Asia

India – la ce sa te astepti in primele 48 de ore

Te intrebi poate uneori care sunt cele mai socante locuri de pe planeta. Exista multe, dar una dintre tarile in care ai nevoie de cel putin 2 zile pentru a te acomoda, este India. A doua tara in acest top este considerata de unii, Egipt. In India poti trai insa experiente unice si este foarte probabil ca aceasta tara sa devina favorita pe lista destinatiilor tale de calatorie si sa doresti sa te reintorci aici ori de cate ori ai ocazia. India e un loc plin de provocari, dar care in final te va rasplati peste asteptari. Arunca un ochi pe lista sfaturilor ce urmeaza, pentru a stii la ce sa te astepti, odata ce pui piciorul pe pamant indian!

Poluare, gunoaie si excremente pe strada

Dupa SUA si China, India este al treilea “producator” din lume de gaze cu efect de sera. Se estimeaza ca din cauza poluarii aerului, in India se inregistreaza anual 620.000 de decese premature, in aceasta tara aflandu-se 13 dintre cele 20 cele mai populate orase ale lumii.

Coastal pollution

Serviciile de ridicare a gunoiului nu functioneaza deloc asa cum trebuie; ca rezultat, multi oameni ard resturile menajere, contribuind astfel la cresterea cantitatii de smog. Cu 78 de milioane de oameni fara adapost (la care se adauga si animalele fara stapan) si fara un sistem sanitar public pus la punct, nu e de mirare ca fecalele sunt ceva obisnuit pe strazile din multe zone ale Indiei. Aerul miroase a urina si excremente, dar te vei obisnui repede cu el. Ai grija pe unde calci si totul va fi bine.

Ploua cu barbati, femei si copii

Atunci cand iesi din orice aeroport din India, ai senzatia ca intri intr-un uragan de oameni, sunetele, corpurile si umerii lovindu-te din toate partile. Intr-o tara cu o densitate medie a populatiei de 385 locuitori pe kilometru patrat si o populatie de 1,21 miliarde, spatiul personal nu este tocmai un punct de reper al culturii acestei tari.

2011-01-03_0997748 Subscriber-false Marketing-false Newsletter-false RegYSNewsletter-true MicroTransactions-falseCeea ce pare a fi o miscare haotica a fiintelor umane, este in fapt un proces cat se poate de ordonat. Daca incepi sa te simti frustrat in acest ocean de oameni, vei avea senzatia ca esti nimic altceva decat un cheag de sange intr-o artera deja infundata. Daca nu vrei sa fii pus la pamant de celelalte celule umane, urmareste ce fac localnicii si treci cu gratie peste obstacole.  Vaci, ricse, mame, frati si veri iti vor iesi in cale – pur si simplu ocoleste-i si nu te supara daca ocazional, vei fi izbit de ceva sau cineva. Daca lasi sa te necajeasca aspecte lipsite de importanta, nu vei face altceva decat sa ratezi frumusetile si atractiile existente de-a lungul drumului.

Incearca sa nu te gandesti la felul in care ti-a fost pregatita mancarea

indian food

Mancarea indiana este la fel de variata precum geografia acestei tari, dar igiena nu se numara printre ingrediente. Farfuriile sunt in general spalate cu apa de de la robinet si nimic altceva, care contine numeroase bacterii si microbi. Putin probabil ca oricare personaj, de la bucatar la ospatar, isi spala mainile cu sapun in majoritatea timpului zilei. Sunt sanse sa te simti bine in vacanta o mare parte din timp, dar  cateva zile vei avea probleme cauzate de diaree. Ca regula, mananca numai in localurile frecventate de localnici, nu consuma nicio mancare de care nu esti sigur si nu trece cu vederea o lista cu locatii recomandate. Sfatul general valabil este sa nu te gandesti prea mult ce s-a intamplat cu mancarea ta inainte de a-ti fi servita la masa. Daca faci asta nu faci altceva decat sa iti provoci raul singur.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!