Cum sa

Atentie la iPhone cand pleci in vacanta!

A calatori cu un gadget dupa tine reprezinta in zilele noastre o necesitate absoluta pentru multi turisti. Iar cand vine vorba despre un iPhone nimic nu se compara cu el in materie de tehnologie si usurinta in manuire. De la indicarea directiei, pana la sugestii in materie de baruri si restaurante, un Smartphone iti poate fi de ajutor in toate modurile posibile. Cu toate acestea, este important sa ai in vedere cateva aspecte atunci cand explorezi lumea alaturi de prietenul tau iPhone.

iphone

1. Renunta la mesageria vocala

Atunci cand esti in alta tara, multi operatori de telefonie te taxeaza cu sume destul de piperate pentru mesageria vocala. Iar daca te gandesti ca daca nu iti vei asculta mesajele vei reusi sa salvezi niste bani, ei bine, te inseli! Indiferent ca iti asculti sau nu mesageria vocala, de fiecare data cand cineva iti lasa un mesaj, vei fi taxat la tarife internationale. Asa ca pentru a evita surprize neplacute, renunta la ea complet inainte de a pleca in vacanta.

2. Renunta la roamingul de date

Alta aplicatie care poate fi taxata la tarife destul de ridicate este roamingul de date. Aplicatiile Internet compatibile cu iPhone te pot costa scump, fara ca macar sa iti dai seama. Chiar si o aplicatie simpla precum cea care iti permite citirea emailurilor sau simpla navigare pe Internet te vor face sa scoti din buzunar o multime de bani. De aceea este bine sa dezactivezi roamingul de date inainte de a pleca in calatorie. Vestea buna este aceea ca exista modalitati prin care poti utiliza sistemul de navigatie GPS, oricand ai nevoie. Daca nu poti renunta la roaming, nu uita sa opresti actualizarile automate pentru emailuri, pentru ca altfel, in numai cateva minute vei avea o gaura destul de mare in buzunar.

3. Foloseste modul “airplane” ori de cate ori poti

De ce sa mai cari cu tine si un mp3 player sau un aparat foto, daca ai un iPhone? Oricum, convorbirile telefonice nedorite facute prin roaming, pot deveni descurajante din punct de vedere al costurilor. Asa ca cel mai bine este sa tii iPhone-ul pe modul de zbor, daca nu astepti vreun telefon important. Acesta iti va economisi si bateria, pe care o poti folosi in alte scopuri si, chiar si asa, poti activa Wi-Fi-ul. Astfel, vei putea folosi Internetul fara costuri suplimentare pentru data roaming.

4. Seteaza o noua parola

Nu iti ia mai mult de cateva secunde sa setezi o noua parola pentru iPhone-ul tau, care te va ajuta sa previi ca tot ce ai mai de pret in telefon sa ajunga in mainile unor straini. Dupa setarea parolei, poti seta de asemenea optiunea stergerii a tot ce este in telefon, in cazul introducerii gresite de 10 ori consecutiv a parolei. Nu trebuie sa iti faci griji, o simpla restaurare  a informatiilor din back up, iti va aduce toate datele inapoi.

5. Sincronizeaza iPhone-ul inainte de a pleca in vacanta

Sincronizeaza iPhone-ul cu calculatorul personal cu cateva ore inainte de a pleca de acasa. Daca pierzi vreo data sau daca ti se cere sa resetezi telefonul, poti apela la ceea ce ai stocat in calculator pentru un back up rapid.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!