plaja sunny beach
Foto: ecobo
Europa

Vacanță în stațiunea Sunny Beach, sau cum sa ai parte de soare in Bulgaria

Cea mai mare si populara statiune turistica din Bulgaria, Sunny Beach isi merita din plin numele, gratie intinderii nesfarsite de nisip auriu, scaldata de soare in mod constant intre lunile mai si septembrie. In fapt, aceasta statiune dateaza inca din perioada comunista, din anul 1958, atunci cand turistii veneau aici pentru izvoarele naturale de apa termala.

sunny beach
Foto: Duncan Cuthbertson

In ultimii ani, statiunea a fost afectata in mod pozitiv de “boom-ul” imobiliar, multi investitori (in special britanici) construind vile in aceasta zona, locatia beneficiind de pozitionarea sa la malul Marii Negre si fiind relativ ieftina. Desigur, daca vorbim de noile constructii, nu trebuie trecut cu vederea faptul ca daca in trecut existau numai cateva hoteluri aliniate pe faleza, acum numarul lor a crescut la cateva zeci.

Gratie acestui fapt, statiunea a devenit un loc plin de viata, oferind celor care vin aici in fiecare vara, posibilitatea de a alege din oferta variata de locatii de cazare, restaurante, sporturi nautice, baruri si cluburi. De pe plaja care se intinde pe nu mai putin de 8 kilometri, poti ajunge cu usurinta la centrele comerciale, magazine, baruri si restaurante si in plus, ai si facilitati precum oficiu postal, agentii de turism si statii de autobuz. Nu putini romani isi petrec vacanta de vara in aceasta statiune extrem de accesibila ca distanta si preturi.

Plaja

Nisip, nisip si iar nisip – in jur de 8 kilometri de nisip auriu si o mare calma, fara curenti puternici, care permite inotul in conditii de siguranta. Umbrelele si sezlongurile sunt aliniate pe randuri, existand in spatele lor si locatii “libere“, unde te poti aseza oriunde pe nisip. Posibilitatile de practicare a sporturilor nautice sunt nesfarsite, printre care ski jet, schi nautic, banana, parasailing si chiar posibilitati de inchirieri de ATV-uri.

In afara plajei

Calaria, ce poate fi practicata la ferma de langa hotelul Sunny Day (aflat la capatul de nord al plajei) reprezinta o modalitate excelenta de explorare a plajei dupa apusul sorelui. Pot fi inchiriate si iahturi, pentru excursii organizate sau petreceri private, in orasul Nesebar. Pista de karting se afla peste drum de Action Aquapark, iar daca vrei sa te relaxezi, poti merge la unul dintre centrele spa aflate in incinta unor hoteluri elegante, precum cel de la hotelul  Victoria Palace.

Distractie pentru familii

sunny beach statiune
Prin stațiune / Foto: nenovbrothers

Parcul acvatic Kuban (care apartine de hotelul Kuban) are tobogane si piscine si este mai mare decat Action Aquapark (Sunny Beach West), aflat la capatul vestic al statiunii. Terenul de golf cu 18 gauri (din fata hotelului Helios Palace) iti va permite sa ii calci pe urme lui Tiger Woods, iar la ferma poti sa le oferi celor mici plimbari pe ponei. Biciclete cu patru locuri pot fi inchiriate de la hotelul Chaika Beach.

Copiii peste 8 ani se pot amuza in Horrorwood (in fata hotelului Pirin), o casa a groazei, din care nu lipsesc fantomele si scheletii. Excursiile organizate in localitatea traditionala din apropiere, din care nu lipsesc mancarea, muzica si spectacolele de folclor, vor fi si ele apreciate de catre familii.

Explorarea regiunii

nessebar
Nessebar, unul dintre cele mai frumoase locuri din Bulgaria (Foto: http://bulgaria-explorer.info)

Agentiile private de turism organizeaza croaziere pe raul Ropotamo, avand ca punct de plecare orasul  Primorsko, aflat la aproximativ 50 de kilometri spre sud. Vechiul oras inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO, Nessebar, se afla la numai 3 kilometri distanta, iar la 95 de kilometri se afla Varna, un oras din care nu lipsesc locatiile istorice, de la bai romane pana la catedrale. Printre alte statiuni de pe coasta se numara Sozopol (unde se poate ajunge usor prin Bourgas) si Ozbor. Apele termale din Pomorie, la 18 kilometri spre sud au proprietati curative si atrag mii de vizitatori inca din timpurile romanilor, pentru terapiile cu namol si tratamentele balneare oferite aici.

Alte atractii

Desi locatia este prin excelenta turistica, serile si spectacolele traditionale de la Hanska Shatra sunt unice. Cadrul natural magnific oferit de padurea din apropiere, la care se adauga privelistile de vis ale coastei, se presupune ca au servit drept locatie pentru tabara militara a lui Khan Krum, din secolul 1. In interior se serveste mancare traditionala delicioasa, ospatarii fiind imbracati in costume populare si nu lipsesc nici spectacolele cu muzica traditionala din Bulgaria. Aici se poate ajunge cu autocarele puse la dispozitie de hoteluri si agentii de turism.

Citeste si: Top 10 cele mai bune plaje din Bulgaria

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] trei dealuri din Veliko Tarnovo descriu perfect cele mai dramatice momente din istoria Bulgariei. Acesta este unul dintre cele mai vechi si pitoresti orase din tara vecina si, desi puterea sa a […]

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!