Ghiduri turistice

Roma sportiva

ghid roma icon

Toata lumea stie ca sportul in Roma inseamna fotbal, mai exact…CALCIO. Indiferent ca esti fan al galben/rosilor de la A.S. Roma sau al alb/albastrilor de la Lazio, singurul loc in care poti vedea un meci este Stadio Olimpico. Nu esti pregatit pentru o dupa-amiaza vioaie impreuna cu baietii? Mergi atunci la Foro Italico si la Stadio dei Marmi, un stadion construit in timpul fascistilor, pentru a celebra suprematia eterna a Romei, la Jocurile Olimpice.

Printre alte locatii minunate se numara Stadio Flaminio pentru rugby si Palolottamatica pentru baschet. Nu mai punem la socoteala evenimentul ecvestru de exceptie care are loc in luna mai a fiecarui an, in Piazza di Siena in Villa Borghese. Daca vrei sa faci mai mult decat sa vezi, ia-ti echipamentul si lupta precum un gladiator, alearga, plimba-te sau pedaleaza prin oras. Daca viziunea ta legata de un eveniment sportiv include o bere rece, mergi la Teatrul Abbey, care transmite toate meciurile de fotbal din toate ligile, sporturi americane ca baseball, baschet, fotbal si rugby.

Stadio Olimpico

Stadio Olimpico
Stadio Olimpico

recomandatPasionatii de sport si fanii fotbalului italian din toata lumea nu trebuie sa rateze sansa de a vedea un meci la Stadionul Olimpic. Arena sportiva a echipei AS Roma, stadionul are o capacitate de 82.000 de locuri si gazduieste numeroase evenimente sportive interne si  internationale. Verifica inainte site-ul echipei AS Roma pentru a vedea programul meciurilor si pentru a afla informatii despre bilete. Un meci de fotbal poate fi un eveniment distractiv pentru intreaga familie, dar ai grija sa ceri locuri in zona pentru familii, intrucat bataile intre fanii echipelor rivale sunt ceva foarte obisnuit aici.

Adresa: Via Foro Italico

Stadio dei Marmi

Stadio dei Marmi
Stadio dei Marmi

Stadio dei Marmi care se afla langa mai marele si mai cunoscutul Stadion Olimpic, face parte din unul dintre cele mai frumoase complexuri sportive din Foro Italico. Stadionul, ca si intregul complex a fost proiectat de catre Enrico Del Debbio si construit in anul 1932. La frumusetea sa contribuie si imprejurimile in care se afla Monte Mario si malurile fluviului Tibru, dar atractia principala consta in eleganta arhitecturala; mai ales cele 60 de statui din marmura alba aflate deasupra bancilor spectatorilor, primite in dar de la orasele italiene, pentru a comemora 60 de atleti.

Adresa: Viale dello Stadio dei Marmi

Stadionul Flaminio

Imensul stadion gazduieste meciurile echipei italiene de rugby. Are o capacitate de 27000 de locuri si este arena pe care au loc meciurile desfasurate in cadrul Turneului celor 6 natiuni. Echipa tarii gazda incurajata de multimile infierbantate accepta provocarea gigantilor Europei, in cel mai vechi turneu de rugby din lume. Atmosfera de pe stadion este incredibila, iar uralele nu se opresc niciodata. Tribunele sunt pline de entuziasti plini de energie care au in maini steaguri, bannere, iar unii isi picteaza chiar fetele pentru a-si incuraja echipa favorita.

Adresa: Via dello Stadio Flaminio

Stadionul Flaminio
Stadionul Flaminio

Catarul din Villa Borghese

Acest monument original, apartinand sculptorului Pietro Canonica a fost donat consiliului orasului, in anul 1940. Sculptura il infatiseaza pe ‘Scodela’, faimosul catar recompensat cu o medalie pentru curajul, determinarea si rezistenta de care a dat dovada cu ocazia transportarii unui tun de dimensiuni mici pe campurile de batalie, in timpul primului razboi mondial. Canonica il infatizeaza pe catar purtand bereta celor din regimentul ‘Alpinisti’, in amintirea soldatului care a stabilit o legatura puternica cu animalul. Acesta a fost ucis in lupta. Sculptura se afla langa Muzeul Canonica, casa si studioul artistului, aflat in Villa Borghese.

Adresa: Piazza di Siena

Palalottomatica

La momentul construirii sale in anii ’50 a reprezentat o capodopera a arhitecturii moderne, iar lucrarile majore de renovare de la sfarsitul secolului trecut au creat un spatiu ideal pentru numeroase evenimente si spectacole. Locatia principala din Roma pentru evenimentele sportive de interior si alte manifestari, Palalottomatica este dotat si cu un restaurant care poate gazdui pana la 300 persoane.

Adresa: Piazzale dello Sport

Palalottomatica
Palalottomatica

Jogging printre obiectivele turistice

Jogging-ul este una dintre cele mai noi activitati de eco-turism, la care participa cei care au tenisi buni si ceva energie de ars si care alearga prin Cetatea Eterna, bucurandu-se de miscare si de istorie deopotriva. Tururile sunt conduse de instructori profesionisti, vorbitori de mai multe limbi straine, care au conceput diferite trasee care se adreseaza tuturor nivelurilor de practicanti ai acestui sport.  Pentru cei care doresc ceva personalizat, alergarea poate fi conceputa in functie de nevoi. Alergatorii pot fi organizati in grupuri de pana la 4 participanti, sau pot fi individuali. Programul de alergare poate incepe si se poate sfarsi la hotelul unde esti cazat.

Adresa: Via Lisbona 23

Sight jogging
Sight jogging

RRtrek

In acest magazin poti gasi tot ce doresti pentru sporturi extreme si aventuri. RRtrek este un locatie buna daca ai de gand sa petreci timp in aer liber, intr-o excursie sau vacanta in camping  si ai nevoie de echipament adecvat. Poti gasi aici orice ai nevoie pentru campare, plimbare, ascensiuni montane si de orice fel. Aici se vand corturi, saci de dormit, sapaligi, incaltaminte, crampoane, termosuri, franghii de catarat si accesorii pentru alpinism. Oferta este variata si la preturi pentru toate buzunarele. Personalul este politicos si saritor si poti apela la cei de aici pentru a achizitiona echipamentul dorit si a asculta recomandarile lor.

Adresa: Via Corfinio 25/25a

Turul Romei pe bicicleta

Tururi profesioniste pe biciclete portabile, usoare, prin toata Roma.  Compania Roma Bike Tours se ocupa de toate aspectele de la siguranta si asigurari, pana la rute si prezentarea istoriei locurilor. Ei organizeaza tururi ale Romei in grup si circuite private personalizate. Roma Bike Tours traverseaza orasul dar si parcurile naturale din vecinatatea orasului si organizeaza si tururi care combina bicicleta cu trenul.

Adresa: Via Ostilia

Roma pe bicicleta
Roma pe bicicleta

Autodromul Vallelunga

Autodromo di Vallelunga
Autodromo di Vallelunga

Fa o vizita la Autodromul Vallelunga si urmareste cursele de masini si motociclete. Aici au fost organizate cateva competitii de prestigiu, printre care Campionatul Mondial de Superbike. Verifica site-ul locatiei pentru a vedea programul competitiilor urmatoare. Daca te plictisesti de curse, mergi la barul sau la restaurantul din incinta sau viziteaza situl arheologic “Drumul Roman.”

Adresa: Via Mola Maggiorana 4/6 Campagnano Di Roma

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] Toata lumea stie ca sportul in Roma inseamna fotbal, mai exact…CALCIO. Indiferent ca esti fan al galben/rosilor de la A.S. Roma sau al alb/albastrilor de la Lazio, singurul loc in care poti vedea un meci este Stadio Olimpico. Nu esti pregatit pentru o dupa-amiaza vioaie impreuna cu baietii? Mergi atunci la Foro Italico si la Stadio dei Marmi. (Citeste mai mult…) […]

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!