Destinatii

5 destinatii turistice minuscule dar… fierbinti

Este adevarat ce se spune ca lucrurile cele mai bune vin in pachete mici. Pentru ca in cele ce urmeaza ai o lista cu 5 cele mai mici tari din lume, care merita vizitate in orice moment al anului.

Maldive

Insulele Maldive care se afla la aproximativ 400 de kilometri sud de India reprezinta un grup de circa 2000 de insule, in care traiesc 300000 de locuitori. Majoritatea populatiei traieste in numai cateva dintre aceste insule magnifice, iar capitala Male reprezinta cea mai populara destinatie turistica. Insulele Maldive se mandresc cu hoteluri luxoase de top, daca e sa tii cont de faptul ca economia se bazeaza in mare masura pe turism. Daca ajungi aici, ai grija insa ca populatia este in mare parte islamista si alte religii nu sunt permise. Aceasta inseamna ca in Male nu vei putea merge intr-un pub, de exemplu. Dar daca stai in oricare dintre hotelurile insulei, nu vei avea nicio problema in a bea alcool, a manca carne de porc sau a te imbraca cum vrei.

maldive

Seychelles

Seychelles reprezinta una dintre cele mai mici tari de pe glob, dar este cu siguranta una dintre cele mai populare si frumoase. Republica Seychelles este scaldata de apele caldute ale Oceanului Indian si se afla la circa 1500 de kilometri de estul coastei Africii. Clima si plajele de aici nu au rival si tot aici ai sansa sa petreci o vacanta de neuitat in unele dintre cele mai tari hoteluri si pensiuni din intreaga lume. In arhipelagul Seychelles exista 115 insule si poti explora oricat de multe vrei dintre ele. Aceasta tara africana are cea mai mica populatie comparativ cu orice alta tara de pe continent si este un loc care iti ofera pacea si relaxarea de care ai atat de multa nevoie atunci cand esti departe de casa.

Seychelles

Saint Kitts and Nevis

Aceasta mica tara caraibiana este alcatuita dintr-o pereche de insule carora li se alatura nimic altceva decat oceanul. Impreuna, suprafata acestui tinut masoara 270 de kilometri patrati, ceea ce face ca ea sa fie cea mai mica natiune independenta americana. Primele colonii caraibiene franceza si engleza au aparut in Saint Kitts. Turismul este foarte dezvoltat aici si multor vizitatori li se permite sa isi cumpere cetatenia, primind pasaportul in schimbul unor investitii in zona. Oricum, aici exista niste reglementari foarte stricte pe care trebuie sa le respecti intocmai. Vei putea explora in  Saint Kitts and Nevis un fort britanic stravechi, vei putea escalada vulcani activi si te vei putea bucura in egala masura de plaja, apa, cultura, istorie si mancare.

Saint Kitts and Nevis

Insulele Marshall

Insulele Marshall sunt alcatuite din 1225 de atoli si insule, aflate in Micronezia, la nord de Ecuator. Tehnic vorbind, in prezent exista numai cinci insule, restul partii de uscat fiind reprezentata de catre atolii de corali. In fapt, 10% dintre atolii din intreaga lume sunt localizati aici. Plajele cu nisip alb sunt scaldate de ape albastre precum turcoazul si strajuite de palmieri. Populatia din insulele Marshall numara 67000 de locuitori, iar suprafata acestei tari este de 181 de kilometri patrati. Insulele au apartinut pe rand britanicilor, spaniolilor, japonezilor, americanilor si nemtilor. Ele si-au castigat independenta in anul 1986.

Marshall

Liechtenstein

LiechtensteinLiechtenstein se afla pe malul fluviului Rin si este cuibarita intre Alpii Austrieci si cei Elvetieni. Principatul are o suprafata de 160 de kilometri patrati si o populatie de aproximativ 35000 de locuitori. Este una dintre cele mai mici natiuni ale lumii, dar si una dintre cele mai bogate. Rata somajului este a doua cea mai mica din lume, iar produsul intern brut este cel mai mare pe cap de locuitor. Taxele sunt cele mici din Europa si acest lucru a condus la existenta in aceasta tara, a mai multor firme decat locuitori. Rata criminalitatii este practic inexistenta, iar in Liechtenstein nu exista armata.

 

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!