Destinatii Europa Restaurante si cluburi

Viata de noapte in Paris

Stii cum se zice: cand esti la Roma, poarta-te ca romanii! Lucru perfect aplicabil si in cazul Parisului. Mai ales daca esti genul care dupa o zi intreaga de batut muzee si bifat obiective turistice din „orasul luminilor” simti nevoia sa te relaxezi. Indiferent daca pentru tine relaxare inseamna sa bei un pahar de vin cu prietenii sau sa te dezlantui intr-un club, alaturi de sute de oameni si in compania unei sticle de votca. La capitolul viata de noapte variantele sunt aproape nelimitate. Noi am facut o selectie care sa te ajute sa alegi din sutele de cluburi, baruri si alte „locuri de pierzanie”.  Adica… viata de noapte in Paris. Sa incepem asa cum este firesc cu…

Moulin Rouge

Daca ajungi la Paris, trebuie sa mergi sa vezi un spectacol la Moulin Rouge. Foto: José Serur Yedid
Daca ajungi la Paris, trebuie sa mergi sa vezi un spectacol la Moulin Rouge. Foto: José Serur Yedid

Este, de departe, cel mai cunoscut cabaret parizian, care a atras in Montmartre deopotriva artisti celebri si oameni obisnuiti. Inca de la deschiderea sa in 1889, spectacolele care au loc aici au fost pur si simplu epatante, devenind subiecte de tablouri, carti sau filme. Este obligatoriu sa faci rezervare, fie la numarul de telefon 01 53 09 82 82, fie pe site-ul oficial. Si iti mai recomandam sa ajungi cu jumatate de ora inainte de ora rezervarii, pentru a fi sigur ca mai gasesti locul (da, unoeri francezii pot fi destul de… romani). Preturile si continuturile meniurilor le gasesti, de asemeni, pe site.

Sanz

Clubul decorat ca un bordel este locul unde vei putea vedea cu ochii tai cum sunt decorate astfel de stabilimente.
Clubul decorat ca un bordel este locul unde vei putea vedea cu ochii tai cum arata astfel de stabilimente.

Este clubul decorat exact in stilul unui bordel, asa ca daca vrei sa vezi interiorul unui astfel de stabiliment, fara a plati pentru serviciile aferente, ai ajuns unde trebuie. Situat in apropiere de Piata Bastilia, este singurl club din zona deschid pana la 5 AM si programul “artistic” este unul foarte variat. Rezervari poti face doar la numarul 01 44 75 78 78.

Le Batofar

Clubul remorcher este unul dintre cele mai cautate din Paris, asa ca ai grija sa ajungi din timp pentru a mai gasi loc. Foto: Nicky Bouwmeester
Clubul remorcher este unul dintre cele mai cautate din Paris, asa ca ai grija sa ajungi din timp pentru a mai gasi loc.
Foto: Nicky Bouwmeester

Este un club cel putin neobisnuit, aflat pe un remorcher dezafectat. Desi este recunoscut pentru stilul experimental in care se face muzica aici si pentru show-urile live spectaculoase, la Batofar vei putea auzi muzica din cele mai variate genuri: hip-hop, new wave, rock, punk sau jazz.

Si chiar daca nu esti musai un fan de cluburi (sau daca vrei sa te refaci dupa o noapte de dans nebun), poti merge intr-o zi frumoasa de primavara sa bei o cafea si sa privesti vaporasele de pe Sena, pe puntea superioara. Trebuie sa-ti mai spun doar ca in club ai acces doar dupa 10 PM si ca trebuie sa ajungi cat poti de devreme, pentru ca se umple repede, capacitatea lui fiind totusi cea a unui vapor de marime medie.

Showcase

Clubul este unul dintre cele mai exclusiviste din Paris si este situat intr-un loc cel putin spectaculos. Foto: Amélie Dupont
Clubul este unul dintre cele mai exclusiviste din Paris si este situat intr-un loc cel putin spectaculos. Foto: Amélie Dupont

Este un club destul de exclusivist, celebrul pentru locul unde se afla, arhitectura sa spectaculoasa si clientii sai, cei mai multi din lumea buna a Parisului. Este situat intr-un hangar de barci, chiar sub celebrul pod Alexander III, cu vedere, cum se putea altfel, la Sena.

Este si foarte frumos decorat, iar dupa miezul noptii trebuie sa stai mereu la coada ca sa intri, asa ca e bine sa te grabesti daca vrei sa prinzi un loc. Si altceva demn de luat in seama: niciodata nu va trebui sa-ti faci griji ca esti prea bine imbracat. Aici au loc si concerte din cele mai diverse, dar clubul este renumit, mai ales, pentru petrecerile legendare care au loc aici. Pe site-ul lor gasesti programul zilnic.

Buddha Bar

Chiar daca nu-ti va oferi musai o experienta mistica, Buddha Bar te va surpinde placut cu atmosfera inedita.
Chiar daca nu-ti va oferi musai o experienta mistica, Buddha Bar te va surpinde placut cu atmosfera inedita.

Este, fara indoiala, o adevarata Mecca a capitalei franceze. Creatie a imaginatiei vizionare a lui Raymond Visan (cel care are si celebrul Barfly in Paris), acest restaurant – bar – lounge este situat in centrul orasului, intr-unul dintre cele mai chic cartiere. Este decorat in stil cinema, are peste 1.000 de metri patrati, pe trei nivele, construite in jurul unei statui al lui Buddaha inalta de 4 metri.

Barul este sculptat in forma de dragon, candelabrele sunt impresionante, iar catifeaua rosie de pe pereti ii da un aer destul de cosy si totusi impresionant. Daca vrei sa cinezi aici, alege meniul Pacific Rim cu influente asiatice, californiene si europene (da, stim cum suna) pentru ca reuseste sa combine produse proaspete cu arome subtile si mirodenii din intreaga lume si vei avea parte de o experienta culinara cel putin interesanta. Muzica este selectata de un Dj rezident, iar atmosfera este de… Buddha Bar. Daca ai ascultat macar o data un CD pe care existau compilatii reunite sub acest nume, vei sti despre ce vorbesc.

Booking.com

About the author

Travel Girl

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!