Asia

Belek, o destinatie de 5 stele

Desi se afla la pragul dintre stravechile asezari Perge si Aspendos, Belek este o statiune eleganta, inaugurata in anul 1980, pentru a completa piata locatiilor de lux din Antalya, Turcia. Exista si apartamente si mici hoteluri in interior si in orasul Kadriye, aflat in apropiere, dar statiunea este alcatuita dintr-o retea de hoteluri de lux, de 4 si 5 stele, multe dintre ele all-inclusive si care nu au lasat loc dezvoltarii infrastructurii locale. Turistii romani vin aici pentru a se relaxa intr-un cadru luxos, cultura locala fiind destul de marginalizata pe lista prioritatilor.

[highlights color=”red”]Plaja[/highlights]

Belek are una dintre cele mai frumoase plaje de pe coasta Turciei; 16 kilometri de nisip fin, de culoare alba, impanzita de pini umbrosi si care coboara domol catre apele de culoarea turcoazului. Un loc perfect pentru copii, este cautat si de testoasele care vin aici sa pentru a-si face cuiburi, asa ca zona este ingrijta cu atentie, pentru a asigura cele mai bune conditii pentru reproducerea acestor vietuitoare. Plaja este publica, dar tratata ca una privata, de catre hotelurile care se aliniaza in spatele dunelor de nisip. Majoritatea lor ofera facilitati pentru practicarea sporturilor nautice, de la hidrobiciclete, pana la navigare la bordul ambarcatiunilor sau parasailing.

Plaja din Belek e perfecta
Plaja din Belek e perfecta

[highlights color=”red”]Dincolo de plaja[/highlights]

Belek a fost construita pentru golf. Pana in prezent, aici exista 10 terenuri de golf la cele mai inalte standarde, cu inca 10 in plan pentru urmatorii ani. Tot aici exista si terenuri de fotbal de top, care atrag echipe de renume din Europa, care vin aici in cantonament. Exista si scoala de tenis, o rezervatie fabuloasa de pasari si gradina cu flori salbatice. Majoritatea hotelurilor ofera si facilitati spa, practic existand aici cam tot ce ti-ai putea dori.

Belek, o destinatie inclusiv pentru iubitorii de golf
Belek, o destinatie inclusiv pentru iubitorii de golf

[highlights color=”red”]Distractie pentru familii[/highlights]

Plaja cu nisip fin este ideala pentru cei mici si exista numeroase oferte pentru practicarea sporturilor acvatice, dar si a calariei, ciclismului sau tenisului. Hotelurile mari au si cluburi pentru copii si facilitati pentru familii. Troy Aquapark & Dolphinarium ofera tuturor celor care vin aici sansa de a inota alaturi de delfini.

[highlights color=”red”]Explorarea imprejurimilor[/highlights]

Petrece o zi in Antalya, explorand frumusetile orasului vechi, cu magazinele sale de firma si restaurantele elegante, dar include pe lista ta si muzeul Antalya, unde vei putea admira vestigii provenind din magnificele asezari greco-romane Perge si Aspendos si teatrul roman, excelent conservat, ambele aflate la mica distanta de Belek.

Orasul Belek
Orasul Belek

Spre est, se afla Side, un loc magic, unde o statiune turistica moderna si-a facut loc printre ruinele antice si templul lui Apollo, incadrand perfect apusul de soare. Mai departe, se afla Alanya cu imensul castel otoman de aici si pesterile Damlatas. In interior, Parcul National Koprulu Canyon este o zona de o frumusete salbatica unica, unde poti face rafting sau excursii pe traseele din jur, din Perge, langa Antalya, pana la Yalvac in Podisul Anatoliei, care reda intrucatva prima calatorie misionara a Sf. Paul in Asia Minor.

Superbul hotel Adam & Eve
Superbul hotel Adam & Eve

Intr-o statiune care se mandreste cu peste 30 de hoteluri de 4 si 5 stele, nu reprezinta o problema alegerea unei locatii in care sa iti petreci seara. Restaurante elegante te asteapta in intreaga statiune. Cireasa de pe tort este insa relativ noul hotel Adam & Eva (www.adamevehotels.com), unul dintre cele mai sexy din lume (cu oglinzi peste tot) si care are si un centru spa in care talazo-terapia este ridicata la rang de arta.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] Belek, aflata pe coasta mediteraneeana a Turciei, este o statiune turistica moderna, destinata, printre altii, pasionatilor de golf, si amenajata la cele mai inalte standarde. In afara de faleza lunga, intre atuurile Belekului se numara frumoasele terenuri de golf, o sumedenie de hoteluri de top dar si resedintele private de lux. […]

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!