Europa

10 nestemate ascunse ale Europei

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Nu exista loc precum Parisul, Barcelona sau Roma – dar Europa are colturi neatinse care pot aparea cu succes intr-un top al frumusetii si farmecului, avand in plus avantajul de a fi ferite de aglomeratie. Arunca o privire asupra listei alcatuite de cei de la Lonely Planet si descopera 10 nestemate ascunse de pe batranul continent.

[highlights color=”orange”]10. Castelul Satzvey, Germania[/highlights]

Un castel fermecator: Satzvey
Un castel fermecator: Satzvey

Acest castel de poveste se afla la mica distanta de orasele frecvent vizitate de turisti:  Bonn si Koln, dar reuseste inca sa stea departe de radarele majoritatii vizitatorilor. Zidurile sale medievale, santul cu apa si decorul de vis vor incanta pe oricine. Oriunde ai merge, vei gasi vrajitoare, turniruri si chiar camile. Cei care adora targurile de Craciun vor simti din plin bucuria sarbatorilor de iarna, atunci cand castelul se transforma intr-o piata in stil medieval, cu spectacole publice grandioase, magazine cu zorzoane şi unde rasuna zgomotele aparatelor care servesc vin fiert. Mai multe informatii gasesti aici.

[highlights color=”orange”]9. Battle, Marea Britanie[/highlights]

Battle - o localitate cu nume predestinat
Battle – o localitate cu nume predestinat

Batalia de la Hastings este bine cunoscuta, atacul sangeros din anul 1066 reprezentand sursa de inspiratie a tapiseriei Bayeux, dar putini sunt cei care fac aceasta calatorie pentru a vedea exact unde s-a intamplat. Fa o vizita in locurile pline de istorie si incheie excursia cu cateva cumparaturi pe care le poti face in magazinele de pe stradutele incantatoare – mai multe informatii gasesti aici. Nu rata nici vizita in tinuturile rurale de vis din Sussex; stancile albe din Beachy Head reprezinta unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Angliei si se afla la mai putin de o ora distanta de Battle.

[highlights color=”orange”]8. Amiens, Franta[/highlights]

Celebra catedrala din Amiens
Celebra catedrala din Amiens

Cu catedrala sa de doua ori de marimea Notre Dame din Paris, este pacat ca acest oras nu este foarte des vizitat. Catedrala din Amiens este o adevarat minune a ingineriei, cu sculpturi in piatra care te vor lasa fara grai, dar si cu unele dintre cele terifiante imagini din imprejurimi (capul taiat al lui Ioan Botezatorul este cel despre care se vorbeste cel mai des). Iar deliciul local, “macaron d’Amiens”, reprezinta un adevarat rasfat pentru simturi: incearca unul dintre ele la Jean Trogneux (www.trogneux.fr), acolo unde cinci generatii de artizani, au pastrat neschimbata reteta simpla pe baza de miere, migdale, zahar si albus de ou. Aceste dulciuri pline de savoare merg de minune cu o cana cu ciocolata fierbinte.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 2″ ]

[highlights color=”orange”]7. Haarlem, Olanda[/highlights]

Haarlem - pentru un pic mai multa cultura
Haarlem – pentru un pic mai multa cultura

Desigur e greu sa stai departe de multele placeri pe care ti le ofera orasul Amsterdam. Dar rasplata e imensa pentru cei care vin in Haarlem: artistul olandez din secolul 17, Frans Hals, a pictat aici unele dintre cele mai frumoase tablouri ale sale, pe care le vei putea admira in incinta muzeului ce ii poarta numele. Tot aici poti vedea si orga din Grote Kerk van St Bavo, la care a cantat Mozart in tinerete. Dupa o clatita servita la una dintre terasele de unde poti admira incantatoarea Grote Markt, nu vei regreta ca ai facut aceasta excursie.

[highlights color=”orange”]6. Luxemburg City, Luxemburg[/highlights]

Luxemburg, nu doar un oras "cu bani"
Luxemburg, nu doar un oras “cu bani”

Este ciudat pentru o capitala sa fie necunoscuta din punct de vedere turistic, chiar daca apartine uneia dintre cele mai mici natiuni din Europa. Rar intalnit in itinerariile de calatorie, orasul Luxemburg se mandreste cu contrastele sale, o populatie intelectuala si multilingva si cu unele dintre cele mai frumoase capodopere ale artei moderne. Luxemburg este un oras al celor cu bani, dar aici se afla si alte lucruri de vazut, in afara de banci si oameni imbracati in costum. Fa o vizita la Muzeul MUDAM (www.mudam.lu), rataceste pe strazile orasului si admira privelistea intregita de defilee, vai si paduri. Marimea chiar nu conteaza in cazul acestei nestemate europene.

[highlights color=”orange”]5. La Coruña, Spania[/highlights]

La Coruna, sau Spania la maxim
La Coruna, sau Spania la maxim

La capatul pelerinajului pe faimosul drum al Sf. James, se afla orasul Santiago de Compostela, undeva in nord-vestul Spaniei. La mai putin de 45 de minute distanta se afla un mare oras, La Coruña, cu o istorie bogata, plaje de vis si o viata de noapte iesita din comun. Mergi in piata María Pita pentru a vedea statuia eroinei orasului si fatada grandioasa a Palacio Municipal; chiar in apropiere poti admira turnurile gemene ale bisericii Iglesia de San Jorge. Nu rata Torre de Hércules, un far cu origini romane – admira privelistea de sus si fa o plimbare pe Passeo Maritimo. La apusul soarelui, savureaza cateva tapas in zona Panaderas – iar pentru senzatii tari, alatura-te petrecerii in Santa Cristina, Oleiros.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 3″ ]

[highlights color=”orange”]4. Olomouc, Republica Ceha[/highlights]

Olomouc este unul dintre cele mai frumoase orase ale Cehiei
Olomouc este unul dintre cele mai frumoase orase ale Cehiei

Daca altii se inghesuie pe Podul Charles din Praga, tu poti sa te bucuri de liniste in Olomouc, unul dintre cele mai frumoase orase ale Cehiei. Aici vei gasi acelasi farmec arhitectural ca si in capitala tarii, mai putin haosul. Plus ca are si el la randul lui cativa asi in maneca: observatorul astronomic din Horni Namesti, salile sfintite ale manastirilor datand din secolul 12 si un loc in care poti manca dupa pofta inimii: U Anděla. Mai multre informatii despre Olomouc, gasesti aici.

[highlights color=”orange”]3. Klaipėda, Lituania[/highlights]

Probabil n-ai auzit de Klaipėda. Dar ar trebui sa-l vezi!
Probabil n-ai auzit de Klaipėda. Dar ar trebui sa-l vezi!

Un oras port plin de viata, cu taverne in stil german ce impanzesc faleza, Klaipėda este una dintre cele mai frumoase destinatii europene. Rezerva o masa la Memelis, pentru un platou cu branzeturi, masline si carnati, care merg din plin cu bere. Odata ce ti-ai potolit foamea si setea, poti incepe explorarea nisipurilor salbatice din Curonian Spit, aflat la Marea Baltica. Fa o excursie pentru a explora padurile, fructele de mare si folclorul regiunii.

[highlights color=”orange”]2. Tartu, Estonia[/highlights]

Estonienii au si ei o nestemata ascunsa: Tartu
Estonienii au si ei o nestemata ascunsa: Tartu

Cei care vin in aceasta frumoasa tara baltica, se indreapta de obicei catre Tallinn sau catre statiunile din insula, dar vibrantul centru universitar Tartu, nu trebuie nici el ratat. Patrunde in istoria veche de secole a acestor locuri, facand o vizita in turnul universitatii, unde isi ispaseau pe vremuri pedepsele studentii neascultatori, sau fa o plimbare prin parcul Toomemägi. In plus, o cina servita in acest oras nu te va lasa falit, asa ca paseste cu incredere in oricare din localurile de langa universitate.

[highlights color=”orange”]1. Lańcut, Polonia[/highlights]

Polonezii se mandresc cu frumosul Lancut
Polonezii se mandresc cu frumosul Lancut

Polonia este impanzita de castele, dar Łańcut este cu adevarat un loc care iti taie rasuflarea. Detaliile acestei resedinte aristocratice, de dimensiuni impresionante sunt incantatoare, iar un tur al palatului te va purta prin salile de bal frumos decorate, in care troneaza candelabre, mai mari decat tine. Mai multe detalii pentru planificarea unei excursii, gasesti aici. Orasul infatiseaza o istorie bogata a poporului evreu si merita vazuta aici sinagoga Łańcut: fatada sa reprezinta o adevarata capodopera, incantand prin coloanele si frescele sale magnifice.

[/nextpage]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!