Europa

Minighid al berariilor din Munchen

Fa-te comod in incinta unei berarii renumite sau rasfata-te la soare pe o terasa pitoreasca – indiferent de vreme, cea mai buna modalitate de a te simti precum unul din partea locului in orasul Munchen, este accea de a avea in fata in orice moment al zilei, o halba cu bere spumoasa.

[highlights color=”yellow”]Altstadt[/highlights]

Infiintata in anul 1589 pe post de berarie a familiei regale bavareze, Hofbräuhaus este cea mai cunoscuta si mai pretuita berarie din Bavaria. Ea poate gazdui peste 2500 de persoane, acolo unde trupele live canta muzica traditionala bavareza, mai tot timpul zilei. In majoritatea timpului, locul este impanzit de turisti si va trebui sa te zbati pentru a prinde un loc liber. Locatia se afla in Platzl 9 si este deschisa intre orele 9 si 23.30.

Hofbräuhaus
Hofbräuhaus

Spatioasa Augustiner-Grossgaststätte are o atmosfera placuta si ofera mancare de foarte buna calitate, printre care produse de patiserie, carnati bavarezi, hering afumat, gulas din carne de vant in sos de ienupar si prajituri. Totul la un loc ofera un exemplu autentic de berarie bavareza in stil vechi, completata de terase si trofee vanatoresti. Beraria se afla in Neuhauser Strasse 27 si este deschisa intre 9-24.

Atunci cand vremea e frumoasa, mergi la Braunauer Hof unde se afla o terasa frumoasa cu gard viu, picturi murale bizare si un taur auriu, care este iluminat pe timpul noptii. Preparatele bavareze includ pui prajit si snitele, iar berea provine de la beraria Paulaner, infiintata de calugari in secolul 17.  Adresa este Frauenstrasse 42, mancarea calda se serveste intre orele 11.30 si 23, iar locatia este inchisa in zilele de duminica, din aprilie pana in septembrie.

[highlights color=”yellow”]Englischer Garten[/highlights]

In Englischer Garten, unul dintre cele mai monumentale parcuri din Europa, vei gasi Chinesischer Turm, o locatie populara care imprumuta stilul unei pagode traditionale chinezesti si care ofera distractie in compania unei trupe ce canta muzica live la ultimul etaj al cladirii. Savureaza carnea de porc fripta in sos de chimen, acompaniata de cartofi si berea Hofbräu la halba. Beraria se afla in Englischer Garten 3 si este deschisa de la 10 la 22.

Chinesischer Turm
Chinesischer Turm

Mai putin cunoscuta sau aglomerata este terasa Hirschau, aflata in partea de nord a parcului Englischer Garten. Inchiriaza biciclete si organizeaza un picnic – locatia dispune de zona pentru gratar – sau opteaza pentru specialitatea bavareza “obatzda”: branza cu chimen care se mananca cu covrigei sau paine. Hirschau este un loc in care poti veni cu familia, aici existand un imens loc de joaca pentru copii, iar la sfarsit de saptamana gradina locatiei rasuna de acordurile muzicii de jazz. Adresa este Gysslingstrasse 15, iar locatia este deschisa de la 11.30 la 22.30, de luni pana vineri si de la 11.30 la 23, sambata si duminica.

Dupa o plimbare pe jos sau cu bicicleta, ocupa o masa pe terasa de la Seehaus, aflata intr-un cadru idilic in nordul parcului, pe malul lacului Kleinhesseloher, unde poti inchiria si barci cu vasle. Berea de aici este Paulaner, iar meniul include preparate cu specific mediteranean si bavarez.  Printre specialitati se numara paste cu fructe de mare, sau budinca prajita cu ceapa, carnati si piure de cartofi. Locatia se afla in Kleinhesselohe 3 si este deschisa de la 10 pana la 1 dimineata.

[highlights color=”yellow”]Neuhausen[/highlights]

In fiecare an, terasa umbroasa Augustiner Keller se umple de forfota, de la primele semne ale primaverii. Locul este extrem de popular, gratie castanilor sai care pastreaza racoarea si berea rece in pivinita. Daca e frig, poti sta si inauntru. Adresa berariei este Arnulfstrasse 52 si este deschisa de la ora 10 la 1 dimineata.

Imensa Löwenbräukeller este renumita pentru muzica bavareza si pentru dansurile traditionale de aici. In timpul Starkbierzeit (‘sezonul de primavara al berii tari’), aici se organizeaza concursuri de ridicat bolovani. Complexul include si un restaurant elegant si terase, aflate toate la adresa Nymphenburgerstrasse 2. Locatia este deschisa de la ora 10 pana la miezul noptii.

Löwenbräukeller
Löwenbräukeller

Localnicii si turistii deopotriva se aduna in Hirschgarten, la sud de Nymphenburg. Aici se afla cea mai mare terasa din Bavaria, unde pot sta pana la 8000 de persoane, locatia dispunand de cinci baruri, care servesc bere Augustiner din butoaie mari de lemn.  Daca vrei ceva dulce, gasesti prajituri bavareze si inghetata – toate astea putand fi savurate in timp de admiri caprioarele harjonindu-se pe pajistile din zona. Adresa este Hirschgarten 1, iar terasa este deschisa de la ora 11 pana la miezul noptii.

[highlights color=”yellow”]Mijloace de transport[/highlights]

Pana in Munchen poti zbura cu Lufthansa, dar si cu alte companii aeriene, iar de la aeroportul international din acest oras poti lua trenul care te duce pana in centrul orasului in 40 de minute. Mai exista si autobuze, iar centrul este suficient de compact pentru a fi explorat cu piciorul.

[highlights color=”yellow”]Unde te poti caza[/highlights]

Pentru un design retro, mergi la Cocoon, unde cele 46 de camere spatioase sunt dotate cu dus, televizor LCD, statii iPod si unde deasupra patului troneaza numele hotelului scris cu litere ‘robotice’ in stilul anilor ’80. Hotelul se afla la adresa Lindwurmstrasse 35, iar tariful porneste de la 116 euro pe noapte.

Cortiina este un hotel elegant cu un decor minimalist, camerele avand panouri din lemn de stejar, parchet si cada incastrata in sticla.  Adresa locatiei este Ledererstrasse 8, pretul unei camere plecand de la 190 euro pe noapte.

Bayerischer Hof are o locatie ultra centrala, piscina si club de jazz. Aici abunda marmura, antichitatile si tablourile in ulei, camerele au un decor atragator, iar restaurantul ofera mancaruri delicioase. Adresa este Promenadeplatz 2–6, iar pretul unei camere 344 euro.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!