Europa

Juzcar, orasul strumfilor albastri

Júzcar este un mic oras din provincia autonoma Andaluzia, la 113 kilometri distanta de Malaga si 25 de kilometri de Ronda. Candva unul dintre orasele albe traditionale ale Andaluziei, cu cladiri pictate in alb, pitoreasca asezare si-a schimbat look-ul in vara anului 2011, atunci cand a fost aleasa de catre compania Sony Pictures, drept cadru de filmare pentru filmul  “The Smurfs 3D“. Ca parte din campania de promovare a filmului, Sony a venit cu ideea de a picta intregul oras in albastru. In acea vara, o echipa de 20 de pictori, a pictat toate cele 175 de cladiri din Júzcar, inclusiv biserica, primaria si pietrele funerare. In 23 iulie, cu 10 zile inainte de premiera filmului, noul “Smurf Town” avea sa gazduiasca evenimentul special cu surle si trambite.

Dupa incheierea campaniei de promovare, Sony s-a reintors in Júzcar, pentru a repicta orasul in alb, asa cum era odata, numai ca locuitori sai s-au opus. Expunerea in mass-media a avut un asemenea impact asupra economiei orasului, incat locuitorii sai au decis sa il pastreze asa. 141 de locuitori au votat pentru, 33 s-au opus, asa ca toate cladirile au ramas pictate in albastru.

Inainte, orasul se bucura de prezenta a numai 300 de turisti pe an, dar in ultimele luni, de cand totul s-a albastrit aici, in jur de 80000 de turisti au venit in Júzcar. In prezent, aici se organizeaza chiar si evenimente special precum concursul de pictura Smurf, concursul Smurf de alergat la lumina lunii si targuri Smurf. Exista chiar si nunti cu tematica strumfeasca, totul pentru a atrage cat mai multi turisti in zona.

juzcar4
juzcar5
Smurfs Village
juzcar2

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!