Pe apa

Croaziera – o vacanta diferita

Daca iti doresti o vacanta relaxanta, ofera-ti sansa de a explora o multime de locatii populare, care iti permit sa te eliberezi de stres pentru cateva zile si fa asta alegand o croaziera. Cei neinitiati in acest domeniu se pot simti pasind pe un teren minat atunci cand vine vorba sa aleaga o croaziera. Asa ca daca te simti neajutorat, foloseste ghidul de fata pentru o vacanta ideala la bordul unei ambarcatiuni.

Alege destinatia

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand faci rezervare pentru o croaziera este fara indoiala si cel mai dificil. De ce? Pentru ca ai de ales intre atat de multe optiuni.

Croazierele nu au ca destinatie o locatie anume, asa ca nu te gandi ca aflat la bordul unei ambarcatiuni, vei vizita Italia sau Australia. Mai bine, gandeste totul la o scara mult mai extinsa. Vrei sa vezi Europa sau iti doresti sa ajungi pe plajele insorite din Caraibe?

Caraibele sunt fara doar si poate cea mai populara destinatie in materie de croaziere, pentru anul 2013, urmate indeaproape de Europa si Alaska. Restul topului pana la locul 10 este completat de Insulele Bermude, Hawaii, Canalul Panama si croazierele trans-atlantice, Pacificul de Sud si Australia, America de Sud, Canada si New England.

Carnival Destiny

Alege croaziera potrivita

Daca pleci in calatorie alaturi de familie si copii, alege o croaziera care ofera facilitati pentru familii. In prezent, multe astfel de croaziere includ si activitati pentru copii, dar pentru mai multa siguranta, verifica intotdeauna inainte.

Alegere durata ideala a calatoriei

Atunci cand faci rezervare pentru o croaziera, poti alege din start durata care ti se potriveste cel mai bine. Mini croazierele sunt ideale pentru cei care nu dispun de bani foarte multi sau care nu isi pot lua concedii prelungite. Poti rezerva de asemenea croaziere si vacante pe uscat, in care navighezi catre o anume destinatie, apoi stai pe uscat o perioada inainte de a te intoarce acasa.

Fa-ti bagajul in mod corespunzator

Unele croaziere interzic anumite articole pe care nu le poti lua cu tine la bord. Printre acestea se numara alcoolul, drogurile si altele de genul. Verifica in prealabil ca sa fii sigur ca nu incalci vreo regula.

Intotdeauna ia-ti haine la tine in functie de vreme. Daca pleci in Alaska, vei avea nevoie de haine calduroase, in timp ce pentru Caraibe nu iti trebuie decat costumul de baie si slapii.

cruise3

Nu-ti uita acasa smochingul

Daca esti barbat, vei avea nevoie de el. Doamnele vor avea nevoie de o rochie de seara, intrucat la bordul ambaractiunilor se organizeaza multe cine si dineuri. Daca nu te satisface ideea, atunci alege o croaziera care ofera si cine mai putin formale.

Fii atent la gratuitati

Gratuitatile sunt de fapt bacisisurile pe care le oferi personalului, pentru serviciile oferite. Fiecare linie de croaziera opereaza diferit atunci cand vine vorba despre asa ceva – unele includ bacsisul in taxa de rezervare, iar altele iti rezerva placerea de a lasa cati bani doresti tu. In brosura croazierei ar trebui sa se specifice toate acestea, iar daca nu, operatorul de turism iti va explica cum functioneaza lucrurile.

Nu-ti face griji in legatura cu valuta folosita la bord

Vei avea nevoie de valuta tarii respective daca faci excursii la tarm si vrei sa cumperi sau sa faci ceva anume, dar la bordul navei nu ai nevoie de bani. Liniile de croaziera ofera fiecarui pasager un card cu care acestia pot achizitiona diverse produse la bord, iar la final, totul se regleaza pe baza contului tau bancar.

Croazierele se bucura de tot mai multa popularitate si tot mai multi oameni aleg sa economiseasca bani in vacanta, alegand pachetele all-inclusive. Asigura-te ca intelegi exact cum functioneaza lucrurile in croaziera, ca sa te poti astfel bucura de o vacanta de neuitat.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!