De la locuri incomode pana la facilitati de zbor din ce in ce mai absente, industria aeriana isi merita din plin reputatia proasta de care se bucura. Dar daca stii ce sa ceri, vei descoperi ca ofertele de la bordul avionului nu sunt chiar atat de zgarcite pe cat par.
Huffington Post a facut o lista cu zece lucruri pe care le poti cere in avion. Data viitoare cand te va lovi durerea de cap sau o sete necrutatoare, vei stii ca poti solicita – si cel mai probabil vei si primi – asistenta necesara.
[highlights color=”blue”]10 Insigne pentru copii[/highlights]
Majoritatea companiilor aeriene nu mai ofera mancare si gustari gratis pentru adulti, dar multe dintre ele dau celor mici insigne, care sa le aminteasca acestora despre zbor. Acestea se afla in posesia insotitorilor de zbor, dar nu e foarte sigur ca le poti primi daca nu ai copii.
[highlights color=”blue”]9 Toata cutia [/highlights]
Daca iei in calcul gheata pe care stewardesele o pun in acele mici pahare de plastic in care sunt servite bauturile, vei vedea ca nu te alegi cu prea mult lichid, odata cu trecerea acelui carucior incarcat cu gustari si bauturi. Daca ti-e sete si ea nu iti este potolita de cele cateva picaturi de suc, poti cere politicos intreaga doza. In majoritatea cazurilor, vei fi servit cat se poate de politicos. Iar daca nu se poate – pentru ca nu sunt prea multe cutii la bord, sau pentru ca stocurile de bauturi nu vor fi refacute la destinatie – ti se va reumple totusi cu siguranta paharul.
[highlights color=”blue”]8 Medicamente uzuale si bandaje [/highlights]
Atunci cand e vorba despre dureri de cap provocate de decolare sau de emotiile zborului, multe avioane au pe stoc medicamente uzuale. In cele mai multe cazuri vei gasi aici si bandaje pentru taieturi minore.
[highlights color=”blue”]7 Reumplerea sticlei cu apa [/highlights]
Daca le poti lua la bord, insotitorii de zbor ti le vor umple cu placere. Majoritatea lor sunt foarte generosi cu bauturile. Intrucat pasagerii care cara cu ei propriile sticle cu apa, trebuie sa le goleasca inainte de a ajunge la controlul de securitate, acest serviciu suplimentar poate fi de mare ajutor atunci cand ai nevoie de hidratare.
[highlights color=”blue”]6 Ajutor in gasirea unui doctor[/highlights]
Aproape toate companiile aeriene instruiesc personalul navigant pentru acordarea primului ajutor la bord, asa ca daca ai o urgenta medicala, stewardesa te va ajuta sa gasesti rapid un doctor. Asta inseamna ca insotitoarea de zbor va face un anunt prin microfon, dar de exemplu, Lufthansa are un program prin care doctorilor le sunt oferite mile suplimentare daca isi dezvaluie profesia in avans.
[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 2″ ][highlights color=”blue”]5 Felul doi[/highlights]
Nu-ti ajunge punguta de covrigei pentru a-ti potoli foamea? Daca zbori cu o companie care ofera la bord gustari sau mese gratuite, poti cere felul doi. Daca mai ramane ceva dupa ce toti ceilalti pasageri sunt serviti, insotitorii de zbor te vor servi cu placere. In functie de ora de plecare a avionului, poti stii daca sa te astepti la ceva in plus de mancare. Este un fapt dovedit ca pe zborurile de noapte, aproape toti pasagerii vor sari peste masa. Acestea sunt zborurile ideale pentru a beneficia de felul doi.
[highlights color=”blue”]4 Ajutor in schimbarea locurilor[/highlights]
Ai un loc care nu se afla langa cel al prietenului cu care zbori? Insotitorii de zbor te pot ajuta sa rezolvi aceasta problema. Asta daca este timp pentru asa ceva, asa ca daca vrei sa ceri ajutor, fa-o imediat dupa imbarcare. S-ar putea sa trebuiasca sa astepti pana ce toata lumea s-a asezat (sau pana cand avionul ia altitudine), dar fa-ti cunoscuta cererea din timp.
[highlights color=”blue”]3 Babysitting pe termen scurt [/highlights]
Parintii care zboara cu bebelusi sau copii mici au si ei vezica urinara, iar stewardesele ii pot ajuta sa stea cateva minute cu copiii, pana ce acestia merg la toaleta.
[highlights color=”blue”]2 Tururi ale cabinei [/highlights]
Poate parea incredibil, data fiind securitatea sporita a zborului, dar daca ceri asta, multi piloti iti vor oferi tururi ale cabinei inainte sau dupa zbor. Cel mai bine este sa ceri asta dupa aterizare, atunci cand pilotii au mai mult timp la dispozitie. Multi dintre ei sunt bucurosi sa primeasca oaspeti, mai ales copii.
[highlights color=”blue”]1 Servetele igienice[/highlights]
Fluxul pasagerilor care se perinda la bordul unui avion, transforma mesele, scaunele si alte dispozitive, in adevarate fabrici de microbi. Daca vrei sa cureti locul inainte de a te aseza, cere cateva servetele igienice, pe care siguranta, insotorii de zbor le vor avea la indemana.
[/nextpage]
Buna ziua ! Dintre toate sfaturile……..cel cu umplerea sticlei de plastic goale,nu-l stiam ! Marturisesc ca nici nu-mi trecea prin cap ! :)) Dar este f.f.f.bun ! Multumesc !
In multe aeroporturi iti poti umple sticla de apa dupa controlul de securitate: aproape de intrarea la toalete, de obicei au mici robinete cu apa potabila.
Pacat ca in BUC nu au un astfel de serviciu bazic si necesar – se pare ca nevoile comerciantilor de a vinde sunt mai presus decat cele ale pasagerilor de a bea apa. Ori apa potabila nu intra in taxele de aeroport?