Europa

Cum sa-ti faci excursia perfecta in Paris

Asa cum spunea si Audrey Hepburn in filmul ‘Sabrina’, “Parisul este intotdeauna o idee buna.” Dupa ce vei citi cele ce urmeaza, vei fi perfect de acord cu celebra actrita americana. Indiferent ca il cunosti ca fiind Orasul luminilor, al dragostei sau drept o destinatie aflata intotdeauna pe primele locuri ale listei de calatorie, Parisul te va face de fiecare data sa ti se faca dor de el.

Dupa o plimbare pe Champs-Elysees, un picnic in Place des Vosges si multe minute de stat la coada la muzeul Luvru, iti oferim o colectie de sugestii care sa te ajute sa iti petreci o vacanta in Paris… ca un adevarat parizian.

  1. Bucataria pariziana, in special cea din  restaurantele conduse de bucatari tineri, are un renume mondial si destul de diferita de viziunea unei cine traditionale in Paris. Printre restaurantele care merita incercate se numara Le Chateaubriand si Agape Substance.
  2. Nu uita sa iei o pauza de dupa-amiaza in fiecare zi a vacantei tale, pentru a savura un pahar de vin rosé la o terasa in aer liber.Excursiile zilnice la Reims (regiunea unde se produce sampania) pentru o degustare la Veuve Clicquot si la Versailles pentru un tur al gradinilor sale incantatoare si a palatului, nu trebuie ratate.
  3. Mergi la Le Marais pentru o portie de falafel si pentru o plimbare pe stradutele minunate, incarcate de istorie. Te vei simti ca dupa o intoarcere in timp in anii 1900. Pasionatii de literatura se vor bucura sa vada locul in care Victor Hugo a trait si a scris o parte dintre operele sale nemuritoare.
  4. Pentru un spectacol romantic, “Pont des Arts” numit si “Podul dragostei” este locul in care indragostitii atarna lacate ale caror chei le arunca apoi in Sena, pentru ca dragostea lor sa ramana nemuritoare. Tot de aici poti admira privelistea catedralei Notre-Dame.
  5. Mergi pana la Rue Mouffetard. Aceastra strada din Arondismentul 5 este un loc impanzit de cafenele, baruri si restaurante. Artera este inchisa circulatiei masinilor odata cu lasarea serii, asa ca devine un loc minunat pentru plimbare.
  6. Chez Colette este unul dintre cele mai elegante magazine din Paris. Colinda pe Rue des Francs Bourgeois in Marais, unde gasesti numeroase alte magazine la moda.
  7. Cumpara un abonament la muzeele din Paris. Asa poti vizita Luvru, palatul  Versailles, Arcul de Triumf, Notre-Dame, muzeul Rodin si altele. Daca vei cumpara bilete individuale la fiecare dintre aceste atractii, vei plati aproape dublu. Cu acest abonament poti sari si peste cozile de la Versailles si Luvru, renumite pentru lungimea lor.
  8. Parisul nu este doar pentru indragostiti! In Paris poti merge cu prietenii, cu parintii sau chiar singur. De fiecare data il vei vedea cu alti ochi, dar cu toate astea minunat.  Sa nu crezi ca daca vii aici singur, te vei si simti singur; vei avea sansa sa observi si sa absorbi totul, ca si cum ai patrunde intr-un tablou viu.
  9. In orase precum Parisul, nu te vei plictisi daca iti iei o carte si mergi in gradina de sculptura a lui Rodin: citeste, savureaza o cafea si bucura-te de soare.
  10. Orasul Paris este plin de locuri frumoase, dar si subteranele sale ascund secrete incantatoare. Fa o vizita in Catacombele Parisului. Timp de 45 de minute, vei parcurge aproape 2 kilometri prin cariere vechi din piatra si vei trai experienta unica a Parisului subteran!
  11. Daca ai sansa, rezerva o croaziera pe Sena, care este cu adevarat magica si extrem de agreabila.
  12. Desi Luvrul este considerat muzeul numarul 1 din Paris, s-ar putea sa iti placa mai mult Musée D’Orsay. Este mai mic, deci mai usor de parcurs pentru pasionatul de arta obisnuit. Ca si bonus, privelistea de pe acoperis a Parisului, te duce cu gandul la imaginile pe care le vezi in felicitarile de Craciun.
  13. Pentru o seara de neuitat, aseaza-te pe treptele de la Sacré Coeur cu o bere sau o sticla de vin in mana si priveste Turnul Eiffel ale carui lumini se aprind din ora in ora pana la miezul noptii.
  14. Odata ce ai vazut si aceasta atractie pariziana, bucura-te de o zi relaxanta, vizitand inca un muzeu – al la indemana 200 din care poti alege, inclusiv un muzeu al parfumului.

Muzee de renume mondial, o bucatarie magnifica si locatii dintre cele mai pitoresti sunt numai o mica parte din ceea ce are sa-ti ofere acest oras cosmopolit.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Eh. E bine zis , dar cei ce vor sa mearga in Paris trebuie sa se pregateasca inainte de a merge. Cumparati-va tickete online pentru tot ce vreti sa vizitati, in asa fel, nu mai stati 1-2 ore la o coada, ci stati doar 20-30 de min :)) . Daca stai 3-4 zile in Paris atunci primul lucru important este Paris Pass ( include si Museum Pass si bilet de 2 zile ). Cel mai important lucru este Planificarea. 1 te uiti ce iti mai ofera Paris pass ( ce am folosit si mi-a placut enorm de mult a fost degustarea de vin, plimbarea cu trenuletul de la Sacre Coer[aici vezi moulin rouge, si cel mai vechi certier din paris + resedintele unor Pictori celebrii, si plimbare cu Cars Rouge prin Paris pe timp de zi si pe timp de noapte iar daca aveti timp este si intrare gratis la Muzee Grevin) si croaziera care am luat-o seara ) toate astea fiind gratis , incluse in Pass. Must See: Castelul de la Verseille. Cu tot cu bilet stati 1-2 ore la coada sa intrati DAR nu e imperios de important sa intrati in el, mergeti in gradina Verseille unde platiti un 8 euro sa intrati dar aveti cel putin 2 ore de umblat prin gradina cu gura cascata :)) Ce sa mai zic de terasele si cafenelele din zona castelului verseille ..pff 🙂 Nu va folositi timpul sa stti la coada si sa umblati prin muzee foarte mult, incercati sa va bucurati de cat mai mult din acel oras ca e foarte frumos. Sunt 3 lucruri importante: 1. Plan facut de acasa 2. Bilete cumparate si printate in prealabil 3. Invata sistemul lor de transport RATP ( pune-ti Appul lor cu harta RATP pe telefon si plimba-te prin oras. RATP e cel mai rapid mijloc de transport in Paris. PUNCT ! Aici am un fisier cu niste harti si am pus si harta mea personala pentru Paris sa vedeti ce mi-am catalogat eu ca si important 🙂
    http://www.girlshare.ro/33180980.8

    Va doresc calatorie placuta.

    • Multumim, Cristian! Informatii valoroase pentru cei care viziteaza pentru prima oara Parisul, dar si pentru “veteranii” care n-au apucat sa vada tot. 🙂

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!