Shopping

Lucruri mai putin stiute despre magazinul Harrods, din Londra

Descopera cateva lucruri fascinante si amuzante totodata despre Harrods, celebrul magazin din Londra ce apartine in prezent fundatiei Qatar Holdings.

harrods

[highlights color=”green”]Harrods, cladirea[/highlights]

Ai realizat vreodata ca faimosul magazin Harrods este una dintre principalele atractii turistice ale Londrei? Atunci cand te uiti la marimea acestei cladiri frumos decorate, atat pe dinauntru cat si pe dinafara, nu prea mai ai motive sa te suprinda acest lucru. Magazinul ocupa peste 20000 de metri patrati ca suprafata si are 7 etaje care insumeaza si ele peste 90000 de metri patrati. Cladirea pe care o vedem in prezent a fost construita intre anii  1901 si 1905, de acest lucru ocupandu-se proprietarul de atunci, Richard Burbridge. In fosta cladire, Burbridge a instalat prima scara rulanta din Londra, in anul 1898. Iar in privinta becurilor care lumineaza magazinul Harrods pe dinafara… ai idee cate sunt? Raspunsul este: peste 12000.

[highlights color=”green”]Harrods, putina istorie[/highlights]

Fantasticul magazin din zilele noastre nu seamana mai deloc cu primul magazin deschis in Stepney, East London, de catre Charles Henry Harrod – aici era o bacanie si un magazin de ceaiuri. Harrods s-a mutat in Brompton Road, Knightsbridge in anul 1849.
Dupa marea expozitie de la Crystal Palace, din anul 1851, Knightsbridge a devenit un loc foarte aglomerat, iar magazinele Harrods infloreau din punct de vedere comercial. Fiul lui Charles a preluat afacerea si a extins magazinul, care a devenit in curand cunoscut pentru serviciile excelente oferite clientilor si pentru calitatea produselor comercializate. Richard Burbridge a preluat magazinul Harrods in anul 1894 si l-a reconstruit de doua ori: in 1894 si in perioada cuprinsa intre anii 1901 si1905.

[highlights color=”green”]Lucruri ciudate si amuzante despre Harrods [/highlights]

O replica din argint a magazinului Harrods se afla expusa la parterul magazinului. Acesta este un cadou din partea lui Gordon Selfridge, in urma unui pariu pierdut cu directorul magazinului, cum ca acesta va face un profit mult mai mare in anul 1927.
Cateva animale sunt asociate cu magazinul Harrods. O cobra a fost pusa de paza unei perechi de sandale, al caror pret urca pana la 62000 de lire, dat fiind faptul ca erau impodobite cu diamante si safire. Noel Coward, scriitor si dramaturg a adus un aligator in Harrods Pet Shop, cu ocazia unui Craciun. Un pui de elefant a fost si el vandut magazinului Harrods, pe post de cadou pentru Ronald Reagan.

Motto-ul magazinului Harrods este “Omnia Omnibus Ubique”, care inseamna  “Totul pentru oameni, peste tot”. Vizitatorii magazinului Harrods (nu mai putin de 100.000 pe zi), traiesc cu siguranta o experienta fantastica, indiferent ca se opresc la un raion cu imbracaminte sau ajung la faimosul department Harrods Food Hall and Christmas.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!