Ski

Top 5 partii de schi in Les Trois Vallées

Daca esti pasionat de schi si te bate gandul sa incerci niste partii noi, planifica-ti o vacanta in Les Trois Vallées, cea mai mare statiune de schi din lume. Situata in Alpii Francezi, Les Trois Vallées are partii cu o lungime totala de aproape 600 de kilometri si se mandreste cu un numar impresionant de 183 de teleschiuri, ce pot transporta peste 200000 de schiori pe ora! Cu atat de multe atractii s-ar putea sa iti fie greu sa alegi un punct de plecare, asa ca iata un top al celor mai tari 5 partii de schii din zona.

[highlights color=”gray”]1) ‘Folyères’ – La Tania[/highlights]

Aflata la marginea statiunii Courchevel 1850, aceasta partie isi croieste drum prin padure, coborand pana in incantatorul orasel La Tania. Partia Folyères este de o frumusete unica, imprejurimile sunt fantastice si aici pot schia chiar si cei incepatori. Intrucat La Tania se afla la mica altitudine, stratul de zapada nu este atat de rezistent. Din fericire, exista tunurile de zapada care au fost instalate de curand la jumatatea partiei, pentru a asigura conditii optime pentru practicarea sporturilor de iarna.

La Tania
La Tania

[highlights color=”gray”]2) Mottaret Snow Park – Méribel[/highlights]

Daca vrei sa ai parte de audienta in timp ce iti exersezi cascadoriile pe zapada, atunci alege Mottaret Snow Park. Situat de-a lungul partiei Plattières, aici este intotdeauna plin de oameni. Locatia se adreseaza in principal intermediarilor si snowboarderilor, care adesea isi risca viata prin sariturile pe care le fac. Parcul dispune de telescaun, asa ca nu e o problema sa repeti coborarea de ori cate ori vrei.

Mottaret Snow Park
Mottaret Snow Park

[highlights color=”gray”]3)  Jerusalem – Méribel[/highlights]

Jerusalem este o pista “rosie” care se afla in zona St Martin de Belleville si care coboara pana in orasul St Martin. Daca ai sansa sa vii aici in timpul pranzului, nu vei regreta, intrucat este singura asezare traditionala pastrata  intacta in Les Trois Vallées. Jerusalem este o partie larga si curbe, pe care poti prinde viteza destul de mare. Daca asta nu e de ajuns pentru tine, alege ruta din afara partiei. Ai grija insa ca Jerusalem nu este tot timpul deschisa, daca stratul de zapada nu este suficient de gros.

[highlights color=”gray”]4)  La Masse[/highlights]

La Masse este mai degraba un munte decat o partie si alegerea devine deja dificila. Atunci cand soarele straluceste, poti lua teleschiul pana in varf, de unde poti admira privelistile magnifice. De sus, poti alege fie o partie “neagra”, fie una “rosie”, care se adreseaza intermediarilor. Din fericire, exista multe alte partii in zona, care vor satisfice toate categoriile de schiori.

[highlights color=”gray”]5) Culoarul Courchevel[/highlights]

In final, ne intoarcem in Couloirs, care se vede din orice punct in  Courchevel. Acestea nu sunt tehnic vorbind partii de schi si ar trebui evitate de toti schiorii, mai putin de catre cei experimentati. Dar daca accepti provocarea, acesta este locul ideal! Couloirs serpuieste printre stanci si poate fi accesat daca traversezi partia. Daca nu te simti suficient de curajos sa faci asta, poti parcurge una dintre partiile “rosii” sau “albastre” de-a lungul   Couloirs si admira-i pe cei mai indrazneti!

Courchevel
Courchevel

In Les Trois Vallées. exista multe alte partii fantastice, asa ca – indiferent care iti sunt abilitatile sau preferintele – vei gasi ceva care sa ti se potriveasca.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!