Asia

Iran – 7 motive pentru a vizita o tara grandioasa

Multi incep sa rada atunci cand li se spune sa ia in considerare drept urmatoare destinatie de vacanta Iranul. Pare o gluma sau ceva nebunesc, dar propunerea este cat se poate de serioasa. Cei cativa turisti care au fost in Iran nu rad – dimpotriva, ei considera aceasta tara drept una dintre destinatiile lor favorite. Dupa o calatorie Iran, probabil vei intelege de ce aceasta tara are ceva special, care te cheama sa revii. Iar daca esti in cautarea unor locuri mai putin strabatute, Iranul este cu siguranta unul dintre ele.

Turnul Azadi, din Teheran
Turnul Azadi, din Teheran

[highlights color=”red”]1. Oamenii[/highlights]

Iranienii au de secole intregi, reputatia de a fi oameni foarte ospitalieri, mai ales atunci cand vine vorba despre straini. Asta se intampla inca de pe vremea cand triburile de nomazi veneau in Orientul Mijlociu si in Asia Centrala. Ospitalitatea traditionala s-a intensificat in ultimii ani si daca iei in calcul cat de putin turisti occidentali vin aici, multi dintre cei care pun piciorul in aceasta tara, vor fi coplesiti de extrem de caldurosul bun venit.

Mai ales in ce priveste cetatenii americani, care sunt ingrijorati de relatiile la nivel inalt cu aceasta tara, trebuie sa stii ca parerea iranienilor despre americani este una mai mult decat favorabila.

[highlights color=”red”]2. Istoria uluitoare[/highlights]

Civilizatia persana este una dintre cele mai vechi civilizatii de pe Pamant si exista la tot pasul dovezi ale istoriei marete a acestei tari. Indiferent ca este vorba despre ruinele antice care strajuiesc de o parte si de alta soselele, sau despre nevoia omniprezenta de rugaciune, vizitatorii vor avea sansa sa vada un taram stravechi, in care traiesc oameni cu totul deosebiti si plini de energie.

Orasul Esfahan, din Iran
Orasul Esfahan, din Iran

UNESCO a inclus in patrimoniul sau mondial cateva locatii din Iran, printre care orasul Esfhan, pe care multi il numesc “Florenta Orientului Mijlociu” si ruinele din Persepolis, unde Alexandru cel Mare i-a invins pe persi in anul 334 i.e.n.

[highlights color=”red”]3. Natura[/highlights]

Iran este o tara intinsa si aici intalnesti unele dintre cele mai diverse peisaje din lume. Daca iubesti aventura, tot ce te tine departe de schi si scuba diving intr-un singur weekend, este numai un zbor de cateva ore cu avionul. Iranul se mandreste cu un desert vast si zone impadurite. Cateva specii de animale pe cale de disparitie traiesc in aceasta tara, printre care ghepardul asiatic si tot in Iran gasesti si cele mai mari livezi de pomi fructiferi din regiune.

Peisaje de vis
Peisaje de vis

[highlights color=”red”]4. Transportul in Iran este la indemana oricui [/highlights]

Cu un aeroport in fiecare oras mai mare si companii aeriene sponsorizate de guvernul acestei tari, te poti misca foarte usor in Iran. Reteaua feroviara extinsa si itinerariile autobuzelor fac ca cea mai mare parte a acestei tari sa fie usor accesibila turistilor.

Orasul Shiraz
Orasul Shiraz

[highlights color=”red”]5. Iranul nu este o tara scumpa [/highlights]

Inflatia in Iran este maricica, dar cu dolari inca poti cumpara mult mai multe decat in alte tari. Pentru o experienta de neuitat, o vacanta in Iran este chiar o afacere.

[highlights color=”red”]6. Un taram neatins[/highlights]

Exista atat de putini turisti care vin in Iran, incat aceste tinuturi pot parea unele singuratice. Asta pana iei un prim contact cu caldura iranienilor si firea lor prietenoasa. Toate acestea te ajuta sa te poti conecta cu adevarat la viata si istoria acestei tari.

Capitala Teheran
Capitala Teheran

[highlights color=”red”]7. Renuntarea la stereotipuri[/highlights]

Vizitand Iranul vei ajunge sa spui “Nu apartin nimanui” si “Voi invata cat pot de multe despre lume”.

Iranul a fost o tara demonetizata timp de decenii, dar aproape toti cei care vin aici, cu anumite idei preconcepute in minte, vor ramane cu amintiri de neuitat despre gazdele lor primitoare si peisajele magnifice din aceste locuri.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!