Pe apa

Ce trebuie sa stii cand pleci intr-o croaziera

O croaziera reprezinta o experienta unica de vacanta, care iti ofera sansa de a vedea locuri indepartate si greu accesibile, intr-un mod cu totul altul, dar si ocazia de a fi aproape de viata marina si subacvatica, toate acestea in timp ce beneficiezi de relaxare, odihna si distractie. Cei care n-au mai fost niciodata intr-o croaziera, trebuie sa stie ca astfel de vacante sunt cu totul altfel decat ceea ce isi imagineaza ei si exista anumite lucruri care trebuie luate in considerare inainte de a pleca la drum, fie ca mergi in America de Sud sau in Antarctica.

[highlights color=”blue”]Tot trebuie sa iei avionul[/highlights]

Poate ca pare evident, dar multa lume nu realizeaza ca au nevoie totusi sa zboare inainte de a ajunge la nava cu care vor pleca in croaziera. Exista numeroase puncte unde te poti imbarca, iar asta vei putea stabili atunci cand rezervi pachetul de vacanta. Biletele de avion sunt incluse in pret, dar poti sa iti faci si rezervare separat, daca crezi ca vei gasi un pret mai bun sau un program de zbor mai convenabil.

cruise2

[highlights color=”blue”]Bagaje[/highlights]

Cu siguranta, atunci cand te vei imbarca pe nava, vor fi si altii care vor face asta in acelasi timp cu tine, iar bagajele vor fi luate la gramada. Ar fi bine sa iti iei cateva articole esentiale in bagajul de mana, pentru ca s-ar putea sa dureze cateva ore pana sa intri in posesia lucrurilor personale, care urmeaza sa-ti fie livrate in camera. Lucruri precum articole de toaleta, haine de schimb si altele esentiale, de care vei avea nevoie in ziua respectiva, trebuie sa le iei obligatoriu cu tine.

[highlights color=”blue”]Codul imbracamintii[/highlights]

Croazierele reprezinta o vacanta de lux si pentru a reflecta acest lucru, exista anumite coduri ale imbracamintii, care trebuie respectate in anumite momente si situatii. Cina de exemplu, cere o tinuta eleganta si exista in plus si restrictii in diferite zone ale navei, in ce priveste imbracamintea, cum ar fi interzicerea umblarii in costum de baie la bordul ambarcatiunii.

[highlights color=”blue”]Libertatea de miscare[/highlights]

In timpul unei croaziere ai nenumarate oportunitati de explorare a zonelor din imprejurimi. Timpul pe care il vei petrece in fiecare port variaza si in general un popas nu dureaza mai mult de doua zile, asa ca ai grija sa te asiguri ca nava nu pleaca mai departe fara tine. Ambarcatiunea in sine iti ofera tot ce ti-ai putea dori, dar scopul calatoriei este acela de a vizita si experimenta tinuturi exotice.

croaziera2

[highlights color=”blue”]Room Service[/highlights]

Mancarea iti este oferita permanent pe nava, intr-o multitudine de saloane; cei care doresc sa serveasca masa intr-un cadru mai relaxant si linistit, pot apela la room service, serviciul fiind inclus in pretul croazierei.

[highlights color=”blue”]Turistii solo[/highlights]

Cei care calatoresc singuri, trebuie sa stie ca li pune la dispozitie o cabina pe care vor trebui insa sa o imparta cu alte persoane, necunoscute pana in ziua calatoriei, asta daca nu vrei sa platesti niste bani in plus pentru a avea intregul spatiu la dispozitie. Asta depinde numai de tine si daca iti convine sau nu sa imparti spatiul intim cu o persoana pe care abia ai cunoscut-o.

[highlights color=”blue”]Sfaturi si bacsisuri[/highlights]

La bordul navei se obisnuieste ca bacsisul sa fie cel putin 10% din valoarea notei de plata, iar daca faci asta cu mai multi membri ai personalului in fiecare zi, s-ar putea sa ajunga sa te coste mult. In orice caz, trebuie sa stii ca atunci cand platesti pentru orice nu este inclus in pachetul de calatorie, cum ar fi de exemplu, cumparaturile pe care le faci, bacsisul este adaugat in mod automat, asa ca in final ajungi sa lasi ceva de doua ori, fara ca macar sa iti dai seama.

[highlights color=”blue”]Activitati diverse[/highlights]

Multa lume este ingrijorata la gandul ca va sta imobilizata pe o nava cateva zile bune, ceea ce nu este cazul, nu numai datorita marimii impresionante a ambarcatiunilor, dar si numeroaselor activitati de amploare organizate la bordul lor, precum gimnastica, inot in piscina si altele care sa te tina ocupat intre doua destinatii.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!