Asia

5 destinatii de calatorie obligatorii din sudul Indiei

In vreme ce unii nu o iau in calcul, din cauza imaginii nu intoatdeauna foarte “curate”, pentru altii, India reprezinta o destinatie de calatorie fascinanta. Un pericplu cultural de neegalat, in care toate simturile sunt solicitate pentru a descoperi o lume colorata si diversa. Daca alegi sudul Indiei, iata care ar fi doar cinci dintre locurile pe care nu ar trebui sa le ocolesti.

[highlights color=”red”]Templul Sri Ranganathaswamy, Srirangam[/highlights]

Templul Sri Ranganathaswamy
Templul Sri Ranganathaswamy

Acestea este unul dintre cele mai mari temple hinduse din lume, in ce priveste suprafata, legenda si istoria care stau in spatele lui. El se afla pe o insula in largul fluviului Kaveri (Tamil Nadu). Locul a fost de multe ori invadat de catre musulmani si europeni deopotriva. Suprafata constructiei este de 631000 metri patrati. Templul pastreaza dovezile dinastiilor de cavaleri Chola, Pandya, Hoysala si Vijayanagar, care au condus aceasta regiune intre secolele 9 si 16 e.n. El are 21 de turnuri, in care se regasesc 1000 de coloane sculptate, infatisand scene de calarie.

[highlights color=”red”]Plaja Kapu[/highlights]

Plaja Kapu
Plaja Kapu

Aflata in orasul port Mangalore, plaja Kapu este inconjurata din toate partile de verdeata. Ea este cunoscuta mai ales pentru farul sau stravechi, deschis in anumite momente ale zilei si care iti ofera privelistea magnifica a intregii intinderi de nisip.

[highlights color=”red”]Gomateshwara[/highlights]

Statuia din monolit, veche de 1000 de ani, a zeitatii Gomateshwara are o inaltime de peste 17 metri si se afla pe dealul Vindhyagiri Doddabetta din statul Karnataka. Aceasta statuie enorma, sculptata in stanca, este o adevarata opera de arta jainista. Umerii sai sunt lati, iar bratele ii sunt lipite de trup. Sculptura nu are niciun suport de la coapse in sus, ceea ce este cu adevarat surprinzator.

Statuia Gomateshwara
Statuia Gomateshwara

[highlights color=”red”]Hampi[/highlights]

Hampi si splendorile sale arhitecturale
Hampi si splendorile sale arhitecturale

Hampi, o asezare din nordul staului Karnataka, este renumita pentru templele si monumentele sale din nisip, cu un decor architectural splendid. Templele au dimensiuni impresionante, ornamente florale, incrustatii indraznete dar si clasice, coloane mari si pavilioane marete care infatiseaza scene din marile legende indiene.

[highlights color=”red”]Fortul Kochi[/highlights]

Templu la Fortul Kochi
Templu la Fortul Kochi

Acest oras istoric este cunoscut sub numele de “Poarta din Kerala”, pastrand numeroase dovezi despre diferitii conducatori de aici, dintre care britanici, portughezi, olandezi si francezi. Cladirile orasului sunt ridicate in memoria conducatorilor portughezi. Destinatia este impanzita de monumente, cu un stil architectural bogat. Exploreaza acest oras mergand la pas si nu uita sa porti haine din bumbac si o palarie de paie. Oriunde ai merge in aceasta zona, gasesti ceva impresionant. Ii poti admira pe cei din vestita trupa de dans Kerala, iar atunci cand obosesti, apeleaza la un tratament Ayurvedic.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!