Europa

20 de lucruri obligatoriu de facut in Italia (2)

Ce sa faci pe parcursul unui itinerariu de doua saptamani in Italia? Iata o lista. Partea a doua!

11. Gaseste toate statuile lui David din Florenta

Nu fi unul dintre cei care cred ca “David” din Piazza Signoria este cel adevarat si nu fi nici unul dintre cei care se multumesc doar cu originalul expus in Galleria dell’Academia. David este in toata Florenta si a-l vedea aparand ici si colo (asta include si admirarea centrului istoric al orasului din Piazzale Michelangelo) este una dintre atractiile pe care ti le ofera plimbarea prin Florenta.

Ghici cate statui are David in Florenta?

12. Plimba-te prin cartierul Trastevere din Roma

Cand Roma ajunge sa te istoveasca sau esti plictisit de toate mesele la suprapret pe care le servesti in jurul obiectivelor turistice, opreste-te in cartierul Trastevere. Acesta zona este plina de stradute pietruite, ofera pace si liniste in timpul zilei, mancare ieftina si grupuri zgomotoase de turisti pe timpul noptii.

Trastevere, deliciosul cartier roman
Trastevere, deliciosul cartier roman

13. Intoarce-te in timp in Pompei

Popmpei sau ce-a mai ramas din el
Popmpei sau ce-a mai ramas din el

Daca rezidentii din Pompei din anul 79 e.n. nu erau prea incantati de vecinatatea Vezuviului, care erupea frecvent si acoperea cu lava tot ce intalnea in cale, asezarea din zilele noastre iti ofera privelisti unice asupra orasului roman, peste care timpul nu si-a pus amprenta. Atat Pompei cat si Herculane merita vizitate, dar e bine sa stii ca majoritatea vestigiilor descoperite de arheologi nu se mai afla acolo, ci sunt expuse la Muzeul National de Arheologie din Napoli.

14. Mergi la un meci de fotbal din Italia

Pentru iubitorii fotbalului: un meci live pe stadionul Giuseppe Meazza!
Pentru iubitorii fotbalului: un meci live pe stadionul Giuseppe Meazza!

Nu conteaza daca esti fan al fotbalului sau al sportului in general; tot ce conteaza e faptul ca un meci de fotbal iti poate lasa o amintire de neuitat. Fotbalul italian poate fi considerat o a doua religie in aceasta tara, iar experienta traita la un meci te face martor la felul in care italienii isi fac cunoscuta adoratia fata de un club de fotbal sau altul. Orice s-ar intampla, nu face greseala de a incuraja echipa oaspete.

15. Fa o excursie in regiunea Cinque Terre

Cinque Terre - miraj pe coasta
Cinque Terre – miraj pe coasta

Parerea multora este ca aceasta este o zona supra-aglomerata si ca accesul ar trebui permis aici numai in mod organizat, dar un lucru se stie sigur: atat timp cat mai e un loc cat de mic ramas liber pe potecile care strabat Cinque Terre, plimbarea intre cele 5 orasele extrem de pitoresti este un mod minunat de a petrece jumatate din zi. Cu cat iti planifici mai bine totul (aici ai un ghid al excursiilor care pot fi facute in Cinque Terre) si alegi o perioada in care locurile nu abunda de turisti, cu atat mai bine.

16. Mananca in fiecare zi cate doua cupe de inghetata

Asta e usor de facut oriunde te-ai afla in Italia, asa ca nu ai scuza daca nu indeplinesti aceasta sarcina. Inghetata italiana este facuta cu lapte, nu cu smantana, deci are un continut mult mai scazut de grasimi decat cea obisnuita si reprezinta in orice moment al zilei un rasfat bine meritat.

17. Pierde-te in Venetia

Plimba-te prin Venetia, cu bunele si mai putin bunele acestui oras
Plimba-te prin Venetia, cu bunele si mai putin bunele acestui oras

Unele locuri au nevoie de harta. Altele iti cer, dimpotriva, sa lasi harta acasa. Venetia intra in cea de-a doua categorie. Este o insula, asa ca pe oriunde ai lua-o, nu te poti abate prea mult de la drum. Cu acest lucru in minte, lasa harta la hotel (oricum ea nu iti este de niciun folos in acest oras) si rataceste-te in Venetia. Este de departe cea mai buna modalitate de a-ti petrece o zi in orasul canalelor.

18. Adaposteste-te in Panteonul din Roma

Panteonul roman - atat de multe de aflat despre el!
Panteonul roman – atat de multe de aflat despre el!

Indiferent de anotimp sau vreme, intotdeauna se gaseste un motiv pentru a intra fie si numai pentru cateva clipe in Panteon in Roma. Chiar si pentru simplul fapt ca e gratis. Si inca ceva: desi are o gaura uriasa in tavan, care lasa sa patrunda lumina, aici este intotdeauna racoare vara si uscat cand afara ploua. Plus ca ai o senzatie incredibila atunci cand pasesti pe pietrele ce au fost calcate cu mai bine de 2000 de ani inaintea ta.

19. Fa un drum cu masina in Toscana

Pentru pacea sufletului: un drum cu masina in Toscana
Pentru pacea sufletului: un drum cu masina in Toscana

Drumul care face legatura intre faimoasele orase de pe dealurile Toscanei poate sa nu fie luat in seama, atunci cand esti laolalta cu toti oamenii entuziasti care il parcurg pe jos, dar privelistile care ti se dezvaluie de la geamul masinii sunt destul pentru a face pe oricine sa inteleaga ca exista in lumea asta oameni care ar renunta la tot ce au pentru a-si cumpara o casuta aici. Si daca ai ratat cumva Toscana, vei beneficia de aceleasi privelisti minunate (cu ceva mai putina aglomeratie) in regiunea învecinată, Umbria.

20. Mergi pe urmele lui Cezar in Roma

Ave Caesar!
Ave Caesar!

Indiferent ca esti sau nu fan al istoriei, este imposibil sa nu te minunezi in fata unei constructii ca cea a Colosseum-ului sau sa nu cazi in admiratie in fata pietrelor din Forumul Roman si sa nu te gandesti cine a mai calcat pe acolo inaintea ta. O dupa-amiaza petrecuta in mijlocul ruinelor care au alcatuit candva Imperiul Roman este cu siguranta un mod reusit de a-ti petrece timpul.

Si asta a fost lista celor 20 de lucruri pe care trebuie neparat sa le faci in Italia. E greu de intocmit si e greu sa te limitezi la numai 20 – pentru ca vrei pe de o parte sa incluzi indeajuns de multa variatie in programul tau, iar pe de alta parte, sunt atat de multe experiente minunate de care te poti bucura in aceasta frumoasa tara. Si totusi, una dintrele cele mai populare atractii turistice a ramas pe dinafara – turnul inclinat din Pisa!

Poate va mai veni randul unei alte liste sa fie intocmita. Pana atunci, tu ce parere ai despre cele enumerate mai sus? Ce a fost lasat deoparte desi ar fi trebuit inclus? Ce ar trebui scos? Si in final, daca ar trebui sa faci tu un Top 5 al lucrurilor obligatoriu de facut in Italia, care ar fi acelea?

Citeste prima parte AICI.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!