Ghiduri turistice

Roma cu bani putini

ghid roma icon

Roma e plina de muzee, locatii istorice si restaurante scumpe, dar asta nu inseamna ca nu poti explora istoria acestui oras incredibil. Gasirea locurilor unde intrarea este libera si a circuitelor organizate in acest oras, a restaurantelor detinute de familii si a atractiilor turistice mai putin cunoscute este un mod de a trai sentimentul antic al Romei, fara a-ti goli buzunarele.

Ziua 1

Desi are o locatie centrala Hotel Parlamento este surprinzator de ieftin. Camerele nu sunt mari, dar sunt curate si linistite, iar serviciul este excelent, el incluzand si un mic dejun delicios. Principalul avantaj al acestui hotel este acela ca cele mai tari atractii turistice se afla la numai un sfert de ora distanta de mers pe jos.

Piazza del Popolo
Piazza del Popolo

Incepe cu o plimbare de dupa-amiaza, in unul dintre cele mai frumoase parcuri din Roma, cel care inconjoara Villa Borghese, de unde se poate vedea Piazza del Popolo. Coboara in piata, acolo unde vei gasi biserici la toate cele patru colturi, printre care Santa Maria del Popolo, unde intrarea este gratuita si unde poti admira operele lui Michelangelo, Bernini si Caravaggio. Serveste o portie de paste cu peste proaspat si o supa la L’Antico Porto, aflat in apropiere, renumit pentru fructele sale de mare.

Ziua 2

Dimineata, fa o plimbare pe domeniul de la Castel Sant’Angelo, mausoleu si fost loc de refugiu al Papei. La pranz, mananca o pizza imensa sau un platou cu paste, pe terasa restaurantului L’Archetto, un loc extrem de familiar si ieftin. O vizita in Piata Sf. Petru, unde se afla Obeliscul din Vatican, in centrul unui imens cadran solar este gratuita, iar misionarii organizeaza in timpul saptamanii tururi gratuite ale Bazilicii Sf. Petru. Acestea incep la ore diferite, locul de plecare fiind biroul de turism aflat chiar in partea dreapta a pietei. Rasfata-te cu o cina in stil clasic, insotita de o sticla de vin la Tre Pupazzi, un restaurant aflat intr-o veche cladire istorica.

Ziua 3

Indreapta-te catre partea de sud a centrului orasului, la orele diminetii, pentru o plimbare prin impresionanta piata a lui Traian, unde se afla si Columna, care ilustreaza in piatra, in cele mai mici detalii, victoria imparatului roman. Imparte cu cei cu care esti, sau daca nu, mananca singur la pranz, o pizza mare, buna si ieftina la Alle Carrette.

Forul lui Traian, cu celebra columna inclusa
Forul lui Traian, cu celebra columna inclusa

Pentru a intra la Colosseum se percepe o taxa, dar te poti plimba gratis in jurul lui si in vecinatatea lui Arco di Constantino, unul dintre cele mai importante monumente ale Romei. Multe dintre imprejurimile Forumului Roman sunt si ele gratuite. Desfata-te cu niste gustari si savureaza din colectia magnifica de vinuri italienesti, la enoteca Cavour, pentru a incheia ziua intr-un mod cat se poate de placut.

Ziua 4

Plimba-te pe la Portico d’Ottavia, construita acum mai bine de 2000 de ani, in calatoria ta catre cartierul evreiesc. Parte a istoriei mai putin cunoscute a Romei, acesta este locul in care evreii au fost inchisi sute de ani, acum fiind o zona sofisticata si la moda. Serveste pranzul la clasicul si familiarul restaurant Sora Margherita.

Portico d'Ottavia
Portico d’Ottavia

Petrece o dupa-amiaza ratacind pe aleile si strazile inguste ale cartierului Trastevere, impanzit de case si cladiri datand din timpuri medievale. Biserica Santa Maria din Trastevere nu este niciodata aglomerata si reprezinta un loc de rugaciune frumos si linistit. Cina o poti lua la Da Augusto in Trastevere, o trattoria frumoasa si autentica.

Ziua 5

Panteonul roman
Panteonul roman

In ultima zi a turului tau, mergi inca de dimineata la Panteon, templul zeilor. Ia masa inainte de a parasi orasul la restaurantul Armando al Pantheon, a carui bucatarie excelenta, traditionala reprezinta modalitatea perfecta de a-ti lua la revedere de la Roma.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] Roma e plina de muzee, locatii istorice si restaurante scumpe, dar asta nu inseamna ca nu poti explora istoria acestui oras incredibil. Gasirea locurilor unde intrarea este libera si a circuitelor organizate in acest oras, a restaurantelor detinute de familii si a atractiilor turistice mai putin cunoscute este un mod de a trai sentimentul antic al Romei, fara a-ti goli buzunarele. (Citeste mai mult…) […]

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!