Poffertjes
Poffertjes / Foto: AmalliaEka
Food & Drink

5 preparate olandeze pe care trebuie sa le incerci

Din experienta traita atunci cand vizitezi locuri noi face parte si incercarea preparatelor culinare traditionale. Daca ajungi in Olanda, iata cinci mici delicatese care nu trebuie ratate:

1. Poffertjes

Poffertjes
Poffertjes / Foto: nschatzi

Acestea sunt un fel de clatite mici si pufoase care se pot pregati in mai multe feluri. Cele originale se prepara insa cu zahar pudra. Exista numeroase alte retete, dar multa lume le prefera pe cele clasice. O multime de restaurante din Olanda iti ofera ‘poffertjes’, dar cei mai cautati sunt cei de la Carousel Pancake House, pentru calitatea serviciilor oferite si experienta de care dau dovada in materie de gastronomie. Iubitorii de clatite se vor abtine cu greu sa nu incerce aceasta reteta in bucataria proprie, la intoarcerea acasa.

2. Koffie Verkeerd

Koffie Verkeerd
Foto: Pixabay

Bautorii de cafea din intreaga lume stiu ca asa-numita Koffie Verkeerd defineste stilul in Olanda. In fapt, vorbim despre… cafeaua cu lapte. Cei care prefera o cafea tare si robusta vor aprecia mai putin aceasta bautura. Dar ea trebuie oricum incercata, fie doar si pentru a te lauda ca ai baut o cafea olandeza. Aceasta se prepara cu jumatate cantitate de cafea si jumatate de lapte, ceea ce o face mult mai cremoasa. Locatiile favorite din Amsterdam pentru a savura Koffie Verkeerd sunt cele care apartin lantului De Koffie Salon. Acesta este un fel de Starbucks, doar ca are mai multa clasa.

3. Pannenkoeken

Pannenkoeken
Pannenkoeken / Foto: GMVozd

Celor care nu apreciaza dulciurile precum poffertjes, le vor placea mai mult pannenkoeken, mult asemanatoare cu clatitele servite in diverse parti ale lumii. Ele sunt mai putin umflate si se ruleaza cel mai adesea cu mana, fiind mancate fara tacamuri. Turistii de toate varstele apreciaza foarte mult restaurantul Pancakes! Amsterdam, unde se servesc tot felul de clatite, inclusiv micile poffertjes.

4. Kroket

Kroket
Kroket / Foto: WJBurgwal

Kroket se poate pregati in multe feluri, dar la baza este vorba despre un rulou cu legume dat prin pesmet si apoi prajit in ulei. Seamana intrucatva cu taquitos-urile mexicane sau cu rulourile asiatice cu ou. Rulourile crocante se bucura de o mare popularitate si se gasesc in multe locuri din Olanda, dintre care se remarca Eetsalon Van Dobben.

5. Patat

patat
Patat / Foto: Jan van Dasler

Una dintre cele mai raspandite mancaruri in intreaga lume sunt cartofii prajiti. Patat sunt cartofi prajiti grosi, care seamana cu cei americani, carora li s-au administrat insa steroizi. In Olanda, ei se servesc in mai multe variante, printre care si cea cunoscuta sub numele Oorlog. In acest caz este vorba despre cartofi prajiti cu maioneza, ceapa si sos de alune. Desi ei se vand in toata Olanda, multi apreciaza in mod deosebit Vleminckx, considerand-o cea mai buna locatie in care se pot manca cartofi prajiti.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!