America de Nord

Cele mai bune insule din Caraibe pentru petrecerea lunii de miere

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Exista mai mult de 20 de insule in Caraibe care tenteaza cuplurile de tineri casatoriti si pe cei romantici, cu frumusetile lor naturale care includ plaje intinse, soare la discretie, briza tropicala si apusuri fantastice. Cu numeroase hoteluri all-inclusive elegante, o cultura fascinanta si aventuri atat pe uscat cat si pe apa, aici ai sansa sa te relaxezi departe de lumea dezlantuita. Ce poate fi mai bun pentru petrecerea lunii de miere decat o insula din Caraibe? Fiecare tara, ca si fiecare cuplu sunt notiuni diferite. Pentru a te ajuta sa decizi ce este mai bune pentru tine, iata o lista cu cele mai populare destinatii din Caraibe pentru petrecerea lunii de miere.

honeymoon

[highlights color=”orange”]10 Bahamas[/highlights]

La 320 de kilometri distanta de coasta din Miami, Bahamas este o destinatie usor de atins, cu avionul, pe cale navigabila, la bordul unei ambarcatiuni sau a unui taxi maritim. Mai multe insule dintre cele 700 de aici, pot fi considerate destinatia ideala pentru petrecerea lunii de miere. Pe cele mai mari precum Nassau si Freeport exista mari zone comerciale, dar plajele si activitatile oferite sunt principala atractie.

Celebrul Atlantis Hotel, din Bahamas
Celebrul Atlantis Hotel, din Bahamas

Unde poti sta in Bahamas

Printre atractiile de top de la hotelul Atlantis se numara un parc acvatic imens, un habitat pentru delfini si cel mai mare cazino din Caraibe. Cove Atlantis este un hotel dotat cu piscina pentru adulti si un decor sofisticat. One & Only Ocean Club este cea mai eleganta locatie din Bahamas. Iar pentru cei care apreciaza ofertele all-inclusive, exista Sandals Emerald Bay, aflat pe insula Exuma, un complex cu o suprafata de 200 de hectare, care a fost initial o statiune turistica Four Seasons.

Celebrul Atlantis Hotel, din Bahamas
Celebrul Atlantis Hotel, din Bahamas

[highlights color=”orange”]9 Jamaica[/highlights]

Muntoasa Jamaica, inconjurata de plaje, unde rasuna nonstop ritmurile muzicii reggae si unde miroase numai a marijuana, este locul in care se afla cele mai multe hoteluri all-inclusive din Caraibe. Atunci cand cuplurile romantice nu sunt preocupate numai de mancare, bautura si distractie, isi pot face timp sa viziteze cascadele de pe raul Dunn si Golful delfinilor, sa exploreze Muntii Albastri sau sa faca rafting si snorkeling.

Sandals, din Jamaica
Sandals, din Jamaica

Unde poti sta in Jamaica

Jamaica este locul unde se afla Sandals si unde adultii au la dispozitie nu mai putin de sase complexuri turistice, incepand din golful  Montego si Negril, pana pe coasta de sud a tarii, oferind programe de genul “Stai intr-unul, distreaza-te in sase”. Couples Resorts, alta marca de renume, ofera locatii discrete pentru nudisti. De asemenea, Half Moon Resort ofera locatii de cazare spatioase si are atat de multe piscine, incat s-ar putea  sa ai una numai pentru tine.

[highlights color=”orange”]8 Puerto Rico[/highlights]

Aceasta este una dintre cele mai tari insule din Caraibe pentru petrecerea lunii de miere, intrucat aici distractia nu se termina nicioadata. Iti poti petrece intreaga vacanta in San Juan, poti sta la soare pe plaja, poti explora strazile pietruite din Orasul Vechi (locatie inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO), sau poti sta pana noaptea tarziu in cluburi si cazinouri. Daca vrei sa lasi deoparte forfota orasului, exploreaza minunile naturale ale insulei, printre care padurea tropicala El Yunque, Golful Bioluminescent sau Parcul pesterilor subterane, Rio Camuy.

Visul unei luni de miere: Puerto Rico!
Visul unei luni de miere: Puerto Rico!

Unde poti sta in Puerto Rico

Marile hoteluri, –  El San Juan, Conrad San Juan Condado Plaza, La Concha — au de toate si sunt renumite in randul cuplurilor proaspat casatorite. Sus pe o stanca, El Conquistador de pe coasta de nord-est a tarii sta de straja Marii Caraibelor si Oceanului Atlantic si are insula sa privata. Iubitorii luxului vor alege Hotel El Convento aflat in Orasul Vechi, sau Horned Dorset Primavera, aflat intr-o zona extrem de linistita.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 2″ ]

[highlights color=”orange”]7 Bermuda[/highlights]

Desi ca localizare vorbind, nu face parte din Caraibe, acest mic teritoriu aflat la aproape 1000 de kilometri in largul coastei Carolinei de Nord, este adesea asimilat acestei regiuni. Cu plajele sale fantastice de culoare roz, ape caldute de culoarea turcoazului, alei strajuite de flori, oaze intinse de verdeata si un accent britanic distinct, este una dintre cele mai populare insule pentru petrecerea lunii de miere, cautata si de alte cupluri romantice.

Fairmont Bermuda
Fairmont Bermuda

Unde poti sta in Bermuda

Cuplurile care apreciaza statiunile ultra-dotate (si care nu sunt deranjate de ideea de a-si petrece vacanta alaturi de familii cu copii) pot sta la Fairmont Southampton Hotel, care ocupa o suprafata de 40 de hectare si se afla la cea mai inalta altitudine in Bermuda. La malul apei se afla Cambridge Beaches Resort & Spa, care isi asteapta oaspetii in casute de culoare roz si se mandreste cu patru plaje private. Copiii sub 16 ani nu au acces aici decat in anumite momente, iar celor sub 5 ani, le este interzis cu desavarsire sa vina aici. Inca istorica si romantica, locatia Pink Beach Club & Cottages are plaje private cu nisip de culoare roz si o poarta traditionala a lunii, care iti poarta noroc daca te saruti sub ea!

[highlights color=”orange”]6 Aruba & Curacao[/highlights]

In ciuda prezentei cazinourilor, insula nu se adreseaza celor care sunt pasionati de jocurile de noroc si nici celor dornici sa parieze pe vreme. Aruba si Curacao se afla in sudul Caraibelor si dincolo de “zona uraganelor” din nord, care poate cauza probleme turistilor intre lunile iunie si noiembrie. Arida precum un desert, Aruba este apreciata pentru plajele sale intinse si curate. Curacao are o personalitate aparte, cu accente olandeze, iar capitala sa, Willemstad, este un oras plin de farmec si culoare.Cat de exotic iti suna... Aruba?

Unde poti sta in Aruba

Aruba este o destinatie potrivita si pentru cei care vin cu familiile aici, asa ca romanticii ar face bine sa se abtina de la gesturi tandre in public. Plaja Bucuti este singura plaja din Aruba care se adreseaza adultilor, iar bucataria de aici este cu adevarat remarcabila. In capitala, Renaissance Aruba Resort & Casino are doua locatii de cazare separate: una pentru adulti, aflata in oras, Marina Hotel si una pentru familii, aflata pe plaja, Ocean Suites. Tot aici exista si o insula privata unde cei mari se pot bucura de putina intimitate.

Cat de exotic iti suna… Aruba?

Unde poti sta in Curacao

La baza deciziei de a te caza in Curacao sta optiunea pentru plaja sau pentru…actiune. Noul Renaissance Curacao din Willemstad are magazine, restaurante si chiar si cinematograf. La marginea orasului, istorica locatie Avila Hotel are doua plaje private si spatii de cazare numai pentru adulti. Deschisa in anul 2010 si facand parte din lantul Hyatt, Santa Barbara Beach & Golf Resort, dar si Lodge Kura Hulanda and Beach Club sunt locatii romantice si izolate.

Renaissance, din Curacao
Renaissance, din Curacao

[highlights color=”orange”]5 Barbados[/highlights]

Ceaiul de la ora 5, cricket, rochii albe si pesti care sar practic din apa pentru a-ti ateriza direct in farfurie, fac din acest loc unul preferat de multi turisti. Insoritul Barbados se mandreste cu multe hoteluri aflate pe plaja si, in plus, se afla departe de pericolul uraganelor.

Unde poti sta in Barbados

Crane Beach Hotel se afla cocotat pe o stanca, dar adevarata atractie este plaja cu nisip roz, de dedesubt, recunoscuta drept una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Fairmont Royal Pavilion este una dintre cele mai romantice locatii de pe insula, mai ales gratie restaurantului sau in aer liber, cu cine servite la lumina lumanarilor, pe malul oceanului. Daca banii nu sunt o problema pentru tine, alege un apartament la Sandy Lane si traieste “la vita bella”.

 Fairmont Royal Pavilion din Barbados
Fairmont Royal Pavilion din Barbados

 

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 3″ ]

[highlights color=”orange”]4 Insulele Virgine Americane[/highlights]

Alcatuite din trei insule –  St. Thomas (unde se afla centrele comerciale), St. Croix (cea mai mare insula) si St. John (insula naturii), Insulele Virgine Americane sunt un teritoriu american, asa ca cetatenii SUA nu au nevoie de pasaport pentru a veni aici.  In Charlotte Amalie — capital insulei St. Thomas — ai la dispozitie nenumarate magazine care vand de toate, de la ceasuri, bijuterii si camera foto, pana la cristaluri, portelanuri si electronice, la preturi foarte avantajoase, iar ceea ce este si mai interesant este faptul ca exista o indemnizatie duty-free in valoare de 1600 de dolari de persoana si nu exista taxe.

Aproape ai zice ca sunt virgine cu adevarat
Aproape ai zice ca sunt virgine cu adevarat

Unde poti sta in Insulele Virgine Americane  

Cuplurile au la indemana nenumarate optiuni de cazare pe cele trei insule, care merita toate luate in considerare. Astfel, pe insula St. Thomas: Frenchman’s Reef & Morning Star Marriott Beach Resort este un complex hotelier la cele mai inalte standarde si unde poti beneficia de avantajele cardului de fidelitate Marriott, daca ai asa ceva.  Pe insula St. Croix: Buccaneer Resort este un hotel de top, iar pe insula St. John: Caneel Bay Resort este o locatie luxoasa intr-un cadru natural de vis.

[highlights color=”orange”]3 St. Lucia[/highlights]

Una dintre cele mai frumoase si mai putin “turistice” insule din Caraibe, St. Lucia este cunoscuta pentru caracteristicile sale geografice minunate, avand drept reprezentant de seama muntii Grand Piton. Fie ca ii escaladezi, ca inoti in apele aflate la umbra lor, ca ii fotografiezi sau ii admiri pur si simplu din camera hotelului, Gros si Petit Piton confera insulei o aura de magie, ce pare desprinsa parca din alta lume.

In St. Lucia, paradisul arata un pic diferit
In St. Lucia, paradisul arata un pic diferit

Unde poti sta in St. Lucia

Hotelurile destinate cuplurilor in St. Lucia se impart in locatii  all-inclusive, aflate de-a lungul plajei, precum Sandals Regency La Toc Golf Resort & Spa si Sandals Grande St. Lucian sau hoteluri de lux, printre care romanticul Anse Chastanet sau mai contemporanul Jade Mountain, ambele avand drept scop satisfacerea pe deplin a gusturilor celor ce vin aici.

[highlights color=”orange”]2 Insulele Virgine Britanice[/highlights]

Cea mai buna modalitate de a explora Insulele Virgine Britanice in luna de miere, este la bordul unei ambarcatiuni, care navigheaza pe mare. Golfuri si insulite fara numar te vor face sa sari din barca si sa inoti in apele de culoarea turcoazului. Daca nu suporti foarte bine soarele si privelistea nesfarsita a apelor iti creeaza disconfort, exista hoteluri dintre cele mai elegante, unde totul este organizat in asa fel incat sa traiesti o luna de miere unicat.

Un decor magnific pentru un cuplu proaspat casatorit: Rosewood Little Dix Bay, din Virginele Britanice
Un decor magnific pentru un cuplu proaspat casatorit: Rosewood Little Dix Bay, din Virginele Britanice

Unde poti sta in Insulele Virgine Britanice

De-a lungul plajei, Rosewood Little Dix Bay a perfectat arta rasfatului de mai bine de jumatate de secol. Pe cea mai mare insula privata din arhipelag, se afla Peter Island Resort, o locatie luxoasa dar totusi accesibila. Scrub Island Resort, Spa & Marina este cea mai noua proprietate din zona, care dispune de propria sa insula si unde numarul locuitorilor este 2: tu si jumatatea ta.

[highlights color=”orange”]1 Republica Dominicana[/highlights]

Una dintre cele mai sarace tari din Caraibe, Republica Dominicana (care imparte insula Hispaniola cu Haiti) a stiut sa profite de pe urma plajelor sale fantastice, transformandu-le intr-un adevarat paradis pentru iubitorii de soare, care nu dispun de foarte multi bani. Locatiile all-inclusive, mai ales cele din Punta Cana, ofera cate ceva pentru toate gusturile, mai ales intimitate si liniste. Potrivit insa celor de la National Geographic Traveler: Republica Dominicana, editia 2-a, “Legile menite sa protejeze femeile impotriva violentei sau hartuirii sexuale sunt rar aplicate. Homofobia este des intalnita in randul barbatilor.”

Casa de Campo, in Republica Dominicana
Casa de Campo, in Republica Dominicana

Unde poti sta in Republica Dominicana

Cuplurile pot beneficia de servicii la cel mai inalte standarde in hoteluri all-inclusive, unde sunt binevenite si familiile cu copii. O alta alternativa este si Iberostar Grand Bavaro, unde atmosfera este plina de senzualitate.  Casa de Campo se intinde pe o suprafata de peste 2800 de hectare si ofera numeroase facilitati pentru petrecerea lunii de miere, intr-o locatie construit in stil medieval si unde se afla si un amfiteatru cu 5000 de locuri.

[/nextpage]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!