Europa Top 10

Top 10 atractii turistice din Grecia

Grecia este una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume. Cu peste 60 de insule nelocuite, situri istorice care dateaza de nu mai putin de 4 milenii, plaje idilice si lanturi de munti care par sa se inalte pana la cer, ai atat de multe de explorat in Grecia. Si in ciuda crizei economice prin care a trecut aceasta tara, Greecia ramane la fel de populara in randul turistilor (in special printre turistii romani) precum a fost dintotdeauna. Am trecut in revista 10 atractii turistice din Grecia, insa, la fel de bine, acestea ar putea fi de ordinul sutelor.

Iar dacă pleci în vacanță, ai aici cele mai bune hoteluri din Grecia!

10. Muntele Athos

Muntele Athos
Mânăstire ortodoxă pe Muntele Athos / Foto: andrey_n

Este un munte si o peninsula din nordul Greciei. Athos, cel mai estic “picior” al mai marii peninsule Halkidiki, gazduieste in jur de 1400 de calugari, in 20 de manastiri ortodoxe. Stat autonom sub suveranitate greceasca, intrarea pe Muntele Athos este strict controlata si numai barbatii au voie aici.

9. Mystras

Mystras
Mystras / Foto: Virginie Lobel

Aflata langa stravechea Sparta, Mystras a fost capitala Peloponezului in secolele 14 si 15, condusa de catre rudele imparatului bizantin. Locul a ramas nelocuit in timpul perioadei otomane, dar a fost abandonat in anul 1832, ramanand aici numai ruine medievale de o frumusete unica, intr-un peisaj desprins parca din povesti.

8. Lindos

Lindos
Lindos / Foto: schnuddel

Lindos este o asezare medievala de pe insula Rhodos, alcatuita dintr-o retea de strazi pietruite si case cu peretii vopsiti in alb. Deasupra sa se afla acropola din Lindos, care ofera privelistea spectaculoasa a porturilor din imprejurimi si a liniei de coasta. Plajele Lindos si Saint Pauls se afla la mica distanta de centrul orasului.

7. Canionul Samaria

Cheile Samariei
Cheile Samariei

Are o lungime de 16 kilometri si se afla in sud-vestul Cretei. Plimbarile aici sunt extrem de populare in randul turistilor care vin in numar foarte mare in fiecare an. Excursia dureaza intre 4 si 7 ore si strabate paduri de chiparosi si pini, apoi stanci verticale printre munti, avand ca destinatie finala Agia Roumeli, oras aflat la Marea Libiei.

6. Plaja Myrtos

plaja myrtos
Plaja Myrtos / Foto: hannurama

Aflata in nord-vestul Kefaloniei, plaja Myrtos este vestita in intreaga lume pentru culoarea magica a apelor sale. Albastrul si turcoazul lor contrasteaza cu albul plajei. Muntii abrupti si stancile inalte din spate adauga un plus de frumusete acestor locuri. Pentru toate acestea, Myrtos a fost votata de nu mai putin de 12 ori, cea mai tare plaja din Grecia.

5. Teatrul Delphi

Teatrul Delphi
Teatrul Delphi / Foto: alana_c

Pe vremuri, Delphi a fost cel mai important centru al religiei grecesti, locul unde se aflau sanctuarul si oracolul lui Apollo. Teatrul antic din Delphi a fost construit pe un deal, oferind spectatorilor privelistea intregului sanctuar si a peisajului spectaculos de dedesubt. El a fost intial construit in secolul 4 si poate primi pana la 5000 de spectatori. In prezent este una dintre atractiile turistice de top ale Greciei.

4. Metéora

Meteora
Foto: Galyna Andrushko

O colectie de 6 manastiri spectaculoase aflate in varful catorva coloane din stanca. Prima manastire din Metéora a fost infiintata in secolul 14. Accesul aici a fost in mod deliberat ingreunat, fiind nevoie fie de scari inalte, fie de plase mari care sa ridice atat oamenii cat si mancarea sau alte produse. Riscul era destul de mare, intrucat franghiile erau inlocuite numai atunci cand “se stricau din voia Domnului”.

3. Mykonos

mykonos

Este o destinatie turistica cosmopolita printre insulele grecesti si unanim recunoscuta drept una dintre cele mai tari din Grecia. Orasul Mykonos (Chora) este un oras pitoresc din Ciclade, unde stradutele sunt inguste si casele vopsite in alb. El este renumit si pentru plajele magnifice si viata de noapte diversa si intensa, evidentiata de numarul mare al barurilor si cluburilor de noapte.

2. Partenonul

ÎÄ»¯Ö®Â㺵ØÀíÈËÎľ°¹Û±ÚÖ½¾«Ñ¡ µÚÁù¼­

Aflat in varful Acropolelor, este una dintre cele mai faimoase atractii turistice grecesti, iar o vizita in Atena nu este completa fara o vizita la acest templu. Constructia sa a inceput in anul 447 i.e.n., inlocuind vechiul templu distrus de persi si a fost terminata in anul 432 i.e.n. In lunga sa viata, Partenonul a fost templu, fortareata, biserica, moschee si chiar si magazin de arme.

1. Santorini

santorini

Este o insula vulcanica din grupul Cicladelor. Ea este faimoasa pentru privelistile sale fantastice, apusurile magnifice de soare, casele specifice, vopsite in alb si vulcanul sau activ. Fira, capitala insulei Santorini, este un amestec de arhitectura venetiana si cicladica, cu stradute pietruite, impanzite de magazine, taverne, hoteluri si cafenele, aflate pe stanci inalte de 400 metri.

Citeste si: Cele mai frumoase plaje din Grecia

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] Grecia este renumita in toata lumea pentru plajele sale fantastice. Acestea impanzesc linia de coasta, iar fiecare dintre ele ofera cate ceva unic celor care vin aici. Fie ca vizitezi una sau toate cele mai frumoase plaje din aceasta tara, vei ramane pentru multa vreme cu amintiri de neuitat. […]

  • […] de măsline, nucile… toate joacă roluri extrem de importante în bucătăria tradițională a Greciei. Aceste ingrediente combat cancerul și bolile de inimă. Ia-ți gândul pentru o clipă de la […]

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!