Australia & Oceania

Ce poti face in Bora Bora, dincolo de plaja

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Bora Bora este vestita in intreaga lume pentru lagunele sale cu ape de culoarea turcoazului, intinderi de nisip alb si statiuni turistice de lux. Cu un asemenea cadru de vis, aceasta insula magica este o destinatie ideala pentru toata lumea. Dar poti face mult mai multe aici, in afara de a sorbi un cocktail intins pe sezlong.

Chiar daca plaja e principala atractie a insulei, in Bora Bora poti face multe alte lucruri
Chiar daca plaja e principala atractie a insulei, in Bora Bora poti face multe alte lucruri

[highlights color=”orange”]Plimbari[/highlights]

Mai buna si mai ieftina decat privelistea din elicopter, este panorama pe care o poti admira de pe muntele Pahia (661m), unul dintre simbolurile insulei Bora Bora. Intinderi nesfarsite de ape albastre, golfuri cu nisip alb, lagune impanzite de formatiuni de corali… totul pare ireal de sus.  Ascensiunea este dificila si dureaza in jur de 5-6 ore, dar merita tot efortul. Cea mai dificila parte este cea aproape de final, cand trebuie sa escaladezi o stanca abrupta pana in varf. Un ghid este esential, intrucat traseul nu este foarte bine marcat si greu de urmat – personalul de la hotel te va ajuta sa gasesti un profesionist in domeniu. Suna intimidant? Poti urma poteci mai scurte si ai usoare – ai astfel sansa sa afli mai multe despre flora si istoria acestor locuri.

[highlights color=”orange”]Snorkelling[/highlights]

Lagunele magnifice din Bora Bora au ape limpezi, de culoarea turcoazului, caldute si in care traiesc numeroase specii de vietati marine, de la pesti fluture si pesti papagal, pana la pisici de mare si corali. Cele mai bune locatii pentru snorkelling sunt gradinile de corali care se afla langa recifuri, la sud si vest de insula. Nu trebuie ratat Anau, aflata in interiorul lagunei, unde poti admira spectacolul unic oferit de pisicile de mare, mai ales la orele diminetii.

[highlights color=”orange”]Scufundari[/highlights]

In Bora Bora amatorii de suba diving vor gasi fericirea
In Bora Bora amatorii de suba diving vor gasi fericirea

Vrei sa te aventurezi mai in adancuri? Acum ai sansa sa faci asta. Bora Bora este locul ideal pentru cei care vor sa se initieze in tainele scufundarilor, apele fiind calde si recifurile de corali magnifice. Toate centrele locale de scufundari ofera cursuri pentru incepatori, dispunand de personal calificat, vorbitor de limba engleza. Scufundatorii experimentati vor trai si ei experiente unice, avand sansa de a patrunde in tainele adancurilor. Intra pe www.boradiving.com sau www.topdive.compentru a obtine mai multe informatii.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 2″ ]

[highlights color=”orange”]Excursii in lagune[/highlights]

O explorare cu piroga in ape albastre
O explorare cu piroga in ape albastre

Cea mai buna modalitate pentru a descoperi lagunele din Bora Bora, este o excursie in aceste locatii magnifice. Numeroase agentii de turism ofera excursii de o zi, in pirogi, care strabat apele si care se opresc des pentru snorkelling si scufundari in locuri altfel inaccesibile.  Tot aici ai sansa de a hrani rechinii si pisicile de mare, iar la ora pranzului poti face un picnic intr-unul din incantatoarele ‘motu’ (insulite formate pe bariere de corali), avand pe fundal muzica traditionala tahitiana. Meniul? Peste la gratar, desigur. Mai multe informatii gasesti pe lonelyplanet.com, www.reefdiscovery.pf sau www.cheznonobora.com.

Sfat: poti explora lagunele pe cont propriu, inchiriind o barca cu motor de dimensiuni mici, care este usor de condus si pentru care nu ai nevoie de permis. La cerere, ti se ofera o harta a lagunelor.

[highlights color=”orange”]Festivalul Heiva din Bora Bora[/highlights]

Incearca sa nu ratezi festivalul de la Heiva
Incearca sa nu ratezi festivalul de la Heiva

Daca vii aici in luna iulie, prelungeste-ti vizita pentru a prinde popularul festival Heiva, cea mai de seama manifestare din Polinezia Franceza, care are loc in Vaitape, pe o scena imensa amplasata in golf.  Totul este plin de culoare si cu aceasta ocazie au loc concursuri de muzica si dans, dar si de frumusete. Heiva este locul ideal in care poti vedea dansuri traditionale din aceasta zona.

[highlights color=”orange”]Kitesurfing[/highlights]

Combinatia dintre brizele regulate, zonele protejate si apele linistite, face din Bora Bora destinatia ideala pentru pasionatii de kitesurfing. Cea mai buna locatie este Matira Point, o mica peninsula aflata la capatul de sud al insulei. Chiar daca nu esti pasionat de sporturile acvatice, e greu sa stai departe de reprezentatiile aeriene oferite de catre profesionisti. Nu te teme sa incerci chiar si tu. Mai multe informatii gasesti aici.

[highlights color=”orange”]Parasailing[/highlights]

Imagineaza-ti ca stai asezat confortabil si plutesti la o inaltime de 50 sau 130 metri deasupra apelor, avand astfel sansa de a admira privelistea de sus a insulei.  Parasailing-ul este o experienta memorabila, pe care o poti trai alaturi de persoana iubita intr-un zbor in tandem. Nici macar nu te uzi – tot ce trebuie sa faci este sa iti legi un fel un harnasament si sa te avanti in inaltul cerului. Distractia e garantata si poate fi traita indiferent de varsta. Contacteaza Bora Bora Parasail la adresa de e-mail parasail@mail.pf, pentru mai multe informatii.

[highlights color=”orange”]Fa un tur cultural al insulei[/highlights]

Un raliu cultural
Un raliu cultural

Stiai ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial, o baza de aprovizionare americana a fost stabilita in Bora Bora, care a fost solicitata in timpul bombardamentelor de la Pearl Harbor in anul 1941? De la inceputul anului 1942, pana la jumatatea lui 1946, in jur de 6000 de soldati americani au stationat pe insula. Opt tunuri de coasta de dimensiuni impresionante au fost instalate in jurul insulei in timpul razboiului; dintre toate, numai unul se mai afla inca acolo. Doi operatori de turism organizeaza excursii de jumatate de zi in care poti vizita locatii datand din cel de-al doilea razboi mondial, zone de importanta arheologica si alte atractii turistice de gen. Pe www.vavau4x4adventures.com poti afla informatii despre circuite turistice 4×4.

[highlights color=”orange”]Inoata cu broastele testoase[/highlights]

Vrei sa sprijini o initiativa locala de protejare a mediului? Mergi direct la Marine Turtle Protection Centre, un centru gazduit de hotelul  Le Méridien Bora Bora. Vizitatorii pot inota alaturi de testoase, intr-o laguna protejata si pot vedea cum sunt ingrijiti puii acestora. Nu trebuie sa fii oaspete al hotelului – contacteaza receptia pentru a afla informatii despre transfer. La final, poti servi masa sau un cocktail la barul-restaurant al hotelului, in timp ce admiri privelistea fabuloasa oferita de insula.

[/nextpage]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!