Europa

Insula Hydra, regina greceasca din Golful Argosaronic

In mitologia greaca, Hydra este o bestie de temut, cu mai multe capete, care a trebuit infruntata de catre Ulise si echipajul sau. Dar insula cu acelasi nume este un loc calm si incantator – de care te vei desparti cu mare greutate la finalul vacantei petrecute aici.

hydra3

Mica insula greceasca se afla vizavi de Hermione, pe coasta Peninsulei Peloponez si aici se poate ajunge numai pe apa – nu exista aeroport. Majoritatea turistilor vin aici cu avioanemici, din Atena. Portul din Hydra ofera imagini desprinse din carti – intinderi nesfarsite de apa, inconjurate de magazine, taverne si hoteluri. Muzeul Nautic, mai corect Muzeul din Hydra si Arhivele Istorice este una dintre atractiile principale de aici. Deasupra, stradute inguste leaga sutele de case vopsite in alb si alte constructii intalnite pe dealurile din apropiere.

Hydra nu duce lipsa doar de aeroport, ci si de mijloace moderne de transport. Aici nu te poti misca decat cu caiacul, daca vrei sa ajungi la plajele mai indepartate, pe jos sau cu magarul. Daca hotelul tau se afla pe deal, ia in calcul sa impachetezi putine lucruri in bagaj – e mai usor sa legi genti mai mici in spatele unui magar decat ditamai valizele. Aici opresc numeroase iahturi, iar portul este foarte aglomerat in perioada verii. Tot in Hydra se organizeaza in fiecare an, doua regate, una pe 25 martie, de Ziua Independentei Greciei, iar alta pe 28 octombrie, de “Ziua nu-ului”.

hydra2

Hydra se mandreste cu participarea sa la Razboiul elen de independenta, iar vasele de aici au repurtat victorii rasunatoare in luptele contra Imperiului Otoman. In fiecare an, lunga istorie a acestor triumfuri navale, este comemorata in cadrul festivalului Miaoulia, organizat in onoarea amiralului Andreas Miaoulis, manifestare in cadrul careia sunt trase salve de tun si sunt organizate focuri de artificii, iar multi localnici poarta costume traditionale din Hydra. Festivalul are loc in fiecare an, in weekendul cel mai apropiat de data de 21 iunie.

Hydra a fost descoperita si ca un refugiu al elitei societatii, in istoria moderna a Greciei. Elizabeth Taylor a cumparat o casa aici, precum si  Leonard Cohen, la inceputul anilor 60, care a venit de multe ori in aceste locuri, de-a lungul timpului. Fanii din toata lumea ai lui Cohen, organizeaza pelerinaje si intalniri la Hydra, de obicei in anii fara sot, desi vedeta nu a fost vazuta prea des aici in ultima vreme.

hydra1

Frumusetea naturala a Hydrei – un peisaj de vis ce poate fi admirat din orice colt al insulei – atrage aici si alti artisti de renume international.

Orasul port din Hydra este locul in care traieste in jur de 90% din populatie, pe restul insulei fiind vazute numai cateva asezari si comunitati neimportante ca marime. Daca vrei agitatie si energie, cel mai bine este sa stai in port, aici existand numeroase hoteluri si pensiuni pentru turisti.

Compania maritima Hellenic Seaways deserveste Hydra cu doua hidroavioane, Flying Dolphins si Flying Cats. Pretul unei calatorii dus, pe timpul verii, este de 25,50 euro. In timp ce majoritatea turistilor vin in Hydra cu hidroavionul din Pireu, poti ajunge aici si cu masina, pana in Metochi, pe coasta peloponeziana, apoi cu iahtul, pana la destinatia finala. Tine cont insa de faptul ca in Hydra insa nu exista locuri de parcare, nici drumuri si nici nu poti transporta masina pe apa.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!