laos
Foto: worakit_
Asia Top 10

Top 10 lucruri de facut si vazut in Laos

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Laos a devenit o destinatie turistica cautata de multi si nu e greu sa iti dai seama de ce. Atractii precum incantatorul oras Luang Prabang (si mecca sa, Vang Vieng) continua sa creasca in popularitate, dar cea mai mare parte a tarii pastreaza inca farmecul unui loc nedescoperit care atrage multi oameni dornici sa descopere Asia mai putin explorata. Cu frumusetile sale naturale, cultura impecabil pastrata si aerul sau de mister, Laos este o destinatie de vis pentru cei dornici de aventura. Iata o lista cu cele care merita incercate daca esti dornic de adrenalina: lucruri de facut si vazut in Laos.

10 Mergi cu caiacul pana la cele 4000 de insule

Si Phan Don
Si Phan Don / Foto: filmlandscape

Multa lume merge la Si Phan Don (4000 de insule) pentru relaxare si liniste, dar aceasta zona a fluviului Mekong are atat de multe de vazut, incat e pacat sa stai tot timpul nemiscat intr-un hamac, odata ajuns aici. Arhipelagul este una dintre cele mai bune locatii din tara pentru mers cu caiacul. Vasleste prin apele line, fa fata provocarilor de pe traseu, admira peisajul de vis si opreste-te in asezarile si insulele intalnite in drumul tau. Excursia aceasta dureaza de la cateva ore pana la cateva zile, oferindu-ti sansa de a vedea specia de delfini aflata pe cale de disparitie, Irrawaddy.

9 Exploreaza ruinele stravechi ale templului Khmer

Wat Phu
Wat Phu / Foto: weeraparkiatdumrong

Daca te crezi Lara Croft sau Indiana Jones, atunci Wat Phu, ruinele stravechi ale templului Khmer, aflate in provincia Champasak, sunt obligatoriu de vazut. Exploreaza templele si palatele de aici, care impanzesc culmile muntoase din Phu Pasak. Desi la o scara mult mai mica decat Angkor Wat, Wat Phu este un loc lipsit de aglomeratie, care confera un aer si mai mistic ruinelor incluse in Patrimoniul Mondial al UNESCO

8 Da-te cu tiroliana prin padure

Pentru o experienta cu adevarat unica, cei iubitori de aventura trebuie sa mearga in partea de nord a Laosului, acolo unde pot participa la Experienta Gibbon. Zboara la mare viteza prin padure si peste vai, pe corzi cu o lungime de pana la 500 de metri si traieste o aventura la care ai visat poate copil fiind. Parte a distractiei in aceasta excursie de 3 zile este faptul ca stai in case in copaci, la care poti ajunge numai cu ajutorul tirolianei. Padurea din jur este locul in care traieste gibonul negru, iar banii pe care ii platesti pentru a trai aceasta experienta sunt destinati conservarii habitatului natural al acestor animale.

[/nextpage][nextpage title=”Pagina 2″ ]

7 Escaladeaza stancile ce alcatuiesc peisajul din Nong Kiau

nong khiaw
Foto: mathess

Guvernul din Laos a inceput sa ofere autorizatii de escaladare numai incapand din anul 2002, iar majoritatea actiunii este concentrata in Vang Vieng. Dar daca te abati un pic de la cararea batatorita, ai sansa sa ai parte de o stanca numai pentru tine. Nong Kiau, o mica asezare aflata pe malul raului Ou, din nordul Laosului, este locul ideal pentru inceperea escaladarii. De aici, poti urca pe muntii din imprejurimi, avand parte de unul dintre cele mai frumoase peisaje din tara.

6 Mergi cu barca printr-o pestera lunga de 7 kilometri

Tham Kong Lo
Foto: mathess

Una dintre atractiile de top ale unei excursii in Laos este o vizita in pestera Tham Kong Lo. Ascunsa in salbaticia din centrul tarii, pestera are o lungime de 7 kilometri si atinge in unele locuri si inaltimi de 90 de metri.  Sari intr-o mica barca si navigheaza pe rau, oprindu-te pentru a continua explorarea pe alocuri si cu piciorul.

5 Descopera cele ‘100 de cascade’

cascade laos
Foto: David Maki

Aceasta excursie care implica parcurgerea unei serii de cascade in nordul Laosului se bucura de mare popularitate in randul turistilor. Cascadele in sine nu sunt foarte spectaculoase, dar numarul lor este impresionant. Orasul Nong Khiaw poate fi ales drept punct de plecare in calatorie.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 3″ ]

4 Exploreaza adaposturile anti-bombardament din pesterile Vieng Xai

Vieng Xai
Pesterile din Vieng Xai / Foto: ttnotes.com

Reteaua de pesteri Vieng Xai este unul dintre cele mai importante situri din Laos, din punct de vedere istoric. In timpul razboiului din Vietnam, 20000 de oameni au trait aici pentru a scapa de bombardamente. Ei au construit spitale, magazine si chiar un teatru in aceasta retea alcatuita din 450 de pesteri. Experimenteaza viata traita de ei, facand un tur al acestor grote, in care poti vedea semnele unui razboi nu foarte indepartat.

3 Traieste ca un conducator de elefanti

lucruri de facut si vazut in Laos
Cu elefantul la atac!

Plimbarile cu elefantii reprezinta o activitate populara in Laos, dar daca vrei sa traiesti totul la maxim, participa la un curs de specialitate si invata sa “calaresti” singur un elefant. Locatii dedicate acestei activitati se gasesc in jurul orasului Luang Prabang. All Lao Elephant Camp (www.alllaoservice.com/elephantcamp.html) ofera cursuri cu o durata cuprinsa intre o zi si patru zile.

2 Exploreaza tara pe doua roti

Laos este o tara fantastica de explorat pe bicicleta. Indiferent ca participi la un tur sau mergi pe cont propriu, pedalatul iti ofera sansa de a admira un peisaj de vis, de a intalni localnici si de a ajunge in parti izolate si mai greu accesibile ale tarii. De la plimbari pe carari line ce te poarta printre lanuri de orez, pana la escaladari si strabatut jungla, aventura aceasta se potriveste tuturor gusturilor.

1 Plimba-te prin indepartatele sate Katang

Traieste ca un localnic in satele Katang!
Traieste ca un localnic in satele Katang!

Cele mai bune poteci te duc in locuri neasteptate, iar o plimbare pana in satele Katang din zona protejata Dong Phu Vieng, nu te va dezamagi. Dupa o zi de plimbare prin padurea sfanta, poti sta la satenii din Katang, experimentand astfel un mod de viata constrastant cu felul in care traieste restul populatiei tarii. Cei de aici cred cu tarie in spirite, iar vizitatorilor li se recomanda un comportament adecvat, care sa nu le sperie.

[/nextpage]

Citeste si: Vacanta in Laos – ce sa vezi in frumoasa tara asiatica

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!