Europa

Seducatoarele cartiere ale Madridului

Capitala Spaniei,  Madrid, este unul dintre cele mai pline de viata si dinamice orase din Europa. Mii  de oameni se perinda in toate directiile pe strazile sale aglomerate, iau cina la restaurante extravagante, viziteaza muzeele sale incantatoare sau doar beau o bere la o ‘terraza’. Acest oras are multe cartiere traditionale si moderne, fiecare dintre ele punand la dispozitia vizitatorilor o gama variata de activitati si obiective turistice. Aici exista de toate pentru toti.

Daca iti plac lucrurile sofisticate, Salamanca e locul in care trebuie sa te afli. Acest cartier elegant este una dintre cele mai la moda zone din Madrid. Toti designerii  de moda de renume si firmele de top au un magazin aici. In Salamanca gasesti si restaurante elegante, precum si baruri sic si cluburi in care poti dansa pana la ivirea zorilor si in care poti da nas in nas si cu unele celebritati.

Sol si Gran Via Gran Via este una dintre zonele cele mai dinamice ale orasului, unde forfota tine 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Teatre, magazine, restaurante; totul se afla aici. Sol este de obicei plin de turisti si diversi performeri. Mai mergi cateva strazi, pentru ca nu poti pleca din Madrid fara sa faci o poza in Plaza Mayor, aflata la mica distanta. Populara strada Calle Huertas este si ea aproape; aici poti servi masa sau savura o bautura intr-unul din multele baruri.

gran via

Chueca este cartierul homosexualilor. A fost  reconstruit acum cativa ani, iar in prezent este un loc foarte la moda. Piata centrala e plina de cafenele si magazine, restaurante si baruri. Aici se desfasoara in fiecare an in luna iunie, parada homosexualilor, iar spectaclul atrage mii de curiosi.

Malasaña este un cartier mai putin turistic. E destul de ‘adormit’ in timpul zilei, dar odata cu lasarea serii, se transforma intr-o locatie aglomerata, unde tineri laolalta cu persoane mai in varsta se delecteaza cu un pahar de bautura in unul din multele baruri boeme, a caror popularitate se datoreaza miscarii madrilene socio-culturale din anii ’80, “la movida” madrileña.

Malasaña

Lavapies gazduieste in fiecare duminica vestita piata de vechituri El Rastro. Acest cartier traditional este unul dintre cele mai reprezentative locuri din oras. In ultimii ani el a devenit locatia imigrantilor din intreaga lume, precum si a boemilor si scriitorilor, ceea ce da zonei un aspect cosmopolit. Aici exista o mare varietate de magazine si restaurante, unde poti gasi mancare la preturi foarte rezonabile.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!