Europa Top 10

Top 10 atractii turistice din Olanda

Atracții Turistice din Olanda
Amsterdam / Foto: tunart

Nicio vizita in Olanda nu este completa fara o trecere prin capitala tarii, Amsterdam; in tot cazul tara lalelelor abunda in locatii care mai de care mai atragatoare. De la clasicele mori de vant si magnificele campuri cu flori pana la centrele istorice ale oraselor, impanzite de muzee si alte obiective, Olanda este o destinatie care ofera extrem de multe celor care vin pana aici. Lista de fata include 10 atractii turistice din Olanda, locuri musai de vizitat, care sunt, de asemenea, usor accesibile.

10. Gouda

Gouda
Gouda / Foto: Canva Photos

Gouda este un oras tipic olandez, cu numeroase cladiri vechi si canale frumoase. E o destinatie cautata pentru o excursie de o zi, gratie excelentelor conexiuni feroviare sau pe autostrada. Orasul este vestit pentru branza sa, pentru stroopwafels (gofre cu sirop), lumanari si pipe din lut. Printre atractiile din Gouda se numara primaria orasului, datand din secolul 15 si biserica in stil gotic St. Janskerk, cu vitraliile sale magnifice. Centrul orasului este inconjurat de canale si se afla la cinci minute de mers pe jos de gara.

9. Rotterdam

Rotterdam
Rotterdam / Foto: Rudy Balasko

Candva un sat de pescari, Rotterdam este unul dintre cele mai moderne orase din Olanda zilelor noastre. Foarte “prietenos” cu biciclistii, la fel ca si Amsterdam, Rotterdam se mandreste cu cateva cartiere istorice care isi asteapta turistii sa le exploreze. Popularul Delfshaven este locul unde pelerinii au inceput sa navigheze in anul 1620, iar festivalurile si carnavalurile organizate aici atrag mii de vizitatori in fiecare an. Podul Erasmus este unic si impozant, privit adesea ca o capodopera, intrucat se inalta peste cel mai mare port din Europa. De departe, cea mai populara atractie turistica este Muzeul Boijmans Van Beuningen, unde sunt expuse opere de arta din Evul Mediu pana in timpurile moderne, printre care lucrari ale lui Dali, Van Gogh, Bosch si Rembrandt.

8. Groningen

Groningen
Groningen / Foto: Creative Nature_nl

Acest oras universitar este unul mic, dar se mandreste cu doua colegii, ceea ce face ca el sa fie cel mai vizitat loc din partea de nord a Olandei, mai ales in ce priveste arta, afacerile si educatia. Pasionatii de muzee nu vor obosi niciodata in Groningen, intrucat Muzeul Groninger este unul dintre cele mai inovative si moderne din Olanda si tot aici exista si un muzeu de arta grafica, unul al benzilor desenate, unul maritim si unul universitar. Muzica si teatrul abunda in Groningen, unde multe cafenele ofera spectacole live. Datorita populatiei predominant studentesti, cluburile de noapte si barurile atrag numerosi clienti, cele mai populare dintre ele fiind Grote Markt, Peperstraat si Vismarkt.

7. Haarlem

haarlem
Foto: Anastasia Collection

Orasul Haarlem este cunoscut si sub numele de Bloemenstad, care inseamna ‘Orasul florilor’ si aici se organizeaza parada anuala Bloemencorso. El se afla pe malul raului Spaarne si se mandreste cu numeroasele sale structuri medievale pastrate intacte, de-a lungul timpului. Cei care vin aici vor adora sa faca cumparaturi si sa treaca in revista arhitectura fascinanta si muzeele din centrul orasului. Printre muzeele cele mai cunoscute din Haarlem se numara Muzeul Teylers, cel mai vechi din tara, specializat in istorie naturala, arta si expozitii cu caracter stiintific si Muzeul Franz Hals, unde sunt expuse multe opere de arta olandeze.

6. Utrecht

utrecht
Utrecht / Foto: Olena_Z

Istoria medievala bogata a orasului Utrecht isi face simtita prezenta in arhitectura orasului, din care se remarca sistemul de canale interioare creat pentru a stavili apele fluviului Rin, care amenintau sa inunde orasul. In Utrecht se afla cea mai mare institutie de invatamant superior din tara, Universitatea din Utrecht, dar si catedrala gotica Sf. Martin, o structura veche de 200 de ani. Pasionatii de arhitectura si muzee nu trebuie sa rateze Domul, Casa Rietveld Schroder si Muzeul Speelklok, unde este expusa o colectie impresionanta de ceasuri, cutii muzicale si instrumente muzicale.

5. Maastricht

Maastricht
Maastricht / Foto: HIT1912

Cunoscut pentru piata sa dinamica, Vrijthof, orasul Maastricht din sudul Olandei este locul in care se afla impresionanta biserica Sf. Servatius, catedrala Sf. Jan si vechile fortificatii, sau Vestigingswerkens, atractii turistice extrem de populare. Multe festivaluri au loc in fiecare an in Vrijthof, unde se afla si numeroase cafenele, baruri, galerii comerciale si magazine. Alte locatii populare din Maastricht sunt Grotele St. Pietersberg si Helpoort, cea mai veche poarta a orasului din Olanda.

4. Haga

Haga
Haga / Foto: tupungato

Renumita pentru expozitiile de arta contemporana de la Gemeentemuseum Den Haag si Galeria Regala de Pictura Mauritshuis, Haga este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Olanda. Cunoscuta si sub numele de Orasul Regal de la malul marii, gratie fetelor regale olandeze care traiesc aici, turistii care vin in Haga petrec mult timp in lunile de vara, la malul Marii Nordului, in Scheveningen. Cateva monumente notabile si cartiere istorice sunt usor de vizitat in Haga, iar in plus aici ai la dispozitie centre comerciale de lux, magazine elegante si galerii internationale de arta. Binnenhof, sediul guvernului olandez se afla si el in Haga, chiar daca Amsterdam este capitala tarii. Printre alte atractii din Haga se numara orasul in miniatura Madurodam si Panorama Mesdag, construita in secolul 19, unde poti vedea o panorama la 360 de grade a marii in Scheveningen.

3. Delft

Delft
Delft / Foto: kickstand

De la cladirea in stil renascentist a primariei si piata Markt, pana la canalele traditionale olandeze, arhitectura si energia sa, Delft este un oras prosper care a muncit cu ardoare sa isi restaureze aspectul din vremurile trecute. Acest loc este o destinatie ideala pentru o excursie de o zi sau chiar o vacanta, daca vrei sa eviti aglomeratia din Amsterdam. Printre atractiile populare de aici se numara Prinsenhof, unde se mai pot vedea inca gaurile lasate de gloantele trase la moartea lui William de Orange. Acest muzeu spune povestea razboiului de 80 de ani si expune numeroase opere de arta valoroase. Cei care sunt in cautarea unui suvenir Johannes Vermeer nu pot rata popasul la Vermeer Centrum din Delft.

2. Leiden

Leiden
Leiden / Foto: Thom Graham-Wood

Pitorescul oras Leiden este un loc magnific de vizitat, pentru canalele sale pitoresti, strajuite de copaci si impanzite de mori de vant, poduri din lemn si parcuri cu vegetatie abundenta. O calatorie pe aceste canale la bordul unei ambarcatiuni reprezinta pentru oricine vine aici o experienta de neuitat. Atractiile din Leiden includ numeroase muzee, de la cele de stiinta si istorie naturala pana la cele dedicate morilor de vant si antichitatilor egiptene. In Hortus Botanicus se afla gradina botanica si cel mai vechi observator academic din lume. Turistii pot admira si frumoasa arhitectura a bisericii Sf. Petru, datand din secolul 16 si pot obtine informatii despre asociatiile de aici, printre care si cea a pelerinilor americani.

1. Amsterdam

canale amsterdam
E aproape obligatoriu sa faci un tur al canalelor in Amsterdam / Foto: thehague

Herengracht, Keizersgracht si Prinsengracht sunt cele trei canale principale din Amsterdam, care formeaza un cerc in jurul orasului si unde se intampla cele mai multe evenimente din oras. Cu peste 150 de cladiri monumentale fabuloase si la fel de multe poduri, Amsterdam le ofera turistilor posibilitatea de a-si petrece o mare parte din timp explorand excentricitatile si muzeele fantastice care impanzesc cei aproape 100 de kilometri de canale din oras. Casa Annei Frank si Muzeul Rijksmuseum sunt cele mai populare atractii turistice, in timp ce zona Prinsengracht este una dintre cele mai bune locatii pentru cumparaturi, admirarea vitrinelor, vizitarea pub-urilor si explorarea coffee shop-urilor din Amsterdam.

Citeste si: Cinci orașe din Olanda pe care e obligatoriu să le vizitezi

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] si sub numele de “Venetia Nordului” datorita celor peste 100 de canale ale sale, capitala Olandei ofera aventuri la tot pasul, fie ca mergi pe jos, cu bicicleta sau la bordul unei ambarcatiuni. […]

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!