Europa

Chianti, regiunea viticola de care te vei indragosti

O calatorie cu masina prin Chianti este una dintre cele mai fascinante experiente pe care o poti trai in Italia. Chianti este o regiune magnifica din Toscana. La nivel mondial, Chianti este bine cunoscuta pentru peisajele sale unice, dealurile pline de verdeata, impanzite de podgorii si plantatii de maslini, satele traditionale si casele din piatra caracteristice zonelor rurale. Chianti este cea mai faimoasa regiune viticola din Toscana. Desi granitele sale nu sunt clar definite, Chianti se intinde intre provinciile Siena si Florenta.

chianti
Farmecul vietii: Chianti

 

[highlights color=”pink”]Peisajele din Chianti [/highlights]

Drumurile din Chianti se afla intr-o execelenta conditie, desi sunt extrem de serpuite. Ele atrag admiratia oricui vine aici, pentru ca ofera turistilor sansa de a admira peisajele incredibile din zona, care au inspirat nenumarati fotografi de-a lungul timpului. In regiune, exista drumuri ce leaga micile asezari de marile orase, ceea ce faciliteaza calatoriile si descoperirea comorilor de aici si din alte zone ale Toscanei.

[highlights color=”pink”]Locatiile istorice din Chianti[/highlights]

Volpaia
Volpaia

Intr-adevar, in Chianti poti vizita numeroase locuri pline de farmec, printre care Badia a Passignano, in care se gasesc vestigiile remarcabile ale vechilor cartiere generale ale armatei din Chianti. Tot aici se afla stravechea asezare Volpaia si castelul din Brolio, resedinta celui ce a inventat arta moderna a producerii vinului. De aceea, o calatorie prin Chianti reprezinta o experienta de neuitat, mai ales daca ajungi la castelele si in asezarile din aceasta regiune, unde poti vedea traditionalele parohii si bisericile, fara a uita nici padurile si vaile care intregesc peisajul stancos.

Sursa magicului vin de Chianti
Sursa magicului vin de Chianti

[highlights color=”pink”]Oferte de cazare in Chianti[/highlights]

Regiunea Chianti este impanzita de locatii luxoase de cazare. Printre cele mai populare se numara Belvedere di San Leonino, aflata intr-un cadru de vis, la numai cateva minute de  Castellina in Chianti; Relais Vignale, un loc istoric si romantic deopotriva, aflat in Radda in Chianti si Castello di Spaltenna. De aceea, atunci cand vei ajunge in Florenta, nu rata o excursie in Chianti, unde vei descoperi frumuseti naturale si atractii turistice incarcate de istorie. In afara de asta, poti admira peisajul de vis, in timp ce conduci masina pe drumurile serpuite din zona. Toate acestea, dar si multe altele iti vor lasa amintiri de neuitat dintr-o vacanta petrecuta in acest colt fascinant al Italiei.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!