Europa

Cultura cafenelelor in Praga

Putine lucruri sunt mai importante in Praga, decat petrecerea unei dupa-amieze sau a unei seri linistite intr-o cafenea. Orasul are o bogata traditie a cafenelelor, perioada de glorie a acestora fiind in anii 1920, atunci cand spiritul lui Kafka era omniprezent, gratie lui Egon Kisch si Max Brod si in epoca comunista, atunci cand il puteai vedea pe viitorul presedinte al tarii, Vaclav Havel, la o masa la fereastra in cafeneaua Slavia.

In prezent, capitala ceha nu duce lipsa de cafenele, de la locatii apartinand unor vremuri de mult apuse, pana la cele ultra-moderne, reflectand ultimele tendinte in materie de cafea si filozofie. Iata cinci locatii care acopera in intregime spectrul unic al culturii cafenelelor din Praga.

Café Louvre

cafe louvre

Aceasta locatie este cea mai mare si mai iubita dintre cafenelele din Praga, fiind vesnic plina atat cu localnici cat si cu turisti. Tavanele impodobite si ferestrele mari alcatuiesc un decor incantator, iar cafeneaua exceleaza in materie de mic dejunuri si cafele (tot aici se serveste si o ciocolata calda fantastica), dar si de sandvisuri si fripturi si alte feluri de mancare.  Mesele de biliard sunt extrem de populare seara, atunci cand cafeaua lasa locul paharelor de vin  si, bineinteles, bere. Aflata la mica distanta de Vltava si de Galeria Nationala, este locul ideal pentru o binemeritata pauza dupa o zi plina sau intre doua vizite la obiectivele turistice din oras.

Cafeneaua este deschisa de luni pana vineri intre orele 8 si 23.30, si sambata si duminica de la 9 la 23.30. Adresa este Národní 22, Praga 1-New Town, tel:  224 930 949. 

Café Montmartre

cafe montmartre

Ascunsa in labirintul aleilor pietruite din centrul vechi al orasului Praga, Café Montmartre merita din plin efortul pe care trebuie sa il depui pentru a o gasi. Cafeneaua a sarbatorit de curand cea de-a 100 aniversare si aici te simti pierdut in timp si spatiu. Mesele ce fac nota discordanta cu restul decorului si scaunele in numar mare, peretii cu arcade si tavanele pictate alcatuiesc un cadru cum nu se poate mai potrivit pentru o discutie intelectuala sau pentru a te cufunda in lectura unei carti de calitate.

Adresa cafenelei este: Retezová 7, Praga 1 -Old Town, tel:  222 221 143.

Cukr Káva Limonáda

limonada

 

In cafeaneaua “Sugar, Coffee, Lemonade” (“Zahar, Cafea, Limonada”) gasesti tot ce te astepti sa gasesti intr-o cafenea. Aceasta locatie intima din Malá Strana, aflata la mica distanta de podul Charles si de cladirea Universitatii Anglo-Americane, are meniul zilei scris pe o tabla si serveste paste si salate, precum si produse proaspete de patiserie si prajituri, toate facute in laboratorul propriu. Meniul include si o mare varietate de vinuri cehesti si internationale.

Cafeneaua este deschisa zilnic de la 9 la 19, iar adresa este Lázenská 7,Praga 1-Malá Strana, tel:  257 225 396

Týnská Literární Kavárna

kavarma

Daca nu te deranjeaza fumul de tigara care devine uneori foarte gros aici, cafeneaua Týnská este locul ideal pentru o pauza, in piata din centrul vechi. Interesul pentru literatura este la fel de stimulant precum cafeaua, iar in lunile de vara, aici exista si terasa. Pe timpul iernii, incearca un ‘svarák’ (vin fiert) sau un grog pentru a face fata frigului. Tavanele cu arcade alcatuiesc cadrul perfect pentru a savura o bere Bernard sau pentru a degusta un vin alb din partea locului. Cafeneaua este deschisa de luni pana vineri intre orele 10 si 23 si sambata si duminica de la pranz pana la ora 23.

Adresa locatiei este Týnská 6, Praga 1-Old Town, tel: 224 827 807

Muj šálek kávy

Muj šálek kávy

In cartierul de afaceri Karlín, la numai cateva minute de mers cu tramvaiul de centrul orasului, Muj šálek kávy iti ofera ceva cu totul diferit. Este un loc plin de culoare, luminos si care se adreseaza nefumatorilor. Poti servi aici o cafea Double Shot sau poti alege altceva din meniul specialitatilor si deserturilor zilnice, inclusiv o tarta cu branza, memorabila. Cafeneaua este deschisa de luni pana sambata intre orele 9 si 22 si duminica, de la 10 la 18.

Adresa locatiei este Križíkova 386, Praga 8-Karlín, tel:  222 981 874. 

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!