Destinatii Europa

Plaje celebre: Palombaggia, Corsica

Palombaggia este una dintre cele mai populare plaje din Corsica si una dintre cele mai spectaculoase din Europa. Situata in sudul  insulei Corsica, in apropierea orasului Porto Vechio, este una dintre cele mai aglomerate plaje in timpul verii, dar, in acelasi timp, una dintre cele mai impresionante. Aflata intr-o zona naturala protejata, plaja este curatata in fiecare zi si este locul perfect unde sa-ti petreci o vacanta asa cum ai visat.

Nisipul plagii Palombaggia nu este cu nimic mai prejos de cel din Maldive, spre exemplu. Foto: Rene Vermunt
Nisipul plajii Palombaggia nu este cu nimic mai prejos de cel din Maldive, spre exemplu. Foto: Rene Vermunt

Nisipul nu este cu nimic mai prejos celui din Maldive, apa de un albastru incredibil este limpede si curata, iar plaja inainteaza treptat in mare, transformand Palombaggia intr-un loc linistit si sigur. Plaja este inconjurata de stanci impresionante de granit rosiatic, care te feresc foarte eficient de vant si care sunt numai bune de explorat. Un alt lucru caracteristic plajei Palombaggia il reprezinta pinii sub forma de umbrela, care nu sunt doar un detaliu pitoresc, ci si o sursa eficienta de umbra in momentele cele mai fierbinti ale zilei. Crede-ne pe cuvant: te vei bucura de peisaj cel putin la fel de mult ca de apa in care te vei balaci ore intregi.

Chiar daca vara plaja este destul de aglomerata, acest lucru are si avantaje, oricat de ciudat ar parea. Vei avea mai multe locuri unde poti savura un cocktail sau unde te poti bucura de un pranz delicios si salvamarii sunt mult mai numerosi, deci apa in care inoti va fi mult mai sigura.

Spectacolul naturii este aici incredibil. Foto: Rene Vermunt
Spectacolul naturii este aici incredibil. Foto: Rene Vermunt

Ce mai poti face vara pe plaja Palombaggia? Poti inchiria echipament pentru wind surfing, poti strabate apele in viteza pe un ski-jet si poti practica orice sport nautic ti se pare potrivit pentru tine. Vrei sa admiri mai de aproape vietatile care traiesc in apele limpezi de langa stanci? Atunci inchiriaza echipament de snorkeling si exploreaza toata zona. Daca te simti mai curajos de atat, poti incerca si scuba diving. Tot de aici poti face o excursie cu barca pana la insulele Cerbicales si Lavezzi, aflate destul de aproape.

Plaja Palombaggia este la doar 15 minute de mers cu masina de orasul Porto Vechhio, asa ca nu va fi complicat de ajuns zilnic. Exista si autobuze care pleaca din 15 in 15 minute spre plaja, daca nu vrei sa te complici cu locul de parcare (exista o parcare uriasa si gratuita in nord, dar este tot timpul aglomerata, din cauza numarului mare de turisti).

Stancile de granit rosu de pe plaja Palombaggia sunt un adevarat spectacol. Foto: Rene Vermunt
Stancile de granit rosu de pe plaja Palombaggia sunt un adevarat spectacol. Foto: Rene Vermunt
Booking.com

About the author

Travel Girl

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!