Europa

Adevarul despre casa Julietei din Verona

Verona este unul dintre cele mai frumoase si elegante orase din Italia si o destinatie de top in randul turistilor. Atractia principala este ‘Casa di Giulietta’ sau ‘Casa Julietei’, locul unde a trait una dintre eroinele favorite ale lui Shakespeare, desi atat de nefericita in dragoste. Stiai insa toate cele ce urmeaza?

*** Julieta nu a trait niciodata aici, este un personaj fictiv si, de fapt, nu a trait nicaieri, niciodata.

*** Casa a fost cumparata de la familia Capello, de catre orasul Verona, in anul 1905, iar similaritatea numelui cu cel de Capulet (numele de familie al Julietei in faimoasa opera) a rezultat in declaratia burghezilor din oras ca aici a fost ‘casa Julietei’, aparand astfel faimoasa atractie turistica.

julieta1

*** Mici biletele de dragoste acopera zidurile curtii. Se spune ca daca lasi o declaratie de dragoste la casa Julietei, vei fi vesnic impreuna cu persoana iubita. In orice caz, din cauza  celor care si-au lipit biletelele de dragoste cu guma de mestecat, distrugand astfel structura constructiei, daca lipesti ceva aici, poti primi o amenda de pana la 500 de euro!

*** Se spune ca daca atingi sanul drept al statuii Julietei, vei avea noroc in a-ti gasi dragostea adevarata.

*** Oamenii inca ii scriu scrisori Julietei, cerandu-i sfaturile in materie de dragoste. O echipa de voluntari, numita “Secretarele Julietei”, le raspund acestora, biroul lor aflandu-se intr-o camera la etajul casei.

*** Casa si scrisorile au devenit subiectul filmului ‘Letters to Juliet’ (“Scrisori catre Julieta”), cu Amanda Seyfried si Vanessa Redgrave.

*** Casa dateaza in fapt din secolul 14 si este un exemplu minunat de arhitectura gotica.

*** Poti vedea faimosul balcon unde statea Julieta in timp ce Romeo ii canta serenade. Totul e fictiv.

*** Balconul nu a apartinut initial casei, care este de fapt un fost han, ci a fost construit din bucatile unui sarcofag datand din secolul 17 si atasat ulterior zidului.

julieta2

*** Camerele contin obiecte autentice din timpul lui Romeo si Julieta, oferindu-ti sansa de a-ti face o idee despre cum era viata in Verona in acea perioada.

*** In fiecare an, mii de oameni viziteaza casa Julietei, care – fie ca este reala sau nu – reprezinta un loc minunat pentru o vacanta romantica. Avand la indemana nenumaratele hoteluri din acest oras, n-ar trebui sa stai prea mult pe ganduri. De ce n-ai face o rezervare aici, cu ocazia unei aniversari speciale, a vacantei de Craciun sau de Sf. Valentin?

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!