bruxelles
Foto: Joaquin Aranoa
Europa

Bruxelles – 5 lucruri de vazut si facut

Bruxelles este capitala Belgiei si locul unde se afla sediile celor mai multe institutii ale Uniunii Europene  si NATO. Ceea ce a debutat ca o fortareata in anii 900, s-a transformat intr-o metropola sofisticata, admirata de intreaga lume pentru arhitectura si mancarea de aici. Locuitorii din Bruxelles sunt recunoscuti pentru simtul umorului de care dau dovada, evidentiat de statuia Manneken Pis, care infatiseaza nici mai mult nici mai putin decat un baietel care urineaza.

In cele ce urmeaza ai o lista cu cinci atractii ce nu trebuie ratate odata ajuns in acest incantator oras.

Grand Place

grand place bruxelles
Foto: Vladislav Zolotov

Cea mai mare piata din Bruxelles este Grand Place, simbol regal si in prezent una dintre principalele atractii pentru localnici si turisti deopotriva. Locul in sine este o capodopera arhitecturala, unde poti asista la concerte, poti admira biserici, sau te poti relaxa pe terasa unei cafenele in timp ce admiri trecatorii. Vino aici primavara si mai ales vara cand, din doi in doi ani, vei vedea celebrul Covor de Flori din Grand Place in toata splendoarea lui. Sau vino de Craciun, pentru a admira imensul brad de Craciun impodobit aici si Targul de Craciun, unde se vand decoratiuni de tot felul si dulciuri.

Rue de Boucher

rue de boucher
Foto: worldwanderista.com

Fa o plimbare pe Rue de Boucher si vei avea senzatia unei calatorii in timp, in anii 1600. Strada este impanzita de restaurante si cafenele, multe cu porti frumos decorate si pesti mari – desigur, nu adevarati – atarnand in vitrine. Aici poti savura mancaruri diverse – poti testa gastronomia indiana si chinezeasca. Familiile sunt binevenite la Aux Armes de Bruxelles, unde se servesc fripturi delicioase, o tocanita traditionala belgiana – waterzooi si unele dintre cele mai bune scoici din Bruxelles.

Atomium

atomium
Foto: Leonid Andronov

Expozitia Mondiala din anul 1958 a avut loc in Bruxelles, iar pentru acest eveniment a fost construita o structura din otel, care seamana cu o molecula rotunda, uriasa. Constructia este alcatuita din noua sfere legate intre ele, iar cinci dintre ele sunt accesibile cu liftul. Privelistea din sfera din varf, aflata la 102 metri inaltime, este cu adevarat spectaculoasa. Noaptea, Atomium straluceste, capatand o lumina albastra incantatoare. Aici se afla un bar in aer liber, un restaurant panoramic in interior si un mini muzeu dedicat anilor ’50, care include fotografii gigantice ale starurilor de cinema din acea perioada.

Catedrala Sf. Michel si Gudule

Cathedral of St. Michael and St. Gudula in Brussels
Foto: Leonid Andronov

Catedrala Sf. Michel si Gudule, locul unde se afla dioceza catolica Malines-Bruxelles a fost in anii 900 o cripta, fiind terminata in forma in care se afla acum, la sfarsitul anilor 1400. Construita predominant in stilul arhitectural cunoscut sub numele de Brabant Gotic, catedrala a suferit prejudicii serioase in anul 1695, atunci cand armatele franceze au bombardat orasul Bruxelles. Aici sunt oficiate adesea slujbe funerare statale, iar catedrala adaposeste o colectie de relicve religioase medievale, nepretuite.

Magazinele de ciocolata

ciocolata bruxelles
Foto: Alamy.com

Bruxelles este un oras campion cand vine vorba de ciocolata. Marci precum Leonidas sau Godiva au fost infiintate aici, iar ciocolatierul Jean Neuhaus din Bruxelles este cel care a inventat pralinele, la inceputul secolului 20. Locurile de unde poti cumpara ciocolata sunt nenumarate, de la Mary aflata pe Rue Royale, care ofera inca din anul 1919 ciocolata fabricata din boabe de cacao din intreaga lume, pana la Laurent Gerbaud pe Rue Revenstein, care ofera clientilor sai amestecuri delicioase din ciocolata cu condimente si fructe. Si lista nu se opreste aici.

Vino in Bruxelles la sfarsitul lui noiembrie, pentru un festival care se organizeaza aici in fiecare an: Saptamana ciocolatei. Cu aceasta ocazie, vizitatorii pot testa ciocolata si pot vizita atelierele in care aceasta este confectionata. Asa ca, atentie: daca prietenii tai stiu ca vii in Bruxelles, te vor astepta la intoarcere sa le aduci savurosul desert!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!