Europa

5 locuri ieftine de vizitat in Marea Britanie

In orice colt al lumii, orasele reprezinta o destinatie costisitoare. Totul – de la zborul cu avionul, cazarea, asigurarea de calatorie, si in general, cheltuielile pe care le faci pentru a te simti bine –  te pot lasa numai cu niste maruntis in buzunar, dar exista locuri in care poti merge si in care poti face lucruri care sa-ti minimizeze costurile si sa-ti maximizeze distractia.

Este de notorietate faptul ca Marea Britanie este un loc scump de vizitat, dar asta numai pentru ca majoritatea oamenilor care viziteaza aceasta tara, vin in Londra. Capitala englezeasca atrage in jur de 15 milioane de turisti in fiecare an, asa ca nu e de mirare ca hotelurile si atractiile de aici isi maresc in mod constant preturile. Oamenii se fac vinovati de asta in orice tara care se bucura de popularitate in randul turistilor.

Aceasta practica nu este la fel de intalnita in alte orase britanice, intrucat ele nu sunt la fel de populare in randul celor care vin sa viziteze aceasta tara. Dar asta nu inseamna ca aceste orase nu merita vazute, ci dimpotriva.

Manchester

Acest oras minunat este numit de regula, capitala din nordul tarii, dar fara preturile intalnite in capitala din partea de sud.  Preturile hotelurilor din orasele din nordul Marii Britanii sunt adesea mult mai ieftine decat ale celor din Londra, pentru o saptamana de cazare.

Tarifele mai mici nu inseamna neaparat ca Manchester este mai putin de savurat decat Londra – exista o multime de lucruri care pot fi facute aici, cu costuri reduse. Faimosul Muzeu al Stiintei si Industriei se afla in Manchester, altauri de unele dintre cele mai frumoase locuri de plimbare din tara.

Manchester e un oras despre care se vorbeste mai degraba in termeni fotbalistici decat turistici
Manchester e un oras despre care se vorbeste mai degraba in termeni fotbalistici decat turistici

Peak District

Leeds este alt oras din nord, cu o personalitate aparte si costuri mici. In multe cazuri, este chiar mai ieftin decat Manchester. In ce priveste plimbarile, orasul se afla la numai cativa kilometri de Peak District, unul dintre cele mai frumoase locuri din Marea Britanie (cu atat mai frumos atunci cand nu ploua!). Regiunea ofera, de asemenea, cateva cursuri de golf fantastice, celor care vor sa admire peisajul urban.

Britannica verde: Peak District
Britannica verde: Peak District

Albert Dock

Liverpool este fara indoiala unul dintre cele mai carismatice locuri din tara. Orasul se mandreste cu una dintre cele mai frumoase platforme portuare din lume, Albert Dock si aici s-a deschis de curand unul dintre cele mai moderne centre comerciale din Europa. Daca esti pasionat de arta, trebuie neaparat sa faci o vizita la Muzeul Tate din Albert Dock.

Albert Dock, din Liverpool
Albert Dock, din Liverpool

Strazile din Edinburgh

Daca vrei sa explorezi partea de nord a tarii si mai departe, treci granita in Edinburgh. Costurile cazarii si vizitarea obiectivelor turistice sunt mult mai ieftine decat in Londra. Royal Mile este unul dintre cele mai frumoase locuri in care poti merge fara a cheltui nimic: este principala artera care trece prin centrul orasului Edinburgh, ceea ce inseamna ca zona aceasta este aglomerata, dar plina de zumzet in fiecare zi, de dimineata pana seara.

Edinburgh - Scotia la maxim!
Edinburgh – Scotia la maxim!

York Minster, asa cum de vede dinspe zidurile orasului  

York este un loc care abunda in mosteniri culturale si unde preturile sunt accesibile tuturor. Istoria Vikingilor este inca legata de orasul York si poti simti asta cu adevarat atunci cand faci o plimbare pe strazi. Aleile pietruite, cele intunecate si cladirile medievale fac din York destinatia perfecta in care te poti intalni cu fantome in miez de noapte.

York Minster
York Minster

Indiferent ca esti intr-o excursie de weekend sau intr-una de sase luni, vor fi intotdeauna lucruri de facut in Marea Britanie, chiar daca lasi Londra in afara listei tale de destinatii turistice.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!