Asia

7 locuri de vizitat in Sri Lanka

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Multa lume alege India ca destinatie “exotica”. Putini se gandesc insa la Sri Lanka, micuta insula aflata in sudul Indiei, ca la un loc in care sa-si petreaca macar o saptamana scaldata de soare si de “mangaierea” unei culturi aparte. Iata care sunt principalele obiectivede vazut in Sri Lanka

[highlights color=”yellow”]7 Kandy[/highlights]

Pentru a trai fiorul oferit de trecutul glorios al acestei tari, trebuie sa vii macar o data in fosta sa capitala din perioada antica. Orasul se afla in jurul unui lac artificial, peisajul de aici fiind de-a dreptul spectaculos. Faimosul festival Esala Perahera (Festivalul lunii) din Sri Lanka este organizat in fiecare an pe acest deal si turisti din intreaga lume vin aici cu mare bucurie. Frumusetea templului Dalada Maligawa este si ea unica in lume.

Kandy, fosta capitala
Kandy, fosta capitala

[highlights color=”yellow”]6 Colombo[/highlights]

Capitala actuala a Sri Lanka, Colombo beneficiaza de toate facilitatile moderne. Aici gasesti hoteluri de lux, restaurante si cafenele elegante si mall-uri care te asteapta sa le treci pragul pentru a petrece ore intregi la cumparaturi. Daca esti ceea ce se cheama un “shopaholic”, fa o vizita la Pettah, unde preturile sunt accesibile si marfa, de buna calitate.

Colombo, actuala capitala
Colombo, actuala capitala

[highlights color=”yellow”]5 Polonnaruwa[/highlights]

Latura medieval a Sri Lanka poate fi admirata in acest oras stravechi. Trei sculpturi antice in stanca, infatisandu-l pe Buddha, culcat, stand jos si in picioare, sporesc frumusetea acestui monument sacru.

[/nextpage][nextpage title=”Pagina 2″ ]

 

Polonnaruwa
Polonnaruwa

[highlights color=”yellow”]4 Nuwara Eliya[/highlights]

In timpul ocupatiei britanice, Nuwara Eliya a fost dealul favorit al producatorilor de ceai englezi. Aici se afla unul dintre cele mai frumoase orase din regiunea deluroasa din Sri Lanka, cu un climat mult mai racoros decat cel din majoritatea regiunilor din tara. Tot aici ai la dispozitie si cel mai bun teren de golf din Sri Lanka.

Nuwara Eliya
Nuwara Eliya

[highlights color=”yellow”]3 Sigiriya[/highlights]

Sigiriya este o fortareata din stanca, vestita pentru structura si arhitectura sa magnifica. Locatia este inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO si se afla la 200 de metri inaltime, deasupra unui teren acoperit de paduri. Aici poti vedea multe atractii turistice, de la casa in spirala a scarilor pana la leul imens din piatra. Structura uluitoare a zidurilor si a gradinilor fortaretei, amintesc de vremurile de glorie ale regilor africani.

Stanca Sigiriya
Stanca Sigiriya

[highlights color=”yellow”]2 Rezervatia elefantilor din Pinnewala[/highlights]

Pinnewala este o rezervatie pentru puii de elefanti salbatici, unde acestia traiesc alaturi de mamele lor si unde iubitorii de animale din intreaga lume, vin sa ii admire.  Privelistea elefantilor in timpul ritualului de imbaiere este cu adevarat unica.

Rezervatia de elefanti Pinnewala
Rezervatia de elefanti Pinnewala

[highlights color=”yellow”]1 Plaja Mirissa[/highlights]

Mirissa este una dintre cele mai frumoase plaje din Sri Lanka, vestita pentru posibilitatile de practicare a surfului si unde turistii vin sa admire balenele. Orasul fortificat Galle se afla in apropiere, iar fortul olandez Galle, este inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO, fiind considerat cel mai bine conservat fort maritim din lume.

Plaja roz de la Mirissa
Plaja roz de la Mirissa
[/nextpage]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!