Destinatii

Cele mai bune locuri in care poti admira pinguini

Daca esti in cautarea celor mai bune locatii pentru a admira pinguinii, trebuie sa stii dinainte unde sa mergi, iar lista de fata iti poate fi de mare ajutor.

Un loc superb in care TukTuk a vazut pinguini este Africa de Sud. Mai exact pe Boulder Beach, o plaja situata langa Simon’s Town, in golful False, in apropiere de Cape Point. Acolo se afla o multime de pinguini africani, cu picioare negre, cunoscuti sub numele Jackass, fiindca produc sunete asemanatoare cu cele ale magarilor.

pinguini
Boulders Beach
pingu2
Plaja sud-africana Boulders, paradis pentru pinguinii Jackass

 

Locul in care traiesc pinguinii din specia Magellan si Gentoo, Isla Yecapasela sau Insula pinguinilor din Argentina este o rezervatie infiintata in anii ’70. Reproducerea acestor pasari, pentru ca pinguinii, daca nu stiai, sunt pasari, incepe in luna octombrie si se incheie odata cu inceperea calatoriei lor catre nord, in luna aprilie. Daca iti planifici o intalnire cu un pinguin in aceasta zona, te poti caza la Del Bosque Apart Hotel Ushuaia, unde micul dejun este inclus si unde iti poti pregati expeditia pe apa, pana pe insula.

Alta locatie fantastica este Trelew, din provincial Chubut, in Patagonia Argentina. Aceasta rezervatie este cea mai mare unde pot fi admirati pinguinii Magellan, in afara de Antarctica. Aici ai sansa sa te apropii si sa observi pasarile in habitatul lor natural. Ca si oferta de cazare, iti recomandam pensiunea B&B La Casona del Rio Trelew, unde te poti odihni inainte de marele eveniment. Totul incepe la mijlocul lunii septembrie si tine pana la inceputul lui aprilie.

Pinguini in Chubut
Pinguini in Chubut

Coasta Otago din Noua Zeelanda este locul in care se reproduc pinguinii din specia Micul albastru si cei cu ochi galbeni. Micul pinguin albastru este cel mai mic pinguin din lume. Cei din specia cu ochi galbeni au cunoscut o crestere a numarului de exemplare, in urma unei campanii locale sustinute de catre renumitul activist ecologic, David Bellamy. Alatura-te unui tur pentru a vedea aceste pasari speciale si s-ar putea sa te intalnesti in drumul tau si cu o foca sau un leu de mare. Odihneste-te la Grandview Bed and Breakfast Dunedin, una dintre cele mai vechi resedinte din oras, datand din anul 1860, inainte de a porni la drum a doua zi.

Pinguinii din peninsula Otago
Pinguinii din peninsula Otago

Insula Phillip din Australia este locul in care traiesc pinguinii din specia Micul albastru, cunoscuti si sub numele de Fairy. Acestia vin la mal odata cu lasarea serii, dupa o zi intreaga petrecuta in apa. Evenimentul numit “Parada pinguinilor” iti ofera sansa de a vedea delicatele creaturi in timp ce merg clatinandu-se pe tarm, pe plaja Summerland. Alatura-te distractiei de pe plaja dupa ce ai petrecut noaptea la Vacation Rental Central Cowes Townhouses – Cowes, aflata in apropierea locului unde se desfasoara parada.

Pinguinii australieni de pe Insula Phillip
Pinguinii australieni de pe Insula Phillip
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!