cele mai bune ceainarii
Foto: britain-magazine.com
Food & Drink

Cele mai bune ceainarii din lume

Sorbitul dintr-o cana cu ceai intr-un decor incantator, se poate transforma intr-o pauza memorabila de-a lungul unei zile de vacanta. Ceaiul implica si prajiturele, briose cu unt si uneori un pahar cu o bautura efervescenta dar servitul ceaiului este o traditie foarte veche. Nu este nicio surpriza faptul ca cele mai bune locatii din lume in care te poti rasfata cu astfel de delicii culinare se afla in fostele avanposturi imperiale britanice, transformate in hoteluri elegante si luxoase.

Indiferent ca esti in cautarea farmecului englezesc sau a unei alternative singaporeze de servire a unui ceai clasic de dupa-amiaza, iata o selectie cu cele mai bune ceainarii din lume.

Eastern & Oriental, Georgetown, Penang, Malaezia

Ascunsa de-a lungul unui coridor lung ce strabate un foaier grandios si incarcat de opulenta, ceainaria E&O din Penang este un loc cat se poate de traditional in sens britanic, in acest colt indepartat al lumii. Vei realiza ca nu te afli in Anglia, abia atunci cand te vei aseza la masa si vei vedea in fata ochilor o gradina de palmieri la malul marii.  Selectia extrem de variata de ceaiuri, care include infuziile traditionale malaeziene, dar si ceaiurile clasice indiene si chinezesti, este completata de sandvisuri si gustari delicioase.

Eastern and Oriental Hotel
Eastern and Oriental Hotel

Ceainaria Erawan, Grand Hyatt Hotel, Bangkok, Thailanda

Este localizata intr-una dintre cele mai moderne zone din Bangkok, dar Erawan iti ofera o abordare cu totul diferita a ritualului servirii ceaiului traditional englezesc. Desi vei gasi aici ceaiuri din India, Sri Lanka si desigur din Thailanda, mancarea este locala, beneficiind din plin de savoarea si aroma specifice unei tari care ofera una dintre cele mai rafinate bucatarii din Asia de Sud-Est. Scaune clasice si canapele moderne sunt amestecate intr-o camera relaxanta de unde poti admira altarul Erawan.

Ceainaria Erawan
Ceainaria Erawan

Strand, Yangon, Myanmar (Burma)

Construit de aceeasi frati care au fondat si E&O si favorita lui Somerset Maugham si a lui Rudyard Kipling, hotelul Strand din Yangon, este una dintre putinele structuri coloniale grandioase din oras care s-a pastrat intacta. O camera aici costa 400 dolari, asa ca cei 18 dolari pe care ii platesti pentru o cana de ceai sunt nimic, prin comparatie. Servite in restaurantul Strand Grill, in scaune confortabile din rachita si sub ventilatoarele din tavan, briosele si sandvisurile care insotesc ceaiul reprezinta un adevarat rasfat al simturilor.

Claridge’s, Londra, Marea Britanie

cele mai bune ceainarii
Foto: britain-magazine.com

Londra este renumita pentru ceaiurile de clasa, lantul de patiserii Valerie si Wolseley oferind versiuni excelente si accesibile ca pret ale acestui ritual. Dar Claridge este cireasa de pe tort. Un ceai clasic aici costa 39 de lire, inclusiv bacsisul si exista si un oarecare cod al imbracamintii, dar merita orice efort. Briose cu stafide si mar, urmate de sandvisuri, plus o selectie ce include 40 de ceaiuri. Totul se intampla in foaierul hotelului si este obligatoriu de trecut pe orice itinerariu londonez.

House, Dempsey Hill, Singapore

Mai putin traditionala decat ofertele din celelalte hoteluri, ceainaria House din Singapore iti pune la dispozitie in fiecare dupa-amiaza de joi si vineri, ‘Vintage High Tea’, intr-o locatie aflata in fostele cazarmi britanice. Totul este servit sub forma de bufet, cu mesele incarcate de prajituri (incearca-le pe cele cu lamaie si fistic) si gustari delicioase, plus ca iti poti reumple farfuria ori de cate ori doresti. Pizza cu cerneala de calmar este o alternativa extrem de savuroasa a sandvisurilor.

Dempsey Hill
Dempsey Hill

Tea & Sympathy, New York, SUA

New York este impanzit de ceainarii elegante, in care poti beneficia de servicii de calitate si gustari de exceptie. (incearca sa ajungi la Palm Court de la hotel Plaza Hotel, una dintre cele mai bune). Dar daca vrei ceva deosebit, cum ar fi, dulceata de capsuni si gem de zmeura facute in casa si sandvisuri asa cum gasesti numai in ceainariile din Anglia, atunci Tea & Sympathy este locatia ideala.

Tea & Sympathy
Tea & Sympathy

Hotelul Mount Nelson, Cape Town, Africa de Sud

Hotelul Mount Nelson din Cape Town iti serveste un ceai cum rar ti-e dat sa intalnesti. Sandvisurile cu castravete ti se topesc in gura, briosele rivalizeaza cu cele de la Claridge, iar bezelele cu lamaie isi merita din plin pretul. Aroma locala este data de ‘melktert’, o tarta delicioase cu lapte. Oferta include orice ceai din lumea asta, chiar si cel facut din petale de trandafiri care cresc in gradinile hotelului Mount Nelson.

Citeste si: Ce este Mama Juana, băutura-„viagra” din Republica Dominicană

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!