Asia

Top 10 cele mai romantice orase din Asia

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Ca e Ziua Indragostitilor sau nu, de ce sa nu te debarasezi de toropeala care te-a cuprins si sa nu te lasi invaluit de romantism, aruncand o privire asupra celor mai frumoase orase din Asia in care poti da frau liber pasiunii? Gandeste-te la toate aceste destinatii ca la Venetia si Viena ale Asiei… la care adauga sute, poate mii de ani de istorie in plus, care abia te asteapta sa o descoperi.

10 Hoi An, Vietnam

Ca prima destinatie pe lista, descopera Hoi An incepand cu orasul vechi, inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO, unde se afla simboluri arhitecturale fantastice, datand din perioada cuprinsa intre secolele 15 si 19. O populatie modesta de 120.000 de locuitori face din aceasta asezare un loc linistit in comparatie cu Hanoi sau Ho Chi Minh. Te poti caza la Hoi An Hotel.

Hoi An, oras aflat in patrimoniul UNESCO
Hoi An, oras aflat in patrimoniul UNESCO

9 Kyoto, Japonia

Acest oras japonez este un adevarat “motor” al turismului si cu toate acestea putini sunt cei care ii descopera latura romantica. Fa un tur al templelor si monumentelor sale antice, admira peisajul fascinant si treci pragul restaurantelor cotate Michelin si Kyoto va fi cu adevarat o destinatie de vis. Te poti caza la Citadines Kyoto Karasuma Gojo.

Kinkakuji, Pavilionul de Aur din Kyoto
Kinkakuji, Pavilionul de Aur din Kyoto

8 Kandy, Sri Lanka

Alta tara, alt oras din Patrimoniul Mondial UNESCO. Kandy este poarta de intrare in Sri Lanka, catre paradisul oferit de catre Provincia Centrala si totdata, un loc venerabil pentru pelegrinajul adeptilor budismului. O alta lume te asteapta, undeva departe de zgomotosul si prafuitul Colombo. Prin natura sa, Kandy este o locatie preferata a cuplurilor.Te poti caza la Amaya Hills Resort Kandy.

Templul Dintelui, din Kandy
Templul Dintelui, din Kandy
[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 2″ ]

7 Udaipur, India

Fotogenica “Venetie a Indiei” sau “Orasul lacurilor din India” ofera vizitatorilor o alta imagine decat cea a peisajului urban din metropole precum Mumbai, Delhi sau Calcutta. Totul aici, de la Rajahtsan, pana la lacul Fateh Sagar si City Palace, este o capodopera. Te poti caza la Taj Lake Palace Hotel Udaipur.

Udaipur
Udaipur

6 Luang Prabang, Laos

Prima locatie inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO, din Laos, are o populatie de numai 50000 de locuitori. Nu acorda prea multa atentie aglomeratiei de turisti de aici si, daca iti gasesti o cazare potrivita, Luang Prabang te va incanta peste masura. Te poti caza la The Luang Say Residence.

Atractia laosiana: Luang Prabang
Atractia laosiana: Luang Prabang

5 Hangzhou, China

Desi populatia acestui oras ajunge in prezent pana la aproape 10 milioane de locuitori, venerabila capitala a Provinciei Zhejiang iti da inca un sentiment de asezare mica, inca nu foarte bine reperata de catre turisti. Atractia principala aici o reprezinta peisajul natural, de la West Lake pana la raul Qiantang.Te poti caza la Wyndham Grand Plaza Royale Hangzhou Hotel.

Natura face toti banii in Hangzhou
Natura face toti banii in Hangzhou
[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 3″ ]

4 Gyeongju, Coreea de Sud

Seul este un oras fenomenal, dar Gyeongju este unic in Coreea de Sud. Motivul? Locatiile apartinand Patrimoniului Mondial UNESCO: “Zona istorica din Gyeongju” si “Asezarile istorice din Coreea: Hahoe and Yangdong”. Acest ansamblu extraordinar de arta budista coreeana si asezarile din padurile montane asigura orasului cu o populatie de 270000 de locuitori, un suflu cultural pe care e greu sa il gasesti in Seoul, Busan sau Jeju. Te poti caza la Hilton Hotel Gyeongju.

Gyeongju
Gyeongju

3 Thiruvananthapuram, India

Capitala Provinciei Kerala este “cel mai verde oras al Indiei” si unul dintre cele mai ravnite locuri pentru a locui, nu numai din tara, dar si din intreaga Asie. Mai mult, Thiruvananthapuram si Kerala sunt zone cu adevarat fantastice.Te poti caza la Vivanta By Taj Trivandrum Hotel.

Thiruvananthapuram
Thiruvananthapuram

2 Krabi, Thailanda

Nici macar musonii ce se abat din cand in cand asupra orasului Krabi, mai ales in perioada cuprinsa intre lunile mai si noiembrie nu pot vaduvi acest oras si intreaga provincie, de romantismul pe care il degaja.Te poti caza la Nakamanda Resort & Spa Krabi.

Spectacol thailandez: Krabi
Spectacol thailandez: Krabi

1 Ubud, Bali, Indonezia

Bali este locul ideal pentru indragostiti, dar Ubud – cu plantatiile sale de orez si farul de la poalele dealului – te poarta catre cu totul alt nivel. Paradisul pe Pamant ar putea fi cu usurinta aici. Te poti caza la The Samaya Ubud Villas.

Ubud
Ubud
[/nextpage]

 

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!