sorrento
Foto: Marina 113
Europa

Privelistile si sunetele din Sorrento

Sorrento este un mic orasel din Italia, in care oricine si-ar dori sa traiasca. Situat in sudul Italiei, pe Coasta Sorrentina, langa cea Amalfitana, aceasta mica asezare este destinatia perfecta pentru cei care vor sa faca cunostinta cu cultura Italiei. Sorrento poate nu este la fel de popular ca alte orase precum Florenta, Roma, Venetia si Milano, dar cultura si valorile traditionale ale Italiei isi fac simtita aparitia si aici.

Piazza Tasso este principalul loc de intalnire din Sorrento, unde vei gasi statii ale mijloacelor de transport in comun, mici restaurante traditionale, pub-uri si alte zone destinate cumparaturilor. Locul se bucura de popularitate atat in randul localnicilor cat si al turistilor.

sorrento
Foto: Anastasia Collection

O locatie obligatoriu de vizitat este II Buco, un mic restaurant care se afla in pivnita de vinuri a unei foste manastiri. Mancarea traditionala este excelenta, iar meniul se schimba zilnic, in functie de ceea ce este mai proaspat la momentul respectiv. Incearca ‘mezzanelle con ragu di pesce’ (daca au), care s-ar traduce prin “paste gatite cu sos de vin si fructe de mare”, care sunt senzationale.

sorrento
Foto: deeepblue

Zona destinata cumparaturilor in Sorrento se gaseste pe Via San Cesareo, o straduta ingusta, cu piatra cubica. Aici vei gasi cafenele, restaurante, standuri de fructe, hoteluri si multe altele. Zona nu trebuie ratata, chiar daca este aglomerata, pentru ca sentimentul pe care il vei trai aici este cu adevarat unic, gratie frumusetii acestor locuri.

Museo Correale di Terranova este un mic muzeu, recunoscut pentru colectia sa de picturi, obiecte de moblier si artefacte arheologice. Tot aici gasesti si exponate confectionate din lemn, portelan si alte comori notabile, ce poarta semnatura maestrilor din Sorrento.

Orasul gazduieste cateva hoteluri elegante si luxoase, care iti ofera calitate si confort. Unul dintre cele mai cunoscute este Art Nouveau Grand Hotel Victoria, cu o arhitectura deosebita si gradini cu vgetatie luxurianta.

Pentru privelistile spectaculoase ale coastei, fa o plimbare cu masina pe Amalfi Drive. Drumul leaga orasele Sorrento si Amalfi si este renumit in intreaga lume pentru peisajul mirific din zona.

Citeste si: Top 10 atracții de pe Coasta Amalfi

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!