Europa

De ce toata lumea iubeste Cinque Terre

Iti place sa traiesti senzatiile unice oferite de peisaje magnifice si sa explorezi asezari omenesti unice si cu un farmec aparte ? Cinque Terre iti pune la dispozitie toate acestea si multe altele.

Cinque Terre este in fapt o insiruire de cinci orasele care se afla de-a lungul liniei de coasta Riviera. Acestea, de la nord la sud, se numesc Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore. Cinque Terre a fost Parcul National al Italiei si este un teritoriu protejat de UNESCO, inca din anul 1997. De ce sa vii aici? Pentru ca acest tinut nu iti ofera numai carari incantatoare si privelisti de vis, mare, sanctuare, biserici si locuri de rugaciune, ci si mancare delicioasa si vin de calitate. Iata o scurta descriere a nestematelor ascunse in cele cinci orasele.

Riomaggiore – acest oras este impartit in doua si daca parcurgi un tunel, la capatul sau vei ajunge intr-un loc de vis cu casute colorate si plaje neaglomerate. Poti explora in liniste regiunea si marea deopotriva. Podgoriile de aici sunt spectaculoase si vinul iti va potoli cu siguranta setea.

Riomaggiore
Riomaggiore

Corniglia – se afla pe un deal, de unde poti admira privelistea magnifica care ti se asterne in fata ochilor. Pentru a ajunge aici, trebuie sa urci 382 de trepte. Este cel mai mic orasel din cele cinci, dar se afla la cea mai inalta altitudine si nu dezamageste prin ceea ce iti ofera. Plaja pentru nudisti Guvano, Oratoriul flagelatilor si ruinele fortificatiei Genovese vor avea grija sa nu te plictisesti pe parcursul sederii tale aici.

Corniglia
Corniglia

Vernazza – este locul ideal pentru a te odihni si relaxa, in timp ce esti rasfatat cu deliciile culinare ale zonei, un amestec de influente mediteraneene si italienesti. Vita de vie care se intinde cat vezi cu ochii, un castel in ruine si Palazzo cu verandele sale, sunt numai cateva dintre atractiile pentru care merita sa vii aici.

Vernazza
Vernazza

Monterosso al Mare – este cel mai mare oras si are cea mai intinsa plaja. Poti inota in voie, poti vizita ruinele impresionate ale castelului de aici, cu turnurile sale sau poti explora ramasitele unei statui impresionante din piatra, aflata la capatul plajei. Locurile de rugaciune si manastirea capucinilor merita si ele vazute.

Monterosso al Mare
Monterosso al Mare

Manarola – este bijuteria urbana a regiunii Cinque Terre, gratie naturii si romantismului zonei. La malul marii se afla case pitoresti, colorate si restaurante cu specific pescaresc. Poti inota in apele limpezi si caldute si trebuie sa vezi neaparat piramida alba care este un punct de referinta pentru marinari.

Manarola

Cinque Terre este una dintre cele mai cautate destinatii turistice. Privelistile sunt de vis, fara a mai pune la socoteala mancarea, vinul, locurile de plimbare si plajele.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!