Cum sa

Sfaturi pentru cei care calatoresc cu lentile de contact

lentile contact

Daca te pregatesti de pe acum pentru vacanta, deja ai in cap lista din care nu lipsesc costumul de baie si rochia de seara, sau dupa caz fracul, gata sa evadezi din realitate pentru o saptamana sau doua. Inainte de plecare, mai rezerva-ti un moment in care sa te gandesti la lentilele de contact – poate nu te vor face sa arati senzational pe plaja, dar cu siguranta te vor ajuta sa vezi mai bine.

[highlights color=”red”]Planificarea dinaintea calatoriei[/highlights]

Cu cateva saptamani inainte de plecare, asigura-te ca ai suficiente lentile de contact care sa iti asigure confortul pe durata calatoriei. Daca nu ai destule, ai inca timp la dispozitie sa iti procuri altele. Ca alternativa, intereseaza-te daca poti cumpara lentile de contact noi, odata ajuns la destinatie. Ia in considerare si daca ai suficiente containere in care sa pastrezi lentilele de contact, solutie salina si picaturi pentru ochi.

[highlights color=”red”]Fa-ti bagajele[/highlights]

Daca porti lentile de contact care se schimba in fiecare zi, nu strica sa iei cateva in plus la tine – mai ales ca nu ocupa mult loc in bagaj. Daca porti lentile lunare, asigura-te ca ai suficienta solutie salina si ca sticlele sunt bine inchise pentru a nu se scurge nimic din ele. Ia la tine si prosoape din hartie, ca sa fii sigur ca iti poti usca cum trebuie mainile de fiecare data dupa ce cureti lentilele, fara a fi stresat ca iti raman scame pe degete.

Desi cazurile sunt rare, nu uita ca bagajul tau se poate si pierde pe drum. Pentru a evita riscul de a ajunge la destinatie fara lentilele de contact, impacheteaza-le in bagajul de mana, avand insa grija la regulile ce guverneaza acest fel de bagaje. Nu uita sa pui in el si ochelarii!

[highlights color=”red”]Pe durata zborului[/highlights]

Aerul uscat din avion face ca ochii tai sa fie mult mai uscati pe durata zborului, ceea ce poate deveni un adevarat cosmar daca porti lentile de contact cu un continut ridicat de apa. Consumul de alcool sau cofeina, care iti deshidrateaza organismul, face ca lucrurile sa se complice si mai tare. Daca vrei sa porti lentile de contact pe durata zborului, exista doua solutii: lentile gaz permeabile si picaturi pentru ochi. Nu uita ca majoritatea lentilelor de contact nu pot fi purtate in timpul somnului, asa ca daca zborul dureaza cateva ore, ia la tine si un container si solutie in care sa poti pune lentilele cat dormi, sau o pereche de rezerva, daca porti din cele care se schimba zilnic.

Atunci cand calatoresti cu avionul nu ai voie sa iei mai mult de 100 ml lichide la bord. Acest lucru nu reprezinta o problema pentru picaturile pentru ochi, dar daca solutia salina este in sticle care depasesc 100 ml, atunci ea trebuie desertata intr-un alt recipient care sa se incadreze in limitele legale.

[highlights color=”red”]Odata ajuns la destinatie[/highlights]

Atunci cand esti plecat de acasa, e important sa urmezi rutina obisnuita pentru intretinerea lentilelor de contact, pentru ca ochii tai sa-si pastreze sanatatea. Asta inseamna sa iti speli mainile cu apa si sapun si sa le usuci bine inainte de a atinge lentilele sau ochii. Poate ca nu vei avea la tine toate ustensilele pe care le ai acasa, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ignori buna intretinere a lentilelor de contact si a ochilor. Curata intotdeauna lentilele de contact dupa ce le porti si pastreaza-le intr-un container cu solutie salina proaspata. Nu uita sa iei si ochelarii la tine, in caz ca vrei sa scoti lentilele de contact.

Daca nu ai la indemana solutia salina in care sa pastrezi lentilele de contact, mai bine arunca-le decat sa te alegi cu cine stie ce infectie la ochi. Asa ceva nu ar avea cum sa dea bine in pozele tale de vacanta!

In cele din urma, daca te confrunti cu vreo problema, fa o vizita la cel mai apropiat oftalmolog. Acum ca esti pregatit de calatorie, singurul lucru pe care il mai poti face este sa te distrezi si sa te simti bine.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!