Asia

Thailanda pentru incepatori

Iti planifici o prima vacanta in Thailanda? Alegerea ta e cum nu se poate mai buna. Thailanda e o tara mica, dar suficient de variata pentru a te tine ocupat pe toata durata sederii tale acolo.

Daca te afli in fata primei tale calatorii in Thailanda, ai probabil o sumedenie de intrebari de pus. La multe dintre ele vei gasi raspunsul in cele ce urmeaza.

Cand e cel mai bine sa vii in Thailanda?

Thailanda are doua sezoane bine definite: cel de varf incepe la mijlocul lunii noiembrie si tine pana in luna februarie, iar cel mai putin cautat de turisti dureaza din aprilie pana in septembrie. Vremea in Thailanda este desigur cea mai buna in timpul sezonului de varf, dar daca vii aici in afara lui, ai alte avantaje, precum preturile mici, lipsa aglomeratiei si un climat nu asa de potrivnic, precum te-ai putea gandi.

Ce trebuie sa faci inainte sa pleci in vacanta in Thailanda?

Thailanda nu necesita prea multa planificare prealabila, dar e bine totusi sa tii seama de unele aspecte. Printre lucrurile ce trebuie luate in considerare se numara:

Imunizarea – Exista cateva vaccinuri pe care ar fi bine sa le faci: cel pentru hepatita A si cel pentru febra tifoida. Daca vei avea de-a face cu animalele, gandeste-te sa faci si vaccinul antirabic. Cel impotriva encefalitei japoneze este un alt vaccin demn de luat in considerare, daca vei petrece mult timp pe langa fermele de animale.

Viza

Conform MAE: autoritatile thailandeze elibereaza viza de intrare si la frontiera, pentru o perioada de sedere de pana la 15 zile. Pentru a obţine o viza de intrare in Thailanda pe aeroport  va trebui sa va deplasati, dupa coborarea din avion, la biroul “Oficiul Emigrari şi Vize Speciale, Diplomati şi Visa-On-Arrival” unde sunt necesare urmatoarele:

  • valabilitatea pasaportului sa fie de minimum 6 luni;
  • sa completati un formular tip;
  • fotografie 4×6 cm pentru fiecare aplicant, inclusiv pentru copii;
  • bilet de avion pentru retur;
  • durata sejurului sa nu depaseasca 15 zile;
  • persoana care calatoreste individual trebuie sa aibe asupra sa suma de minimum 10.000 Baht cash (cca 350 $) sau echivalentul acestei sume in dolari SUA sau Euro;
  • pentru o familie (sot, sotie, copii) suma minima necesara este de 20.000 Baht (cca 700 $) sau echivalentul acestei sume in dolari SUA sau Euro;
  • dupa predarea formularelor si verificarea documentelor, procedura care va dura in jur de 5-10 minute, cetatenilor romani li se va aplica pe pasaport viza necesara intrarii in Thailanda.

Acest tip de viză se elibereaza contra sumei de 1000 Baht.

Bani

Bancomatele sunt raspandite in intreaga tara, iar cartile de credit sunt acceptate pe scara larga in marile orase, desi cele mai multe tranzactii se vor desfasura cu bani lichizi. Ai grija sa anunti banca care ti-a emis cardul de credit, despre calatoria ta, pentru a nu avea surprize ca acesta sa fie inutilizabil odata ajuns aici.

Limba

In Thailanda se vorbeste limba engleza si nu ar trebuie sa ai probleme de comunicare cu cei care lucreaza in industria turismului, respectiv personalul hotelier, soferii de autocare si de taxi, ospatarii si cei care deservesc atractiile turistice. Cu toate acestea, ar fi bine (si politicos) sa inveti si cateva cuvinte in limba locala.

Ce poti face in Thailanda?

Oferta este extrem de variata! Cauti o vacanta petrecuta pe plaja? O experienta culturala? Plimbari prin jungla? Un tur culinar al tarii? O vacanta adresata familistilor? Thailanda ofera cate ceva din toate, asa ca nu trebuie decat sa te decizi ce fel de vacanta ti se potriveste cel mai bine, apoi sa cauti mai multe informatii pe Internet.

Cazarea in Thailanda

Cazarea in aceasta tara este la fel de variata precum destinatiile thailandeze. De la hosteluri ieftine pana la hoteluri de cinci stele, oferta este cat se poate de la indemana pentru toata lumea. Pensiunile sunt si ele la mare cautare, in timp ce, daca inchiriezi o casa de vacanta, poti beneficia de mai multa libertate de miscare si intimitate.

Transportul in Thailanda

Orasul Bangkok este un punct central al Asiei de Sud-Est, ceea ce inseamna ca ai foarte multe sanse sa gasesti bilete de avion ieftine cu destinatia Thailanda. Tot aici opereaza si companii low-cost, iar zborul cu avionul este optiunea preferata de catre cei care vor sa ajunga la principalele atractii turistice din aceasta tara. Transportul public din Thailanda este foarte bine pus la punct, in ce priveste mijloacele de transport in comun si trenurile.

Mancarea in Thailanda

Mancarea thailandeza este desigur la ordinea zilei, dar daca ai emotii legate de experimentarea unor gusturi noi, ai la dispozitie si restaurante si cafenele care iti ofera preparate occidentale.  Mancarurile thailandeze difera de la o regiune la alta; fructele de mare sunt senzationale atunci cand te afli pe plajele si insulele de aici, in timp ce porcul este carnea preferata in provinciile din nord. Vegetarienii nu vor avea probleme legate de ce pot manca, desi sosul pe baza de peste este adesea adaugat la preparatele vegetariene. De obicei, bucatarii thailandezi vor face mancarea mai putin condimentata pentru turistii straini, dar pentru mai multa siguranta, ii poti spune ospatarului cele doua cuvinte “magice”:‘mai pet’. ‘Mai’ inseamna ‘nu’, in timp ce ‘pet’ inseamna ‘condimentat’. Daca dimpotriva, iti place mancarea picanta, spune ‘pet pet!’.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

5 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!