Hoteluri cool

Cele mai… deosebite hoteluri din lume

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Pe masura extinderii scenei hotelurilor de lux, devine din ce in ce mai greu sa gasesti un colt pe planeta, care sa fie cu adevarat doar al tau, fara a mai pune la socoteala si faptul ca  hotelurile seamana din ce in ce mai mult unele cu altele. Dar nu este imposibil si lista de fata, intocmita de cei de la Gayot.com, sta marturie. Cazandu-te intr-un astfel de hotel, vei avea parte de o experienta unica si care iti va ramane in minte toata viata.

10 SUA – Key Largo, Florida – Jules’ Undersea Lodge

Jules' Undersea LodgeNu trebuie sa mergi 10000 de leghe sub mari, pentru a avea parte de o aventura subacvatica. In loc de asta, poti face o scufundare la numai 6 metri si jumatate adancime, intr-o laguna de mangrove din Florida si lasa-te in voia apei. Luandu-si numele dupa lumea fantastica creata de Jules Verne, locatia Jules’ Undersea Lodge a debutat ca habitat de cercetare si in prezent este hotel, ce poate gazdui pana la 6 persoane. Cei care au licenta de scufundatori pot face cunoastinta fara probleme cu lumea subacvatica, cei incepatori au nevoie de un curs de 3 ore pentru a se putea caza aici. Desi acest adapost nu este nici pe departe unul luxos, ofera confort, si chiar si cine delicioase, preparate de specialisti in pregatirea fructelor de mare.

9 SUA – Farmington, New Mexico – Kokopelli’s Cave Bed & Breakfast

Kokopelli's Cave Bed & BreakfastExpresia “a face una cu pamantul” capata noi intelesuri la Kokopelli’s Cave Bed & Breakfast. Dorindu-se initial centru de cercetari geologice, acest lacas cu un singur dormitor, se afla la 21 de metri sub pamant si este accesibil printr-o intrare sapata in stanca. Locatia care dispune chiar si de semineu, se gaseste printre ruinele stancii Anasazi, aflate in apropiere; tot aici ai la dispozitie si electricitate, covoare, jacuzzi, cabina de dus, cada si mobila Southwestern. Oaspetilor nu li se pregateste micul dejun, dar bucataria este plina cu tot ce trebuie pentru o masa copioasa. In plus, aici se afla si gratar si un bucatar francez, pentru catering. Demn de mentionat este apusul de soare care cade peste patru state americane, intrucat Kokopelli se afla in faimoasa regiune Four Corners din SUA.

8 Finlanda – Lapland – Hotel Kakslauttanen

Hotel KakslauttanenAflata langa Parcul National Urho Kekkonen din indepartata Laponia, aceasta statiune iti pune la dispozitie diverse oferte de cazare, printre care igluri fantastice din gheata.  Construite din gheata termala si proiectate sa ramana inghetate, aceste camere de oaspeti unice iti ofera sansa de a admira Aurora Boreala chiar din patul tau. Te poti caza si in igluri clasice din gheata sau in cabane din lemn. Cina o poti servi la un restaurant si salon aflate intr-un cort traditional Lappish; meniul include specialitati locale, printre care fructe de mare pescuite din Oceanul Arctic. Pentru ca experienta sa devina cu adevarat de neuitat, fa si o plimbare intr-o sanie trasa de reni, sau o excursie pana la Cercul Arctic, aflat in apropiere.

7 India – Kerala – Green Magic Resort

Green Magic ResortInconjurat de plantatii de cafea, nucsoara si piper, in inima unei paduri tropicale, Green Magic Resort este un vis devenit realitate pentru copiii din noi. Considera acest loc drept terenul tau privat de joaca si alege o locatie de cazare intr-una din cele patru case din copaci, aflate la peste 20 de metri inaltime. Una dintre aceste case este accesibila cu un lift traditional, in timp ce o alta se afla la capatul unui pod. Fiecare locatie a fost construita de catre locuitorii din tribul Paniya, cu materiale locale si folosind tehnici traditionale si desi sunt extrem de simple (pregateste-te pentru dusuri cu apa rece), sunt pline de caldura. Daca vrei sa ramai cu picioarele pe pamant, statiunea iti ofera si vile si casute la sol.

6 Mexic – Zacatecas – Quinta Real Zacatecas

Quinta Real ZacatecasQuinta Real Zacatecas este construit pe locul unde se afla fosta arena destinata luptelor cu tauri, din secolul 19, ultima corida avand loc aici in anul 1975. Dintre cele 49 de locatii de cazare in stil colonial, multe dintre ele oferind privelistea unei curti interioare, se remarca apartamentele de lux cu vedere la arena. Restaurantul La Plaza, gazduit de o casa cu trei etaje, ofera si el privelistea arenei, a apeductului si a catedralei Fatima. Tot aici se afla si barul Botarel, cu ziduri din caramida, unde in weekenduri poti asculta muzica live si unde poti savura vinuri mexicane si din intreaga lume. In apropiere se afla orasul  Zacatecas, inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO; admira arhitectura sa coloniala sau ia telecabina de la fosta mina pana in varful  Cerro de la Bufa.

5 Italia – Matera – Le Grotte Della Civita

Le Grotte Della CivitaAceasta enclava de constructii in pesteri nu este ceea ce turistii iau in calcul in mod normal pentru cazare, atunci cand isi planifica o vacanta intr-un oras de pe dealurile Italiei.  Dar desi arhitectura de aici te poate duce cu gandul la Fred Flintstone, decorul este rustic si are un farmec aparte. Cele 18 camere de osapeti sunt raspandite intr-un complex de adaposturi stravechi in pesteri, aflat in Matera, locatie inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO, locuita inca din Epoca de Piatra. Mobilierul este simplu, influentat de designul traditional si fabricat de catre mestesugarii din zona. Grotele au fost modernizate pentru mai mult confort (apa curenta, electricitate), dar accentul este pus aici pe conservare si pe pastrarea integritatii istorice, asigurand o experienta autentica de neuitat.

4 Franta – Allauch – Attrap’ Rêves Allauch

Attrap' Rêves AllauchDesigur, nu toata lumea viseaza la propria odisee spatiala, dar pentru cei care fac asta, aceasta afacere de familie ofera cadrul potrivit. Aici te poti caza in 5 locatii in forma de bule, confectionate din materiale reciclabile, eco-friendly si care sunt dezumflate la final de sezon, afectand in foarte mica masura, padurea de pini din apropiere. Desi bulele sunt vapoaroase, intimitatea este asigurata aici, de la bai individuale pana la locatii izolate pe terenul proprietatii. In pachetele turistice intra sampanie, cine savuroase, masaje si chiar si un telescop si o harta astrala. De aici poti vizita orasele Aubagne sau Allauch, de unde se vede Marsilia. Daca savurezi o astfel de experienta, poti cerceta si alte destinatii de gen din Franta.

3 Sri Lanka – Weligama Bay – Insula Taprobane

TaprobaneConstruita in anii ’20 de catre un conte si apoi intrand in proprietatea scriitorului expatriat Paul Bowles (care a scris aici romanul ‘Spider House’), aceasta insula se mandreste cu o vila incantatoare cu 5 dormitoare. Conceptul care sta in spatele designului acestei locatii este acela de a evita spatiile inchise, ceea ce inseamna ca din aproape orice punct al casei, inclusiv din piscina sau de pe terasele private, poti vedea marea. Pentru un plus de confort, personalul de aici este gata sa iti satisfaca orice dorinta, iar deliciile culinare sunt la ordinea zilei.

2 Elvetia – Les Cerniers – Whitepod

Les Cerniers – WhitepodAccesibil cu autocarul, cu snow mobilul sau pe schiuri – in functie de sezon – Whitepod iti ofera o experienta unica pe care o poti trai numai in Alpii Elvetieni. Situata la 1400 metri altitudine, locatia cuprinde 15 adaposturi care seaman cu niste igluri. Ele sunt in fapt corturi, asezate pe platforme din lemn, care inconjoara un castel renovat, datand din secolul 19. Fiecare cort are incalzirea asigurata de un cuptor cu lemne si dispune de propria terasa de unde poate fi admirat lacul Geneva. La castel se afla o zona deschisa pentru public, unde poti servi micul dejun sau poti bea ceva seara, in jurul focului ce arde in semineu. Pe langa privelistile magnifice ale muntilor acoperiti cu zapada, aici poti beneficia de excursii pe schiuri sau cu snowshoe, poti practica cross-country, poti merge in sanii trase de caini sau poti beneficia de masaje la Chalet Les Cerniers, unde se afla si un restaurant.

1 Spania – Cortes de la Frontera – Hotelul Hoopoe Yurt

Hoopoe YurtDe obicei, iurtele sunt asociate cu tinuturile sterpe din Mongolia, dar Hoopoe a transformat aceste locatii traditionale ce seamana cu niste corturi, intr-o experienta extrem de accesibila, pe care o poti trai in peisajul arid andaluzian din sudul Spaniei. Situate pe o plantatie de maslini si intr-o padure de stejari, ce ocupa o suprafata de 3 hectare, fiecare iurta dispune de baie privata si este decorata cu mobilier vechi mongol si tesaturi provenind din toate colturile lumii. Micul dejun este inclus in pret, iar cinele cu trei feluri incep cu tapas servite in Herb Garden Bar. Desi lenevitul intr-un hamac este o modalitate tentanta de a-ti petrece vacanta, merita sa vezi si atractiile din jur, printre care picturile rupestre stravechi, orasul maur Ronda si bodegile din Jerez.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!