete de stanca. Tehnic vorbind, nu este un loc deschis publicului, dar sunt multi cei care urca pana in varf, pentru a admira magnifica priveliste de sus.

2 Insula Mindanao (Filipine)

mindanao filipine
Râul Hinatuan din Mindanao / Foto via @WanderWomanPH

Scufunda-te in apele limpezi ale raului Hinatuan din insula filipineza Mindanao. Cursul de apa sarata este numit “Raul fermecat”, deoarece pare a izvora de nicaieri si reprezinta o locatie ideala pentru scufundatori si pasionati de snorkelling.

3 Pădurea încovoiată din Gryfino, Polonia

crooked forest
Ciudata padure incovoiata din Polonia / Foto: apeyron

Exploreaza misterioasa “padure incovoiata” din vestul Poloniei (langa localitatea Gryfino), in care cresc 400 de pini, toti intr-un ciudat unghi de 90 de grade. Motivul pentru care acesti copaci sunt inclinati ramane un mister si in zilele noastre.

4 Valea Jiuzhaigou, China

valea Jiuzhaigou
Valea Jiuzhaigou, din China / Foto: AppleChu

Exploreaza Valea Jiuzhaigou, o regiune indepartata din partea de nord a provinciei chineze Sichuan, care se intinde pe o suprafata de peste 72000 de hectare. Zona este cunoscuta pentru asezarile sale tibetane si cascadele pe mai multe nivele, ce formeaza lacuri carora le poti vedea fundul, atat sunt de limpezi.

5 Izvoarele cu apa termala din Rotorua, Noua Zeelanda

rotorua
Izvoarele de apa termala de la Rotorua / Foto: denizunlusu

Racoreste-ti picioarele in izvoarele cu apa termala din Rotorua, oras din Noua Zeelanda cunoscut pentru gheizerele, izvoarele termale si bazinele sale cu namol. El mai este cunoscut si sub numele de “Orasul Sulfului”, iar cei care vin aici pot practica sporturi acvatice in unul dintre cele 17 lacuri din zona.

6 Insulele Lofoten, Norvegia

lofoten
Insulele Lofoten / Foto: RudyBalasko

Viziteaza cel mai mare recif de corali din Insulele Lofoten, un arhipelag aflat in largul coastei Norvegiei, care se intinde pana la Cercul Arctic. Aici traiesc vidre, elani si numeroase specii de pasari.

7 Parcul Hitachi din Ibaraki, Japonia

Parcul Hitachi
Parcul Hitachi

Fa o plimbare prin parcul Hitachi din Ibaraki, Japonia, o rezervatie care se intinde pe o suprafata de 190 de hectare, cu flori care infloresc tot timpul anului. Locul este un adevarat paradis al narciselor.

8 Lacul Pangong Tso, din Himalaya

Pangong Tso
Lacul Pangong Tso, din Himalaya / Foto: Rajeev Rajagopalan

Calatoreste pana la lacul Pangong Tso, un bazin cu apa sarata aflat in muntii Himalaya, intre India si Tibet. Apele sale limpezi, de culoarea turcoazului, contrasteaza cu muntii magnifici care il inconjoara, alcatuind un peisaj cu adevarat magnific.

9 Insulele Apostolului, din SUA

insulele apostolului
Insulele Apostolului / Foto: Lindsay Guido

Mergi cu caiacul in Insulele Apostolului, aflate langa Lake Superior din Wisconsin. Grupul de 22 de insule este impanzit de pesteri, iar in timpul iernii, turistii pot admira cascadele si grotele inghetate.

10 Valea Rumbur din Pakistan

Valea Rumbur
Valea Rumbur / Foto: Konstantin Novakovic

Ia parte la un festival, alaturi de Kalash, un trib de indigeni care traieste in Valea Rumbur din Pakistan. Oamenii de aici traiesc fara electricitate, telefoane si ziare si sunt cunoscuti pentru festivalurile pe care le organizeaza, care atrag localnici si turisti deopotriva.

11 Atolul Rangiroa, Polinezia Franceza

atolul rangiroa
Paradisul pe Pamant, in Rangiroa / Foto: urosr

Admira viata marina in Rangiroa, un atol in forma de inel aflat in Polinezia Franceza, cunoscut pentru stridiile care produc perle negre. Tot aici se afla unele dintre cele mai frumoase locatii de scuba diving din lume, unde poti admira delfini, pisici de mare, testoase verzi si rechini ciocan.

12 Namaqualand, Namibia

Namaqualand
Cascadă pe râul Doom, din Namaqualand / Foto: Wikipedia

Calatoreste pana in Namaqualand , o zona arida din Namibia, in Africa de Sud, care se intinde pe mai bine de 950 de kilometri. In fiecare primavara, in regiune infloresc mii de margarete portocalii si albe, alcatuind unul dintre cele mai frumoase peisaje din lume.

13 Muntele Tianzi, China

tianzi china
Tianzi, China / Foto: dndavis

Evadeaza in rezervatia naturala din muntele Tianzi, in Wulingyuan, China, unde se afla numeroase “turnuri din piatra”, care ajung pana la nori. Locul este unul dintre cele mai pitoresti din tara si nu duce niciodata lipsa de turisti.

14 Plaja Jericoacoara, Brazilia

plaja Jericoacoara
Plaja Jericoacoara / Foto: DanFLCreativo

Descopera ascunsa plaja Jericoacoara din provincia Ceará, aflata in nord-vestul Braziliei. Este considerata una dintre cele mai frumoase plaje din lume, un loc izolat de dune de nisip, cu lagune albastre, nisipuri albe si ape linistite.

15 Huacachina, Peru

Huacachina peru
Oaza peruviana Huacachina / Foto: Iamcu4tro

Participa la o expeditie printre dune de nisip in Huacachina, o pitoreasca oaza din desertul peruvian. Aceasta asezare a fost construita in jurul unui mic lac natural din regiunea Ica si este populara in randul turistilor care vor sa incerce “sandboarding” pe dunele masive din nisip ce inconjoara bazinul de apa.

16 Insula San Juan, SUA

san juan
Insula San Juan / Foto: NickjKelly

Urca-te la bordul unui feribot care te va duce pana la insula San Juan, in largul coastei statului american Washington. Magnificele insule alcatuiesc locatia ideala pentru practicarea de activitati precum caiac pe mare sau admirarea speciilor de balene in habitatul lor natural.

17 Cripta Capucinilor, Roma

Cripta Capucinilor, din Roma
Cripta Capucinilor, din Roma

Intra in Cripta Capucinilor, cea mai infricosatoare atractie a Italiei. Aflata sub o biserica veche de 400 de ani, aici se afla ramasitele a 3700 de trupuri, ale caror oase alcatuiesc motive complexe in zidurile criptei.

18 Arhipelagul Svalbard

Arhipelagul Svalbard
Arhipelagul Svalbard / Foto: Michael Bachmann

Admira ghetarii din Svalbard, un arhipelag aflat intre Norvegia si Polul Nord. Asezarile sale de pescari au devenit o atractie turistica majora pentru cei care vin aici sa admire ursii polari, renii sau alte mamifere marine.

19 Derweze, Turkmenistan

Derweze
Poarta catre iad, din Turkmenistan / Foto: Iwanami_Photos

Patrunde pe “Poarta catre Iad”, un crater activ din Derweze, Turkmenistan, creat in mod accidental de catre geologii sovietici, atunci cand forau dupa gaz natural in anul 1971. Toata lumea s-a asteptat ca acest crater sa arda numai cateva zile, dar fenomenul dureaza de mai bine de 4 decenii.

20 Ranakpur, India

Ranakpur
Templul alb din Ranakpur / Foto: IsabelPoulin

Admira templul din marmura Jain din Ranakpur, India, despre care se spune ca este unul dintre cele mai spectaculoase de acest fel, din lume. Aici se afla peste 1440 de coloane din marmura si nu gasesti doua care sa semene intre ele.

21 Saint Pierre et Miquelon, Canada

Saint Pierre et Miquelon
Saint Pierre et Miquelon / Foto: SkyF

Zboara pana in Saint Pierre et Miquelon, o insula aflata in largul coastei canadiene, ultimul vestigiu al controlului exercitat de catre francezi in America de Nord. Locuitorii sai vorbesc toti limba franceza, iar orasele de aici reprezinta un amestec fascinant al culturilor franceze si canadiene.

22 Salina Turda, Romania

Salina Turda

Intra in salina Turda, mina de sare din Transilvania, care reprezinta o atractie turistica inca din anii ’90. Datand din secolul 17, mina dispune de un carusel si de un amfiteatru sapat in pamant.

23 New Brunswick, Canada

Dealul magnetic
Dealul magnetic

Testeaza atractia gravitationala pe dealul magnetic din provincia canadiana New Brunswick. Localnicii spun ca daca opresti masina la poalele sale si o scoti din viteza, ea va urca dealul singura. Totul este o iluzie optica, dar locul merita vazut.

24 Selous Game, Tanzania

Selous Game
Selous Game / Foto: nyiragongo

Apropie-te de viata salbatica din rezervatia Selous Game din sudul Tanzaniei. Cu o suprafata de peste 5 hectare, este a doua rezervatie ca marime din Africa, avand de aproape doua ori marimea Danemarcei. Este un loc in mare parte neexplorat, numai 20% din suprafata sa fiind deschisa pentru public.

25 Ölüdeniz, Turcia

oludeniz adrenalina destinatii de calatorie frumoase
Oludeniz / Foto: Akgun Akova

Relaxeaza-te in Ölüdeniz, una dintre cele mai fotografiate plaje din Marea Mediterana. Mica statiune din Turcia este bine cunoscuta in randul pasionatilor de paragliding, plimbari si caiac.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!