Europa

Nisa, orasul perfect pentru o vacanta de neuitat

redNisa este un oras incantator aflat pe coasta de sud-est a a Frantei. Locatia sa la malul Marii Mediteraneene face din acest oras o destinatie ideala de vacanta. Aici, verile sunt uscate, insorite si caldute, iar iernile blande. Exista cateva plaje incantatoare, peisaje naturale magnifice si locuri incarcate de istorie. Pentru toate aceste motive, Nisa este a doua destinatie turistica din Franta ca si popularitate. Prima este, desigur, Parisul…

Vieux Nice sau Orasul Vechi este o parte din Nisa in care gasesti numeroase magazine, pub-uri, restaurante si cluburi. Locurile sunt in mare masura stravechi, strazile inguste si cladirile istorice fiind dovada vie a vechimii acestei zone.

Catedrala ortodoxa Sf. Nicolae, mai cunoscuta sub numele de Catedrala ortodoxa rusa este una dintre multele structuri rusesti din Nisa. Constructia sa a fost terminata in anul 1912 si este cunoscuta in prezent drept cea mai mare catedrala ortodoxa din vestul Europei. Este vestita pentru cupolele sale in forma de bulb de ceapa si colectia exclusivista de artefacte istorice.

Promenade des Anglais este o locatie bine cunoscuta aflata de-a lungul coastei Mediteranei. Are o lungime de cativa kilometri si de aici poti admira marea in toata splendoarea ei. Zona este impanzita de hoteluri, cafenele, magazine, vile si restaurante, unde te poti odihni si relaxa in voie. Aici poti practica multe sporturi nautice sau poti merge cu bicicleta pe faleza.

Celebrul bulevard Promenade des Anglais
Celebrul bulevard Promenade des Anglais

La Musee Matisse de Nice, sau Muzeul Matisse se afla pe dealul Cimiez si gazduieste numeroase opere de arta apartinand celebrului pictor francez, Henri Matisse. Aici sunt expuse lucrarile sale realizate din tinerete pana inainte de moarte, inclusiv capodoperele ‘Femeia cu amfora’ si ‘Nud albastru IV’.

Linistea parcurilor din Nisa
Linistea parcurilor din Nisa

Piata de flori Saleya este o piata imensa aflata in Cours Saleya. Aici poti admira flori exotice dintre cele mai colorate, insirate pe mese intinse si mai poti gasi la vanzare si antichitati. De asemenea, nu rata o cina intr-unul din multele restaurante din piata. Si incearca sa exlorezi orasul la pas. Vei gasi cu siguranta multe motive pentru a te indragosti de acest oras cu adevarat superb.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!